zuigeling geelzucht

Infant geelzucht is een gele verkleuring van de huid en de ogen van een pasgeboren baby. Baby geelzucht treedt op omdat de baby bloed een overmaat bilirubine bevat (bil-ih-ROO-bin), een geel-gekleurd pigment van rode bloedcellen.

Infant geelzucht is een veel voorkomende aandoening, vooral bij baby’s geboren vóór 38 weken zwangerschap (te vroeg geboren baby’s) en een aantal borstgevoede baby’s. Infant geelzucht gebeurt meestal omdat een baby lever niet genoeg om zich te ontdoen van bilirubine in het bloed wordt volwassen. In sommige gevallen kan een onderliggende ziekte geelzucht.

Behandeling van infant geelzucht vaak niet nodig, en de meeste gevallen die behandeling nodig goed reageren op niet-invasieve therapie. Hoewel complicaties zijn zeldzaam, een hoog bilirubine niveau in verband met ernstige baby geelzucht of onvoldoende behandeld geelzucht kan leiden tot hersenbeschadiging.

Gele verkleuring van de huid en het wit van de ogen is een teken van baby geelzucht die meestal verschijnt tussen de tweede en de vierde dag na de geboorte.

Om te controleren op baby geelzucht, druk zachtjes op het voorhoofd of de neus van uw baby. Als de huid ziet er gele waar u ingedrukt, is het waarschijnlijk uw baby heeft milde geelzucht. Als je baby niet geelzucht heeft, moet de huidskleur gewoon op zoek iets lichter dan de normale kleur voor een moment.

Wanneer een arts te zien

Onderzoek uw baby in goede lichtomstandigheden, bij voorkeur in het daglicht.

andere oorzaken

De meeste ziekenhuizen hebben een beleid te onderzoeken baby’s voor geelzucht alvorens het wordt geloosd. De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat pasgeborenen voor geelzucht worden onderzocht tijdens routine medische controles en ten minste om de acht tot 12 uur, terwijl in het ziekenhuis.

Uw baby moet worden onderzocht op geelzucht tussen de derde en de zevende dag na de geboorte, wanneer bilirubine meestal piek. Als je baby leeg is eerder dan 72 uur na de geboorte, maak een vervolgafspraak te zoeken naar geelzucht binnen twee dagen na ontslag.

De volgende tekenen of symptomen kunnen ernstige geelzucht of complicaties van overtollige bilirubine te geven. Bel uw arts als

Excess bilirubine (hyperbilirubinemie) is de belangrijkste oorzaak van geelzucht. Bilirubine, dat verantwoordelijk is voor de gele kleur van geelzucht, is een normaal onderdeel van het pigment vrijgemaakt uit de afbraak van “gebruikte” rode bloedcellen.

Acute bilirubine encefalopathie

Normaal zal de lever filtert bilirubine uit de bloedbaan en geeft deze in het darmkanaal. onvolwassen lever Een pasgeboren vaak niet bilirubine snel genoeg te verwijderen, waardoor een overmaat aan bilirubine. Geelzucht door deze normale pasgeboren omstandigheden heet fysiologische geelzucht en verschijnt meestal op de tweede of derde levensdag.

Een onderliggende aandoening kan geelzucht veroorzaken. In deze gevallen wordt geelzucht vaak veel minder of veel later dan fysiologische geelzucht. Ziekten of aandoeningen die geelzucht kunnen veroorzaken omvatten

Bekende risicofactoren voor geelzucht, met name ernstige geelzucht die complicaties kunnen veroorzaken, omvatten

De hoge niveaus van bilirubine die leiden tot ernstige geelzucht kan leiden tot ernstige complicaties als deze niet behandeld.

Bilirubine is giftig voor cellen van de hersenen. Als een baby heeft ernstige geelzucht, is er een risico van bilirubine passeren in de hersenen, een aandoening genaamd acute bilirubine encefalopathie. Prompt behandeling kan aanzienlijke blijvende schade te voorkomen.

kernicterus

Het volgende kan acute bilirubine encefalopathie geven in een baby met geelzucht

Kernicterus is het syndroom dat optreedt als acute bilirubine encefalopathie veroorzaakt permanente schade aan de hersenen. Kernicterus kan leiden

Bilirubine in het bloed de neiging om piek wanneer je baby is tussen de drie en zeven dagen oud. Dus het is belangrijk voor uw arts om uw baby voor geelzucht onderzoeken in die tijd.

Wanneer uw baby is ontslagen uit het ziekenhuis, zal uw arts of verpleegkundige op zoek naar geelzucht. Als uw baby geelzucht, zal uw arts beoordeelt de kans dat de geelzucht zijn zware op basis van een aantal factoren

Op basis van deze factoren, kan uw arts een eerdere follow-up bezoek.

Wanneer je aankomt voor uw follow-up afspraak, bereid zijn om de volgende vragen te beantwoorden.

Follow-up bezoek

U kunt ook vragen voor te bereiden om uw arts te vragen bij uw follow-up afspraak, met inbegrip

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

Uw arts zal waarschijnlijk de diagnose kind geelzucht op basis van het uiterlijk van je baby. Echter, zal uw arts nodig om het niveau van bilirubine in het bloed van uw baby te meten. Het niveau van bilirubine (ernst van geelzucht) zal het verloop van de behandeling te bepalen.

Tests om te bepalen geelzucht omvatten

Uw arts kan extra bloedonderzoek of urine te bestellen als er aanwijzingen zijn dat geelzucht van uw baby wordt veroorzaakt door een onderliggende aandoening.

Milde baby geelzucht verdwijnt vaak op zijn eigen binnen twee of drie weken. Voor matige of ernstige geelzucht, kan je baby nodig heeft om langer in de pasgeboren blijven of worden toegelaten tot het ziekenhuis.

Behandelingen om het niveau van bilirubine in het bloed van uw baby te verlagen kan omvatten

Lichttherapie (fototherapie). Je baby kan onder speciale verlichting die licht uitzendt in de blauw-groene spectrum worden geplaatst. Het licht verandert de vorm en structuur van bilirubine moleculen zodanig dat zij in de urine en ontlasting kan worden uitgescheiden. Het licht is geen ultraviolet licht, en een beschermende plastic schild filtert elke ultraviolet licht dat mag worden uitgestoten.

Tijdens de behandeling, zal je baby slechts een luier en beschermende oogkleppen dragen. Lichttherapie kan worden aangevuld met behulp van een licht emitterende kussen of matras.

Als kind geelzucht is niet ernstig is, kan uw arts veranderingen in het voeden gewoonten die kunnen lagere niveaus van bilirubine aanraden. Praat met uw arts als u vragen of opmerkingen over hoeveel of hoe vaak je baby voedt of als je problemen hebt met het geven van borstvoeding. De volgende stappen kunnen geelzucht verminderen

De beste preventie van kindersterfte geelzucht voldoende voeding. Zuigelingen die borstvoeding krijgen moet acht tot 12 voedingen per dag gedurende de eerste paar dagen van het leven te hebben. -Formule zuigelingen meestal moeten 1-2 ounce (ongeveer 30 tot 60 ml) van formule om 02:58 uur voor de eerste week.

een bezoek aan uw arts