voedsel kleurstof en adhd: kleurstof, suiker en voeding

Al meer dan 30 jaar, hebben wetenschappers de relatie tussen kleurstoffen en hyperactief gedrag bij kinderen onderzocht, maar met gemengde resultaten. Tot op heden is geen overtuigend bewijs gevonden blijkt dat kleurstof veroorzaakt ADHD. Sommige studies, echter, hebben een verband tussen de twee gesuggereerd. Waarschijnlijk wordt ADHD veroorzaakt door de combinatie van veranderingen in hersenstructuur, omgevingsfactoren en erfelijkheid.

Een studie van Food Standards Agency van het Verenigd Koninkrijk in 2007 toonde aan dat de consumptie van voedingsmiddelen met kleurstoffen hyperactief gedrag bij kinderen zou kunnen toenemen. In de studie van 3-, 8- en 9-jarigen kregen kinderen drie verschillende soorten dranken te drinken. Vervolgens werd hun gedrag beoordeeld door leerkrachten en ouders.

Een van de drank mengsels bevatten kunstmatige kleurstoffen voor levensmiddelen, met inbegrip

Het bevatte ook conserveermiddel natriumbenzoaat. De tweede drankje mengsel opgenomen

Het had ook natriumbenzoaat. De derde drank mengsel was een placebo en bevatte geen toevoegsels.

De onderzoekers vinden dat hyperactief gedrag van de 8- en 9-jarigen steeg met zowel de mengsels die kunstmatige kleurstoffen additieven. De hyperactieve gedrag van 3-jarigen steeg met het eerste drankje, maar niet per se met de tweede. Zij concludeerden dat de resultaten een nadelig effect op het gedrag na consumptie van de kleurstoffen.

Kleurstof bestaat uit chemicali├źn die worden gebruikt om kleur toe te voegen aan voedsel. Kleurstof (kleurstof) wordt vaak toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen, dranken, en specerijen. Ze worden gebruikt handhaven of verbeteren van het uiterlijk van het eten.

Fabrikanten voegen meestal kleurstof om de volgende redenen

De FDA regelt kleur additieven om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor menselijke consumptie. Verordening zorgt er ook voor zorgen dat voedingsmiddelen met het kleuren nauwkeurig worden gelabeld, zodat consumenten weten wat ze eten. Om de goedkeuring van een additief te bepalen, de FDA bestudeert de samenstelling ervan en hoeveel wordt geconsumeerd en merkt op eventuele gevolgen voor de gezondheid en de veiligheid van factoren die moeten worden nageleefd. Zodra het voedsel kleurstof wordt goedgekeurd, de FDA bepaalt een passend niveau voor het gebruik van dat toevoegingsmiddel. De FDA staat slechts een additief te worden goedgekeurd indien er een redelijke zekerheid van geen kwaad aan de consument.