ziekte angststoornis

Ziekte angststoornis, ook wel hypochondrie of de gezondheid van angst, is zorgwekkend overdreven dat je zijn of kunnen ernstig ziek worden. Je mag geen fysieke symptomen. Of je kan geloven dat de normale lichamelijke gewaarwordingen of kleine symptomen zijn tekenen van ernstige ziekte, hoewel een grondig medisch onderzoek niet een ernstige medische aandoening te onthullen.

Als u een medische aandoening hebt of je bent een hoog risico op het ontwikkelen van één, word je verbruikt met zorg. U kunt overmatige angst dat een lichaam sensatie in verband met een bekende ziekte signaleert een veel grotere bedreiging dan werkelijk bestaat ervaren. Deze overmatige angst – in plaats van de fysieke symptoom zelf – resulteert in ernstige nood, dat kan worden uit te schakelen.

Ziekte angststoornis is een langdurige aandoening die kan variëren in ernst. Kan toenemen met de leeftijd of tijden van stress. Maar psychologische begeleiding (psychotherapie) en soms medicatie kan helpen verlichten uw zorgen.

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, vijfde editie, gepubliceerd door de American Psychiatric Association, niet meer omvat hypochondrie – ook wel hypochondrie – als een diagnose. In plaats daarvan kan men eerder de diagnose hypochondrie worden geclassificeerd als één van deze stoornissen

Symptomen van de ziekte angststoornis betrekken preoccupatie met het idee dat je ernstig ziek, gebaseerd op de normale lichamelijke gewaarwordingen (zoals een luidruchtige maag) of kleine symptomen (zoals een kleine uitslag). Tekenen en symptomen kunnen omvatten

Hypochondrie

Omdat de symptomen kunnen worden gerelateerd aan gezondheidsproblemen, is het belangrijk om te worden beoordeeld door uw zorgverzekeraar als dit nog niet is gedaan. Als uw provider is van mening dat je ziekte angststoornis kan hebben, kan hij of zij u doorverwijzen naar een geestelijke gezondheid provider.

Wanneer een arts te zien

Aanzienlijke gezondheid angst kan echt ongemak veroorzaken voor de persoon, en geruststelling is niet altijd behulpzaam. Soms verstrekken geruststelling kan het nog erger te maken. Dit kan frustrerend zijn en stress veroorzaken op de gezinnen en relaties. Moedig je geliefde naar een geestelijke gezondheid verwijzing overwegen manieren om te gaan met de ziekte van angststoornis te leren.

De exacte oorzaak van ziekte angststoornis is niet duidelijk, maar deze factoren kunnen een rol spelen

Ziekte angststoornis begint meestal in de vroege of midden volwassenheid en kan erger worden met de leeftijd. Vaak voor oudere mensen, kan de gezondheid gerelateerde angst richten op de angst voor verlies van hun geheugen.

Risicofactoren voor de ziekte angststoornis kunnen onder meer

De zorg voor een geliefde

Ziekte angststoornis kunnen zijn verbonden

Als onderdeel van uw medische evaluatie, kan uw primaire zorgverlener u doorverwijzen naar een geestelijke gezondheid provider, zoals een psychiater of psycholoog, voor de evaluatie en behandeling.

Hier is wat informatie om u te helpen voor te bereiden op uw afspraak en wat te verwachten van uw arts of geestelijke gezondheid provider.

Voordat uw afspraak, maak een lijst van

Vraag een vertrouwd familielid of vriend om te gaan met u om uw afspraak, indien mogelijk, te steunen en helpen u informatie onthouden.

Wat je kunt doen

Vraag uw provider vragen als:

Aarzel niet om een ​​andere vragen te stellen.

Een arts of geestelijke gezondheid provider kan vragen

Om een ​​diagnose te bepalen, zult u waarschijnlijk een lichamelijk onderzoek en eventuele test uw arts adviseert. Uw arts of andere zorgverlener kan u helpen bepalen of u een medische aandoening die behandeling vereisen.

Uw arts kan u ook verwijzen naar een geestelijke gezondheid provider. Hij of zij kan

De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), gepubliceerd door de American Psychiatric Association, benadrukt deze punten in de diagnose van de ziekte angststoornis

Vragen aan een geestelijke gezondheid provider vragen

Het doel van de behandeling is om uw klachten en uw vermogen om te functioneren in het dagelijks leven te verbeteren. Psychotherapie, met name cognitieve gedragstherapie, kan nuttig zijn voor ziekte angststoornis zijn. Soms medicatie kan worden toegevoegd.

Omdat lichamelijke sensaties kunnen worden gerelateerd aan psychische klachten en gezondheid angst, psychotherapie – ook wel praten therapie – kan effectief zijn voor ziekte angststoornis zijn. Een vorm van psychotherapie genaamd cognitieve gedragstherapie (CGT) effectief kan zijn bij het leren van vaardigheden om ziekte angststoornis te beheren. CBT kan individueel of in een groep worden verstrekt.

Wat te verwachten van uw arts

CBT kan u helpen

Andere therapieën, zoals gedrags stress management en exposure therapie kan ook nuttig zijn.

Antidepressiva, zoals selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI’s), kunnen te behandelen ziekte angststoornis. Geneesmiddelen voor de behandeling stemmings- of angststoornissen, indien aanwezig, kan ook helpen.

Praat met uw arts over medicatie opties en de mogelijke bijwerkingen en risico’s.

Terwijl ziekte angststoornis profiteert van professionele behandeling, kunt u een aantal zelfzorg stappen te ondernemen

Er is weinig bekend over hoe om te voorkomen dat de ziekte angststoornis, maar deze suggesties kunnen helpen.

Criteria voor diagnose

een bezoek aan uw arts

psychotherapie

medicijnen