prikkelbare darmsyndroom (IBS)

Wat zijn de oorzaken Prikkelbare darm syndroom en wie is in gevaar?

Prikkelbare darmsyndroom (IBS) naar een complexe aandoening van de onderste; darmkanaal. Het wordt vooral gekenmerkt door een patroon van symptomen die; wordt vaak verergerd door emotionele stress. Het is niet hetzelfde als inflammatoire; darmziekte (IBD), waarbij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa omvat.

Prikkelbare darm syndroom is ook bekend als nerveuze indigestie, spastisch; dikke darm, intestinale neurose, functionele colitis, prikkelbare darm, slijmvliezen; colitis, colitis en laxeermiddel.

Prikkelbare darm syndroom is een combinatie van; buikpijn en afwisselend; constipatie en diarree. Er zijn veel mogelijke oorzaken. Bijvoorbeeld; kan er een probleem met de spierbewegingen in de darm of een lager; tolerantie voor stretching en beweging van de darm. Er is geen probleem; in de structuur van de darm.

Symptomen van prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darm syndroom kan op elke leeftijd voorkomen, maar vaak begint in de adolescentie; of vroege volwassenheid. Het komt vaker voor bij vrouwen. Risicofactoren kunnen zijn; een lage-fiber dieet, emotionele stress, gebruik van laxeermiddelen, die besmettelijke gehad; diarree of andere tijdelijke darmontsteking.

Prikkelbare darm syndroom komt zeer vaak voor, maar slechts een klein aantal; mensen laten behandelen.

Tests meestal onthullen geen problemen. Niet alle patiënten vereisen; endoscopie, vooral als de symptomen; beginnen vroeg in het leven en zijn stabiel gebleven. Patiënten die prikkelbaar; darmklachten beginnen later in het leven vereisen gewoonlijk endoscopie.

Jongere patiënten met aanhoudende diarree kunnen endoscopie nodig om naar te kijken; voor inflammatoire darmziekte (Crohn ziekte en ulceratieve colitis). Prikkelbare darmsyndroom, daarentegen; geen ontsteking, maar de symptomen kunnen zeer vergelijkbaar zijn; die van ontstekingsdarmziekte.

Diagnose

Patiënten ouder dan 50 moeten worden gescreend op darmkanker.

U symptomen van het prikkelbare darm syndroom of als u merkt dat een blijvende; veranderen in je stoelgang.

Het doel van de behandeling is om de symptomen te verlichten. Veranderingen in de voeding kan helpen; verlichten symptomen bij sommige patiënten. Geen dieet werkt voor alle patiënten.

Toenemende voedingsvezels en het vermijden van items die de ingewanden te stimuleren; zoals cafeïne, kunnen helpen. Andere mogelijke behandelingen kunnen omvatten

Opties voor de behandeling van diarree-predominant IBS zijn onder andere: Dicyclomine (Bentyl), belladonna alkaloïden / fenobarbital (Donnatal), hyoscyamine (Levbid), en alosetron (Lotronex – slechts beperkt toegang). Lubiprostone (Amitiza) en linaclotide (Linzess) zijn goedgekeurd voor constipatie-predominant IBS. Tegaserod (Zelnorm) werd uit de Amerikaanse markt in 2007 ingetrokken als gevolg van ongunstige cardiovasculaire gebeurtenissen.

Bel uw arts als

behandeling Opties

Zie ook