vinden van de juiste haarkleur voor u

Je haat het – de geur, de kosten, de tijd inzet – en toch zou je er niet aan denken te gaan zonder. Het kleuren van je haar kan jaren duren off je uiterlijk – zelfs als het soms voelt als een slechte gewoonte kun je niet breken. En het kan minder belastend zijn. Deze kap-voor-kap handleiding voor het maken van rijke, langdurige tinten thuis – en het krijgen van je geld waard in de salon – is geladen met slimme advies en de beste schade-control tactiek van de profs.

Controleer Your Side; Het model op de voorkant van een doos is er om je aandacht te vangen, niet om uw toekomst te schaduw te voorspellen, zegt Brad Johns, kleur directeur van Elizabeth Arden Red Door Spas. De werkelijke kleuren die u kunt beginnen met en te bereiken met een kit worden getoond in foto’s op de zijkant van de doos; Lichter U; Bij twijfel, kies een tint dat is slechts een tint lichter of donkerder is dan je huidige. Gevoel meer durf? Het is makkelijker om te lichte fouten te corrigeren (door het toevoegen van kleurstof over hen) dan al te donker slipups (die u nodig heeft om te leven met hen tot ze vervagen of groeien uit); Oproep voor Hel; Vragen? Met het nummer 800 op de zijkant van de kleuring box. En als je een perm, relaxer, of enige andere chemische processen in je haar, krijgt deskundige begeleiding op het vinden van een kleurbehandeling die veilig is voor de conditie van je haar; Bestel Wel; Als u donkerdere gaat, begint de kleurstof bij de wortels en de laatste vijf minuten, werkt de kleur tot aan de uiteinden. Als je verlichting, probeer het tegenovergestelde: Begin bij de uiteinden, wat blonder moeten kijken dan de rest van je haar, want ze zou natuurlijk als ze zouden zijn gebleekt door de zon; Wacht 48 uur voor Shampooin; Dit laat het pigment weken in. Wanneer u wassen, vermijd het gebruik van zeer heet water, waarbij de cuticula kan openen en laat de kleurstof.

Je haat het – de geur, de kosten, de tijd inzet – en toch zou je er niet aan denken te gaan zonder. Het kleuren van je haar kan jaren duren off je uiterlijk – zelfs als het soms voelt als een slechte gewoonte kun je niet breken. En het kan minder belastend zijn. Deze kap-voor-kap handleiding voor het maken van rijke, langdurige tinten thuis – en het krijgen van je geld waard in de salon – is geladen met slimme advies en de beste schade-control tactiek van de profs.

Thuis: om bruin te fleuren, voeg koele of warme tinten met tijdelijke kleurstof – in het geval u niet tevreden bent met het resultaat, suggereert celebrity colorist Rita Hazan van het gelijknamige New York salon, Clairol natuurlijke instincten Loving Care ($ 6, drogisterijen ) wast in zes tot 12 shampoos. U zult meer gepigmenteerd, permanente kleurstoffen moeten volledige grijze dekking te krijgen, maar als je er een tint lichter selecteer dan je denkt dat je nodig hebt, het kan maken die grijstinten eruit hoogtepunten – en het totale effect zal minder uniform en pruik-achtig zijn. Om te proberen: L’oraal Parijs Excellence-to-Go ($ 9,49, drogisterijen), een permanente kleur die high-shine dekking levert in 10 minuten.

Aan het salon: “Brunettes zijn de meest uitdagende,” aldus Hazan. “Hun haar kan rode en koperachtige met toegevoegde kleur draai maar kijk flat zonder.” Vraag naar goud hoogtepunten in plaats van rood, en daarna, krijgen een duidelijke glans behandeling om haar meer glans te geven (het is soms gratis als je gaan voor kleur). Gloss is als tijdelijke haarkleur, maar dan zonder het pigment, legt Hazan, het vult in het beschadigde deel van de opperhuid en verbetert de glans voor maximaal zes weken.

Color Care: De kleuring proces omvat minder verlichting voor brunettes dan blondines, die bruin haar niet als beschadigde krijgen betekent, aldus Lesley McBride, een Pantene principe wetenschapper. Bruine pigment stoot ook water, dat kleurstoffen kunnen verdunnen – zodat de kleur blijft langer zetten. Omdat je nog steeds kans om extra glans hunkeren, probeer na elke andere shampoo met een lichtgewicht silicone glazuur, zoals Fekkai Salon Glaze Clear Shine Rinse ($ 28, Sephora). Tussen salon bezoeken, verbergen grijs en hergroei met Avon Advance Techniques Grey Root Touch-Up in Brunette ($ 6, avon), een mascara wand met kleur die duurt tot de volgende shampoo.

Thuis: Glanzend blond is het resultaat van meer dan bleekmiddel. Dit gewilde kleur is vaak een mix van kunstzinnig toegepaste highlights en lowlights – geen geringe prestatie als je niet naar schoonheid de school zijn geweest. De beste kandidaten voor at-home, veelzijdige honing tonen: vrouwen die werden blond als kinderen (van hun huid is meer kans op een goede match voor blond haar zijn) en iemand met grijze vermengd met hun blond of lichtbruin (grijze strengen zal kijken als hoogtepunten als je jas ze met semi- of demi-permanente kleuren, zegt Michael Casy, kleur directeur bij Salon Eliut Rivera in New York City). Omdat de meeste vrouwen lichter dan ze zouden moeten gaan, Casy suggereert dat je een tint donkerder dan de blonde u het meest aangetrokken tot in de winkel te kopen – en zorg ervoor dat je “voor” de kleur is ook vermeld op de zijkant van de doos. Als je haar meer dan 40 procent grijs, gebruik dan een permanente kleurstof om het zilver te dekken voor het toevoegen van hoogtepunten. Probeer L’oraal Parijs Couleur Experte Express met Easy-Glide Highlighter ($ 20, drogisterijen), welke paren permanente kleur en een highlighting kit in een doos.

Aan het salon: Zie een pro voor meer dramatische verlichting. Maar maak je luisteren als je colorist ontmoedigt u van het maken van een grote verandering. Hij kan proberen om een ​​high-onderhoud haar ramp die tweemaal-maandelijkse retourvluchten naar de salon moet voorkomen. Als u besluit om meer dan een paar tinten lichter te gaan, vraag dan uw colorist of er een drogisterij kleur die je kunt gebruiken om touch-up van uw roots als je het niet terug naar de salon kan maken. Of voor een snelle dekking op de gaan, probeer Oscar Blandi Pronto Colore Pen ($ 23, Sephora), een portemonnee-size pen die donkere wortels dekt voor een dag op een tijd en is verkrijgbaar in vijf kleuren, waaronder twee blonde tinten.

Color Care: De verlichting proces schade haar, dus geverfd blonds vereisen vaak een combinatie van zachte reiniging en diepe conditioneren om de vettige lipidelaag rondom de opperhuid te herstellen en glans toe te voegen. Gebruik shampoos speciaal voor gekleurd haar. Of maak uw eigen milde shampoo door het mengen van een theelepel van je favoriete merk met een kopje warm water in een plastic fles, suggereert Casy. Shake it up, dan giet het over haar, schuim en spoel. Follow-up met een conditioner die helpt breuk op gebleekte haren te voorkomen. Wij willen John Frieda Sheer Blonde Lustrous Touch Versterking Conditioner ($ 6, drogisterijen). Skip hete olie behandelingen: De oliën kunnen komen te zitten in poreuze blonde lokken en wegen ze naar beneden, aldus Barbara Lhotan.

Thuis: Rood is de moeilijkste kleur om goed te krijgen op uw eigen, omdat vet rood cartoony kunt kijken als je geen expert in de toepassing ervan. Tenzij je een geboren roodharige bent, ga dan voor een meer aanspreekbaar kastanjebruine tint. Uw beste weddenschappen zijn bruin-gebaseerde kleuren die rood of kastanjebruin in hun naam hebben. U zult nog steeds een aantal roodbruine tinten – zonder de risico’s. Wanneer die grijzen, gebruiken permanente kleur, en kies formules die sommige bruine of neutrale tinten, aangezien zuiver rood pigment zich niet houdt aan goed grijs, en je kunt eindigen met – help! – Roze hoogtepunten. (Doe een streng eerst testen.)

Aan het salon: Opvallende roodharigen, zoals Julianne Moore, hebben vaak een paar koperachtige en kastanjebruin hoogtepunten gemengd in, zegt Nikki Ferrara, een colorist bij Sally Hershberger Downtown in New York City. Als je meer van dat koper-penny glans wilt, vraag uw colorist voor highlights rond je gezicht. Ook haar te adviseren een kleurstof die u kunt gebruiken thuis voor touch-ups.

Color Care: Rood moleculen zijn de eerste pigment je haar releases als je het wassen. Houd uw rood op zoek levendige langer door het wassen om de andere dag en het gebruik van een extra-milde shampoo en conditioner, zoals Bumble en Bumble Color ondersteuning Shampoo en Conditioner voor True Reds ($ 22 per stuk, bumbleandbumble). Supplement regelmatige conditioning met een vochtinbrengende behandeling die ook beschermt het haar tegen verbleken, zoals Garnier Fructis Color Shield Versterkende Deep Conditioner ($ 6, drogisterijen). Als je haar doet vervagen tussen kleurstoffen, verfrissen met een kleur-en-shine versterker als Ken Paves Gezond Haar stimuleren Up Color Druppels in Rood ($ 40, Ulta). Het toevoegen van een paar druppels van uw conditioner of styling product kan rood meer levendigheid tot uw volgende shampoo te geven.

Gepubliceerd op 1 januari 2009

Geweldig! Er zijn altijd nieuwe tips die kunnen maken dat uw huid er beter uitzien.

Klik hier voor de huid die u wilt met onze persoonlijke huid evaluator.

Groot haar begint met de juiste reinigingsmiddelen.

Hoe kunt u uw kleur te behouden op zoek langer vers.

Wat moet gaan op uw haar en in je mond.

Eet meer van deze voor een tastbaar manen.

Experts geven de waarheid over shampoo en conditioner.

Glad snauwde haar tot onderwerping.

Breng visuele hulp; Zoek een foto van de schaduw die u zou willen zijn, en toon het aan uw colorist. Elk pro zal je woorden anders interpreteren, maar een foto zal helpen haar te zien uw voorkeuren duidelijker; Be a Foodi; Bij het ontbreken van visuele hulpmiddelen, gebruikt voedsel om de gewenste kleur te beschrijven, stelt Jason Backe, Clairol’s nieuwe kleur directeur. “Als het gaat om haarkleur, woorden als honing, caramel en espresso zijn veel specifieker dan goud en brunette,” zegt hij; Neem contact op met een Pr; Als u probeert een nieuw colorist, boek een consult eerste. Het zal niet kost een ding, en kan je maanden van spijt te redden.

Controleer Your Side; Het model op de voorkant van een doos is er om je aandacht te vangen, niet om uw toekomst te schaduw te voorspellen, zegt Brad Johns, kleur directeur van Elizabeth Arden Red Door Spas. De werkelijke kleuren die u kunt beginnen met en te bereiken met een kit worden getoond in foto’s op de zijkant van de doos; Lichter U; Bij twijfel, kies een tint dat is slechts een tint lichter of donkerder is dan je huidige. Gevoel meer durf? Het is makkelijker om te lichte fouten te corrigeren (door het toevoegen van kleurstof over hen) dan al te donker slipups (die u nodig heeft om te leven met hen tot ze vervagen of groeien uit); Oproep voor Hel; Vragen? Met het nummer 800 op de zijkant van de kleuring box. En als je een perm, relaxer, of enige andere chemische processen in je haar, krijgt deskundige begeleiding op het vinden van een kleurbehandeling die veilig is voor de conditie van je haar; Bestel Wel; Als u donkerdere gaat, begint de kleurstof bij de wortels en de laatste vijf minuten, werkt de kleur tot aan de uiteinden. Als je verlichting, probeer het tegenovergestelde: Begin bij de uiteinden, wat blonder moeten kijken dan de rest van je haar, want ze zou natuurlijk als ze zouden zijn gebleekt door de zon; Wacht 48 uur voor Shampooin; Dit laat het pigment weken in. Wanneer u wassen, vermijd het gebruik van zeer heet water, waarbij de cuticula kan openen en laat de kleurstof.

Breng visuele hulp; Zoek een foto van de schaduw die u zou willen zijn, en toon het aan uw colorist. Elk pro zal je woorden anders interpreteren, maar een foto zal helpen haar te zien uw voorkeuren duidelijker; Be a Foodi; Bij het ontbreken van visuele hulpmiddelen, gebruikt voedsel om de gewenste kleur te beschrijven, stelt Jason Backe, Clairol’s nieuwe kleur directeur. “Als het gaat om haarkleur, woorden als honing, caramel en espresso zijn veel specifieker dan goud en brunette,” zegt hij; Neem contact op met een Pr; Als u probeert een nieuw colorist, boek een consult eerste. Het zal niet kost een ding, en kan je maanden van spijt te redden.

Doe het gewoon; De makkelijkste manier om te gaan grijs: Krijg een kortere snit en laat je haar, stelt Barbara Lhotan, creatief directeur van Elie Elie salons in Winchester. U kunt ook voorkomen dat de tweekleurige blik door het bedekken grijze strengen met semi-permanente kleur tot ze overvloedig (zes maanden of meer), dan gaan cold turkey op de kleurstof. Een semi-permanente formule dient te wassen in vier tot zes weken, het openbaren van de grijze; Bekijk de Futur; Childhood’s zal helpen uw toekomstige grijstint te voorspellen, zegt Lhotan: Zwart haar wordt staalgrijs, roodharigen en brunettes hebben meer goud ondertoon vermengd met hun zilver, en de kindertijd blonds neiging wit om te gaan; Lather Carefull; Grijs haar is zeer poreus en zuigt alles wat je op te zetten – met inbegrip van het pigment in je shampoo. Dus sla de shampoo met de groene tint in het voordeel van de witte of heldere formules. Of probeer een paars-getinte shampoo af te zwakken brassiness, zoals Pantene Pro-V Silver Expressions Shampoo ($ 6,49, drogisterijen); Shine O; Sinds grijs haar grover en wirier dan je gepigmenteerde haar kan zijn, kan het meer airconditioning nodig hebt om het onder controle te krijgen. Een goede keuze: conditioners bedoeld voor krullend of grof haar, die de neiging hebben om verzachtende en gladmakende ingrediënten. Van tijd tot tijd, geef uw strengen van een diepe reiniging om zich te ontdoen van de mat residuen. Probeer Logica Color DNA System reinigende shampoo ($ 20, logicshair voor salons).

Zoek een ‘Do That Fits Yo; Doe mee met onze Gezond Haar Qui; Wat is je kapsel persoonlijkheid; Kapsels voor je gezicht Shap; Probeer een nieuwe look – zonder zich