schadelijke geluidsniveaus – topic overzicht

De effecten van lawaai op het gehoor verschillen tussen mensen. sommige mensen de oren zijn gevoeliger voor harde geluiden, vooral bij bepaalde frequenties. (Frequency betekent hoe laag of hoog een toon is). Maar elk geluid dat is hard genoeg en duurt lang genoeg kunnen beschadigen horen en leiden tot gehoorverlies.

Hierna volgt een tabel van de decibel niveau van een aantal geluiden.

80-89 (geluiden boven 85 dB schadelijk)

Zoals luidheid toeneemt, de hoeveelheid tijd die je kunt het geluid horen voordat schade optreedt afneemt. Gehoorbeschermers verminderen de sterkte van geluid bereiken van de oren, waardoor het mogelijk is meer geluid horen langer.

Een gemakkelijke manier om op de hoogte van mogelijk schadelijk geluid te worden is om aandacht te besteden aan waarschuwingsborden dat een geluid schadelijk zijn voor uw gehoor zou kunnen zijn. Een geluid kan schadelijk bij zijn

De meeste gevallen van lawaaidoofheid worden veroorzaakt door herhaalde blootstelling aan matige geluidsniveaus gedurende vele jaren, die niet door een paar gevallen van veel lawaai. Het dragen van gehoorbeschermers kan helpen schade als gevolg van zowel gematigde en lawaai te voorkomen.

Als uw werkplek heeft schadelijke geluidsniveaus, vooruit te plannen en draag gehoorbescherming. Mensen die regelmatig worden blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus vanwege hun baan omvatten

Je hebt moeite met praten of horen anderen praten over het geluid; Het geluid maakt uw oren pijn doen; Uw oren zijn rinkelen na het horen van het geluid; Andere geluiden lijken gedempt nadat u een gebied waar sprake is van hard geluid te verlaten.

Degenen die werken met luide machines, voertuigen of elektrische gereedschappen, zoals bouwvakkers, fabrieksarbeiders, boeren, vrachtwagenchauffeurs, monteurs, of luchthaven grondpersoneel werknemers; Militair personeel; Politieagenten en brandweerlieden; Muzikanten.