voetschimmel: hoe voetschimmel te voorkomen

Het kan jeuken, branden, steek, schil, crack, en blister. Voetschimmel is walgelijk. Maar het is overal – zelfs in de fitnessruimte van het ruimtestation. Lees verder om te leren over wat het is en hoe het te voorkomen.

Het is een huidinfectie veroorzaakt door de schimmel-achtige bacteri├źn die leven in de dode cellen op uw huid, haar en nagels. Er zijn meer dan 80 soorten schimmels op je voeten. Dat is veel meer dan op andere delen van het lichaam, zelfs de palmen van je handen. Maar terwijl sommige van deze schimmels een slechte rap kan krijgen, kunt u heerlijk ontspannen. De meeste niet schadelijk.

Voetschimmel is de meest voorkomende vorm van voetschimmel. Tot 25% van de mensen zullen deze jeukende, zelfs pijnlijk infectie op een bepaald punt. Het groeit meestal tussen de tenen, maar kan zich verspreiden naar de zolen en teennagels. Als u uw voet krassen en raak dan andere delen van je lichaam, zoals je oksels of lies, kan het daar verspreiden, ook.

In donkere, warme, vochtige plaatsen, zoals je schoenen. Dat is waarom ze graag uw voeten. Elke voet heeft meer dan 250.000 zweetklieren. Om de verspreiding van mond- schimmel te stoppen, droog je voeten nadat ze nat worden. Laat je schoenen luchten voordat u ze opnieuw te dragen.

Schimmels voer uw lichaam door middel van kleine scheurtjes in je huid. Je kunt ze te vangen door iemand die hen heeft te raken. U kunt ook gebruik maken van schimmels als je blote voeten in contact komen met hen. Dit kan gebeuren als je op blote voeten in warme, vochtige gebieden, zoals een kleedkamer of een openbaar zwembad.

Niet zoveel als je zou denken. Voetschimmel houdt van vochtige plaatsen, maar je misschien een betere kans op het vangen als je niet wassen of droog uw voeten goed, of niet je sokken en schoenen vaak veranderen.

Ja. Voetschimmel kunnen hangen op lakens, handdoeken, of gemeenschappelijke objecten. Gebruik geen handdoeken delen en oppervlakken schoon te houden. Was uw voeten met zeep en water ten minste eenmaal per dag en houd ze droog.

Haal alles uit uw huidverzorging routine om nu te kijken jonger.

Look Good in Every Phot; Hoe de zorg voor de droge, Red Ski; Verrassende manieren om Wrinkle Reduce; Verban de Bags Under Your Eyes