nierstenen bij kinderen

Nierstenen bij kinderen

Wat is een niersteen?

Wat is een niersteen ?; Wat is de urinewegen ?; Zijn nierstenen vaak voor bij kinderen ?; Wat veroorzaakt nierstenen bij kinderen ?; Wat zijn de tekenen en symptomen van nierstenen bij kinderen ?; Welke soorten van nierstenen bij kinderen ?; Hoe zijn nierstenen bij kinderen gediagnosticeerd ?; Hoe zijn nierstenen bij kinderen behandeld ?; Hoe zijn nierstenen bij kinderen voorkomen ?; Het eten, dieet en voeding; Punten om te onthouden;

Een niersteen is een massief stuk materiaal vormt in een nier wanneer stoffen die normaal worden aangetroffen in de urine sterk geconcentreerd raken. Een steen kan blijven in de nier of reis langs de urinewegen. Nierstenen variëren in grootte. Een kleine steen kan uit het lichaam veroorzaken weinig of geen pijn passeren. Een grotere stenen kan komen te zitten aan de urinewegen en kan de urinestroom blokkeren, die ernstige pijn of bloed kan worden gezien in de urine.

De urinewegen is het lichaam van de drainage systeem voor het verwijderen van afval en extra water. De urinewegen omvat twee nieren, twee urineleiders, blaas en een urethra. De nieren zijn een paar boonvormige organen, elk ongeveer de grootte van een vuist, geplaatst onder de ribben, een aan elke zijde van de ruggengraat, naar het midden van de rug. Elke minuut, een persoon nieren filteren ongeveer 3 oz van bloed, het verwijderen van afval en extra water. Het afval en extra water vormen de 1-2 liter urine een volwassene produceert elke dag. Kinderen produceren minder urine per dag; de geproduceerde hoeveelheid hangt af van hun leeftijd. De urine reist van de nieren naar beneden twee smalle buizen genaamd de urineleiders. De urine wordt dan opgeslagen in een ballonachtige orgaan genaamd de blaas. Wanneer de blaas ledigt stroomt urine uit het lichaam via een buis, de urethra onderaan de blaas.

De nieren verwijderen afvalstoffen en extra water uit het bloed naar rm urine FO. Urine gaat van de nieren naar de blaas door de urineleiders.

Wat is de urinewegen?

Defecten in de urinewegen kan de stroom van urine te blokkeren en te creëren zwembaden van urine. In stagnerende urine, steenvormende stoffen hebben de neiging om samen te vestigen in stenen. Tot een derde van de kinderen die stenen hebben een anatomische afwijking in hun urinewegen .; Nierstenen kan een genetische oorzaak hebben. Met andere woorden, de neiging tot vorming van stenen kan in de familie door erfelijke factoren .; Een ongezonde leefstijl kunnen kinderen meer kans op nierstenen te maken. Bijvoorbeeld drinkwater te weinig drinkwater of de verkeerde soorten vloeistoffen zoals frisdranken of dranken met cafeïne kan veroorzaken stoffen in de urine te geconcentreerd wordt. Evenzo teveel natrium- of zout in de voeding kan bijdragen aan meer chemicaliën in de urine, waardoor een toename steenvorming. Sommige artsen geloven verhogingen van obesitas, minder actieve levensstijl en diëten hoger in zout kan worden veroorzaakt meer kinderen om nierstenen te hebben .; Soms kan een urineweginfectie veroorzaken nierstenen te vormen. Sommige soorten bacteriën in de urinewegen breken ureum-een afvalproduct verwijderd uit het bloed door de nieren-in stoffen die stenen vormen .; Sommige kinderen hebben stofwisselingsstoornissen die leiden tot nierstenen. Metabolisme is de manier waarop het lichaam gebruikt verteerde voedsel voor energie, waaronder het proces van het afbreken van voedsel, gebruik van voedingsstoffen voedsel in het lichaam, en verwijderen van de afvalstoffen die overblijven. De meest voorkomende stofwisselingsziekte die nierstenen veroorzaakt bij kinderen is hypercalciurie, die extra calcium te verzamelen in de urine veroorzaakt. Andere meer zeldzame metabole aandoeningen omvatten problemen afbreken van oxalaat, een stof in het lichaam en in sommige voedingsmiddelen. Deze aandoeningen omvatten hyperoxalurie, teveel oxalaat in de urine, en oxalosis, gekenmerkt door afzettingen van oxalaat en calcium in de lichaamsweefsels. Een andere zeldzame metabolische aandoening genaamd cystinurie kan nierstenen veroorzaken. Cystinurie een overmaat van het aminozuur cystine in de urine. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten.

Geen exacte informatie over het voorkomen van nierstenen bij kinderen is beschikbaar, maar veel nierspecialisten rapport zien meer kinderen met deze aandoening in de afgelopen jaren. Terwijl nierstenen komen vaker voor bij volwassenen, komen ze voor bij baby’s, kinderen en tieners van alle rassen en etnische groepen.

Calcium stenen zijn de meest voorkomende vorm van niersteen en komen in twee belangrijke vormen: calciumoxalaat en calciumfosfaat. Calciumoxalaat stenen komen vaker voor. Calcium oxalaat steenvorming heeft verschillende oorzaken, die een hoge uitscheiding van calcium, hoge oxalaat excretie, of zure urine kan omvatten. Calciumfosfaat stenen worden veroorzaakt door alkalische urine .; Urinezuurstenen vormen wanneer de urine is aanhoudend zuur. Een dieet rijk aan purine-stoffen in dierlijke eiwitten zoals vlees, vis en schaaldieren-kan urinezuur veroorzaken. Als urinezuur wordt geconcentreerd in de urine, kan afwikkelen en vormen een steen alleen of samen met calcium .; Struvietstenen het gevolg van nier-infecties. Het wegwerken van geïnfecteerde stenen uit de urinewegen en verblijft infectionfree kan voorkomen dat meer struvietstenen .; Cystinestenen gevolg van een genetische aandoening die veroorzaakt cystine te lekken door de nieren en in de urine in hoge concentratie kristallen te vormen die de neiging hebben te accumuleren in stenen.

Nierstenen kan vormen wanneer stoffen in de urine zoals calcium, magnesium, oxalaat, en fosfor wordt sterk geconcentreerd door één of meer oorzaken

Ultrasound gebruikt een apparaat genaamd een transducer, die veilig, pijnloze geluidsgolven organen niet met een beeld van hun structuur te creëren. Een abdominale echografie kan afbeeldingen van het gehele urinewegen te creëren. De procedure is in het kantoor van een zorgverlener, poliklinische centrum of ziekenhuis uitgevoerd door een speciaal opgeleide technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog-een arts die gespecialiseerd is in medische beeldvorming, wordt verdoving niet nodig. De beelden kunnen de locatie van een stenen te laten zien. Deze test heeft geen kinderen bloot aan straling, in tegenstelling tot sommige andere beeldvormende diagnostiek. Hoewel andere testen zijn bruikbaar bij het detecteren van zeer kleine stenen of stenen in het onderste gedeelte van de ureter, wordt ultrageluid door veel zorgverleners de beste onderzoekstest te zoeken stenen zijn .; Gecomputeriseerde tomografie (CT) scans gebruiken een combinatie van x-stralen en computertechnologie om driedimensionale (3D) beelden te creëren. Een CT-scan kan de injectie van een speciale kleurstof, genoemd contrastmiddel bevatten. CT-scans vereisen het kind op een tafel die dia’s in een tunnel-vormige apparaat waar de x-stralen worden genomen om te liegen. De procedure wordt uitgevoerd in een poliklinische centrum of het ziekenhuis door een x-ray technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog, wordt verdoving niet nodig. CT-scans kan worden verplicht om een ​​nauwkeurige stenen telling krijgen wanneer kinderen worden overwogen voor urologische chirurgie. Omdat CT scans kinderen blootstellen aan een matige hoeveelheid straling, zorgverleners trachten stralingsbelasting in kinderen te beperken door het vermijden van herhaalde CT-scans, beperkt het gebied gescand zoveel mogelijk, en waarbij de laagste stralingsdosis die de benodigde diagnostische informatie verstrekken .; X-ray machines te gebruiken straling om beelden van de urinewegen van het kind te creëren. De beelden kunnen worden genomen op een poliklinische centrum of het ziekenhuis door een x-ray technicus, en de beelden worden geïnterpreteerd door een radioloog, wordt verdoving niet nodig. De röntgenstralen worden gebruikt om vele soorten stenen lokaliseren. Een conventionele röntgenstraal algemeen minder informatief dan een echografie of CT-scan, maar is minder duur en sneller kan worden uitgevoerd dan andere beeldvormende procedures.

Kinderen met nierstenen kan pijn tijdens het urineren, bloed in de urine, of voelt een scherpe pijn in de rug of onderbuik. De pijn kan duren voor een korte of lange tijd. Kinderen kunnen misselijkheid en braken met de pijn. Echter, kinderen die kleine stenen die gemakkelijk door de urinewegen geen symptomen bij allen hebben.

Schokgolf lithotripsy (SWL). Een machine genaamd een lithotripter wordt door de arts om de niersteen verpletteren. In SWL, het kind ligt op een tafel of, minder vaak, in een bad van water boven de lithotripter. De lithotripter genereert schokgolven die door het lichaam van het kind door te geven aan de nier steen in kleinere deeltjes te breken om gemakkelijker passeren de urinewegen. Kinderen jonger dan 12 jaar kan algemene anesthesie ontvangen tijdens de procedure. Oudere kinderen krijgen meestal een IV kalmerend en pijnstillers .; Het verwijderen van de stenen met een ureteroscope. Een ureteroscope is een lange, buisvormige instrument om de urinewegen visualiseren. Nadat het kind een kalmerend ontvangt, de arts brengt de ureteroscope in urethra van het kind en glijdt het toepassingsgebied door de blaas en in de ureter. Door de ureteroscope, waarin een klein mandje aan het uiteinde heeft, kan de arts in staat zijn om te zien en verwijder de pit in de urineleider .; Ureteroscopic steenverwijdering; Lithotripsie met een ureteroscoop. Een andere manier voor de behandeling van een niersteen door een ureteroscoop is een flexibele vezels zich door de ruimte naar de steen. De vezel is een laser generator aangesloten. In plaats van schokgolven, de vezels levert een laserstraal om de steen in kleinere stukken die uit het lichaam kan passeren in de urine. Het kind kan algemene verdoving of IV sedatie ontvangen .; Percutane nephrolithotomy; Percutane nephrolithotomy. In deze procedure wordt een buis rechtstreeks in de nier door een insnijding in de rug van het kind. Met behulp van een wire-dunne viewing instrument heet een nephroscope, de dokter lokaliseert en verwijdert de steen. Voor grote stenen, kan een ultrasone sonde die als lithotripter nodig om schokgolven dat de steen breken in kleine stukken die gemakkelijker kunnen worden verwijderd leveren. Kinderen krijgen algemene verdoving voor percutane nephrolithotomy. Vaak zijn kinderen in het ziekenhuis verblijven voor enkele dagen na de ingreep en kan een klein buisje heet een Nefrostoma buisje ingebracht via de huid in de nier hebben. De Nefrostoma buis drains urine en eventueel resterende stenen fragmenten uit de nier in een urineverzamelzak. De buis is meestal nog in de nier gedurende 2 of 3 dagen, terwijl het kind in het ziekenhuis blijft .; Nefrostoma buis

Vier types nierstenen bij kinderen

Werkwijze voor het diagnosticeren van een ziekte begint met de behandeling van de symptomen. Pijn of bloed in de urine kan het eerste symptoom zijn. Urine, bloed en beeldvormend onderzoek zal helpen bepalen of symptomen worden veroorzaakt door een stenen. Urine tests kunnen worden gebruikt om te controleren op infecties en voor stoffen die stenen vormen. Bloedonderzoeken kan worden gecontroleerd voor biochemische problemen die kunnen leiden tot nierstenen. Verschillende beeldvormende technieken kunnen worden gebruikt om de niersteen

Zijn nierstenen vaak voor bij kinderen?

De behandeling van een niersteen meestal afhankelijk van de grootte en waarvoor wordt gemaakt, en of deze de oorzaak van de symptomen van pijn of belemmeren van de urinewegen. Kleine stenen meestal passeren de urinewegen zonder behandeling. Toch zal de kinderen vaak behoefte aan pijnbestrijding en aanmoediging om veel te drinken om te helpen bewegen de steen mee. Pijnbestrijding kan bestaan ​​uit orale of intraveneuze (IV) geneesmiddelen, afhankelijk van de duur en de ernst van de pijn. IV vloeistoffen kan nodig zijn als het kind gedehydrateerde braken of een onvermogen om te drinken is. Een kind met een grotere steen, of een die blokkeert urinestroom en veroorzaakt veel pijn, kan het nodig zijn om te worden opgenomen in het ziekenhuis voor meer dringende behandeling. Ziekenhuis behandelingen kunnen onder meer de volgende

Ureteroscopic steenverwijdering

percutane nephrolithotomy

Nefrostoma buis

Om nierstenen, zorgverleners te voorkomen en hun patiënten moeten begrijpen wat de oorzaak is van de stenen te vormen. Vooral bij kinderen met een verdenking op metabole stoornissen of met terugkerende stenen, is een 24-uurs urine collectie verkregen dagelijkse urine volume te meten en om te bepalen of een onderliggende minerale abnormaliteit is het maken van een kind meer kans om stenen te vormen. Op basis van de analyse van de verzamelde urine, kan de behandeling worden geïndividualiseerd op een metabolisch probleem.

In alle omstandigheden, moeten kinderen veel te drinken om de urine verdund te houden en wegspoelen stoffen die nierstenen kunnen vormen. Urine moet bijna duidelijk zijn.

Families kunnen profiteren van een ontmoeting met een diëtist om te leren hoe een aangepast dieet kan helpen bij het voorkomen van stenen. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak van de steenvorming kan medicatie nodig zijn om de vaste stenen voorkomen. Veranderingen in het dieet en medicatie kan nodig zijn voor een lange termijn of heel vaak levenslang. Enkele veel voorkomende veranderingen zijn de volgende

Wat veroorzaakt nierstenen bij kinderen?

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Kinderen die de neiging om calciumoxalaat stenen maken of hypercalciurie moeten eten een normale hoeveelheid calcium in de voeding en het beperken zoutinname. Een thiazide diureticum medicatie kan worden gegeven aan sommige kinderen de hoeveelheid calcium in de urine lekt verminderen .; Kinderen die grote hoeveelheden oxalaat in de urine kan nodig zijn om voedingsmiddelen met een hoog oxalaat, zoals chocolade, pindakaas en donkere frisdranken beperken .; Kinderen die vormen urinezuur of cystinestenen kunnen extra kaliumcitraat of kaliumcarbonaat nodig in de vorm van een pil of vloeibare medicatie. Het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog purines-zoals vlees, vis en schaaldieren-kan ook helpen voorkomen dat urinezuur stenen.

Een niersteen is een massief stuk materiaal vormt in een nier wanneer sommige stoffen die normaliter worden aangetroffen in de urine sterk geconcentreerd raken .; Nierstenen voorkomen bij baby’s, kinderen en tieners van alle rassen en etnische groepen .; Nierstenen bij kinderen worden gediagnosticeerd met behulp van een combinatie van urine, bloed en beeldvormend onderzoek .; De behandeling voor een niersteen hangt meestal af van zijn omvang en samenstelling, alsmede de vraag of deze de oorzaak van de symptomen van pijn of het belemmeren van de urinewegen .; Kleine stenen meestal passeren de urinewegen zonder behandeling. Toch zal de kinderen vaak behoefte aan pijnbestrijding en aanmoediging om veel te drinken om te helpen bewegen de stenen langs .; Kinderen met grotere stenen, of stenen die urinestroom blokkeren en veel pijn veroorzaken, kan het nodig zijn om te worden opgenomen in het ziekenhuis voor meer dringende behandeling .; Ziekenhuisbehandelingen kunnen schokgolf lithotripsy (SWL), het verwijderen van de steen met een ureteroscope, lithotripsy met een ureteroscope of percutane nephrolithotomy .; Om te voorkomen dat terugkerende nierstenen, zorgverleners en hun patiënten moeten begrijpen wat de oorzaak is van de stenen te vormen .; In alle omstandigheden, moeten kinderen veel te drinken om de urine verdund te houden en wegspoelen stoffen die nierstenen kunnen vormen. Urine moet bijna duidelijk zijn.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn de tekenen en symptomen van nierstenen bij kinderen?

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Theernment danken; Michael Somers, MD, Children’s Hospital Boston, Deepa Chand, MD, MHSA, Akron Children’s Hospital, John Foreman, MD, Duke University, Jeffrey Fadrowski, MD, MHS, de Johns Hopkins University, Kevin Meyers, MD, Children’s Hospital van Philadelphia, Greg Nelsen, MSSW, Universiteit van Virginia Health System, Michelle Baum, MD, Children’s Hospital Boston en Ann Guillot, MD, Universiteit van Vermont, alle leden van de American Society of Pediatric Clinical Affairs Committee Nefrologie

Welke soorten van nierstenen bij kinderen?

maart 2012

Hoe worden nierstenen bij kinderen met de diagnose?

Hoe worden nierstenen bij kinderen behandeld?

Hoe worden nierstenen bij kinderen voorkomen?

Eten, dieet en voeding

Punten om te onthouden