voedselveiligheid: koken – topic overzicht

Het is belangrijk om voedsel te koken bij een veilige temperatuur voedselvergiftiging voorkomen. De volgende afbeelding toont je veilig temperaturen voor een aantal voedingsmiddelen.

Een schone vleesthermometer te bepalen of vlees, gevogelte of eiergerechten worden gekookt tot een veilige temperatuur. De foto hierboven toont specifieke veilig temperaturen; Breng sauzen, jus en soepen aan de kook het opwarmen. Verwarm andere resten ten minste 165 ° F (74 ° C); Bij het gebruik van een magnetron, bedek het voedsel container en draai of roer het voedsel om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig over verwarmd. Als de magnetron een draaitafel heeft, draai de schotel met de hand één of twee keer tijdens het koken; Kook eieren tot blanken en dooiers zijn stevig; Eet geen rauw of gedeeltelijk gekookt eieren (met inbegrip van koekjesdeeg), rauwe (ongepasteuriseerde) melk, kaas met rauwe melk of ongepasteuriseerde vruchtensappen; Weet niet gaar hamburger, de belangrijkste bron van E. coli E. coli-infectie niet eten; Wees je bewust van het risico van voedselvergiftiging uit rauwe vis (zoals sushi), mosselen en oesters. Cook vis en schaaldieren tot het ondoorzichtig en vlokken gemakkelijk met een vork; Bij het uit eten in een restaurant, zorg ervoor dat voedsel wordt grondig gekookt en wordt warm geserveerd.

Aangepast van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw, Voedselveiligheid en Inspectie Dienst (2011). Safe Minimum Koken Temperaturen. Online beschikbaar: www.foodsafety.gov/keep/charts/mintemp.html.

Bij het koken van voedingsmiddelen

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Kip, chocolade, salades, desserts, soep