meidoorn: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Aubepine, AubĂpine, AubĂpine Blanche, AubĂpine à ‰ pineuse, Bianco Spino, Bois de Mai, Cenellier, Chinese Hawthorn, Crataegi Flos, Crataegi Folium, Crataegi Folium Cum Flore, Crataegi Fructus, Crataegus cuneata, Crataegus kulingensis, Crataegus lae ..; Bekijk alle Namen Aubepine, AubĂpine, AubĂpine Blanche, AubĂpine à ‰ pineuse, Bianco Spino, Bois de Mai, Cenellier, Chinese Hawthorn, Crataegi Flos, Crataegi Folium, Crataegi Folium Cum Flore, Crataegi Fructus, Crataegus cuneata, Crataegus kulingensis, Crataegus laevigata, Crataegus monogyna, Crataegus oxyacantha, Crataegus pinnatifida, koraalmeidoorn, Engels Hawthorn, Epine Blanche, Epine de Mai, Espino Blanco, Fructus Crataegi, Haagdorn, Hagedorn, Harthorne, Haw, Hawthrone, Hedgethorn, LI 132, LI132, mei, Maybush, Maythorn , Mehlbeebaum, Meidorn, Mespilus laevigata, Nan Shanzha, Noble à ‰ grenen, Oneseed Hawthorn, Poire d’Oiseaux, Sable à ‰ grenen, Shanzha, Shen Zha, Weissdorn, Whitehorn, WS 1442, WS1442; Hide Namen

Meidoorn is een plant. De bladeren, bessen en bloemen van de meidoorn worden gebruikt om medicijnen te maken; Meidoorn wordt gebruikt voor hart- en bloedvaten zoals congestief hartfalen (CHF), borstpijn en onregelmatige hartslag. Het wordt ook gebruikt om zowel lage bloeddruk en hoge bloeddruk, â € śhardening van de slagaders â € t (atherosclerose), en een hoog cholesterolgehalte. Tot nu toe, onderzoek suggereert dat meidoorn effectief bij de behandeling van congestief hartfalen zou kunnen zijn, maar er is niet genoeg onderzoek naar andere hart-gerelateerde toepassingen om te weten of het effectief is voor hen; Sommige mensen maken gebruik van meidoorn voor spijsvertering klachten, zoals indigestie, diarree en maagpijn. Het wordt ook gebruikt om angst te verminderen, als een kalmerend middel, urineproductie, en menstruele problemen nemen toe; Meidoorn wordt ook gebruikt om lintworm en andere intestinale infecties; Sommige mensen gelden meidoorn op de huid voor steenpuisten, zweren, en zweren. Meidoorn preparaten worden gebruikt als een wassen voor zweren, jeuk en bevriezing; U zult meidoorn onder de ingrediënten in gekonfijte vruchten plakjes, jam, gelei, en wijn te vinden; Alvorens meidoorn, praten met uw arts als u medicijnen. Het heeft grote interacties met verschillende voorgeschreven medicijnen.

Meidoorn kan helpen bij het verbeteren van de hoeveelheid bloed tijdens contracties uit het hart gepompt, verwijden de bloedvaten, en verhoging van de overdracht van zenuwsignalen; Meidoorn ook lijkt te hebben bloeddrukverlagende activiteit, volgens de eerste onderzoek. Het lijkt veroorzaakt ontspanning van de bloedvaten verder van het hart. Het lijkt erop dat dit effect te wijten is aan een component in meidoorn genoemd proanthocyanidine; Onderzoek suggereert dat meidoorn kunnen verlagen cholesterol, low density lipoproteïne (LDL, of â € śbad cholesterolâ € T) en triglyceriden (vetten in het bloed). Het lijkt verlagen ophoping van vet in de lever en de aorta (de grootste slagader in het lichaam, in de buurt van het hart). Haagdoornfruit extract kan cholesterol door het verhogen van de uitscheiding van gal, waardoor de vorming van cholesterol en het verbeteren van de receptoren voor LDL. Het lijkt ook anti-oxidant activiteit.

Mogelijk Effectieve fo; Hartfalen. Enkele specifieke meidoorn producten (Faros 300 door Lichtwer Pharma, Crataegutt forte door Wilmer Schwabe Pharmaceuticals, of Heartcare, Nature’s Way) lijken sommige symptomen van hartfalen bij sommige mensen met een milde tot matig hartfalen te verbeteren. Echter, ander onderzoek toont aan dat deze producten daadwerkelijk kan verergeren hartfalen en verhogen het risico op overlijden of ziekenhuisopname; Onvoldoende bewijs fo; Angst. Er zijn aanwijzingen dat meidoorn, in combinatie met magnesium en Californië papaver (een product genaamd Sympathyl, die niet bestaat in de VS), kunnen bruikbaar zijn bij de behandeling van milde tot matige angststoornissen; Pijn op de borst ( “angina”). Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen van meidoorn pijn op de borst zou kunnen verminderen; Hoge bloeddruk Sommige onderzoek blijkt dat de meidoorn de bloeddruk kan verlagen, maar ook andere onderzoek toont geen voordeel; Verminderde hartfunctie; Bloedsomloop problemen; Onregelmatige hartslag (aritmie); Lage bloeddruk; Hoge cholesterol; Spiertrekkingen; sedatie; Andere condities. Meer bewijs is nodig om de effectiviteit van de meidoorn een cijfer voor dit gebruik.

Meidoorn is misschien wel veilig voor de meeste volwassenen bij gebruik in de aanbevolen doseringen op korte termijn (tot 16 weken). Het is niet bekend of meidoorn veilig is bij gebruik op lange termijn; Bij sommige mensen kan meidoorn misselijkheid, maagklachten, vermoeidheid, zweten, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, neusbloedingen, slapeloosheid, agitatie, en andere problemen veroorzaken; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende bekend over het gebruik van meidoorn tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Blijf op de veilige kant en gebruik te voorkomen; Hart-en vaatziekten: Hawthorn kan interageren met veel voorgeschreven medicijnen voor de behandeling van hart- en vaatziekten. Als u een hartaandoening, hoeft meidoorn niet zonder het advies van uw zorgverlener.

Digoxine (Lanoxin) helpt de hartslag sterker. Hawthorn lijkt ook het hart aantasten. Meidoorn nemen samen met digoxine (Lanoxin) kan verhogen de effecten van digoxine en het risico van bijwerkingen. Do meidoorn niet als u digoxine (Lanoxin), zonder te praten met uw zorgverlener.

Hawthorn kan de bloeddruk te verlagen. Het nemen van meidoorn, samen met medicijnen voor hoge bloeddruk kan leiden tot uw bloeddruk te laag te gaan; Sommige medicijnen voor hoge bloeddruk omvatten atenolol (Tenormin), metoprolol (Lopressor, Toprol XL), nadolol (Corgard), propranolol (Inderal), en anderen.

Hawthorn kan de bloeddruk te verlagen. Het nemen van meidoorn, samen met medicijnen voor hoge bloeddruk kan leiden tot uw bloeddruk te laag te gaan; Sommige medicijnen voor hoge bloeddruk omvatten nifedipine (Adalat, Procardia), verapamil (Calan, Isoptin, Verelan), diltiazem (Cardizem), isradipine (Lomir), felodipine (Plendil), amlodipine (Norvasc), en anderen.

Hawthorn kan de bloeddruk te verlagen. Sommige medicijnen voor mannelijke seksuele disfunctie kan ook de bloeddruk te verlagen. Het nemen van meidoorn samen met medicijnen voor mannelijke seksuele disfunctie kan ertoe leiden dat uw bloeddruk te laag te gaan; Sommige medicijnen voor mannelijke seksuele disfunctie behoren sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) en vardenafil (Levitra).

Meidoorn verhoogt de bloedstroom. Inname van meidoorn met medicijnen die ook de verhoging van de bloedstroom naar het hart zou de kans op duizeligheid en licht te verhogen; Sommige van deze medicijnen die de bloedstroom te verhogen naar het hart omvatten nitroglycerine (Nitro-Bid, Nitro-Dur, Nitrostat) en isosorbide (Imdur, Isordil, Sorbitrate).

De volgende doses zijn onderzocht in wetenschappelijke researc; DOOR MOUT; Voor hartfalen, hebben een aantal specifieke meidoorn producten (Faros 300 door Lichtwer Pharma, Crataegutt forte door Wilmer Schwabe Pharmaceuticals, of Heartcare, Nature’s Way) is gebruikt in doses van 160 mg tot 1800 mg verdeeld en meegenomen in 2-3 doses per dag. Deze doses is aangetoond dat symptomen van hartfalen verbeteren sommige mensen, maar ze hebben ook aangetoond dat het risico van overlijden verhogen of hospitalisatie als gevolg van hartfalen.

Referenties

Al Makdessi S, Sweidan H, DietzK, en et al. Beschermende effect van Crataegus oxyacantha tegen reperfusie aritmie na wereldwijde no-stroming ischemie in de rat hart. Basic Res Cardiol 199; 94 (2): 71-77.

Al Makdessi S, Sweidan H, Mullner S, en et al. Myocardiale bescherming door voorbehandeling met Crataegus oxyacantha: een beoordeling door de afgifte van lactaat dehydrogenase door ischemische en reperfusie Langendorff hart. Arzneimittelforschung 199; 46 (1): 25-27.

Alexander, H. A. klinische effectiviteit van Crataegus extract LI132 voor de behandeling van hartfalen fase 2 New York: Een gerandomiseerde placebo-gecontroleerde dubbelblinde studie met n = 73 patiënten. Proefschrift (Dr. med). 1995

Ammon HP en Handel M. [Crataegus, toxicologie en farmacologie, deel I: toxiciteit (vert auteur)]. Planta Med 198; 43 (2): 105-120.

Ammon HP en Handel M. [Crataegus, toxicologie en farmacologie. Deel II: Farmacodynamie (vert auteur)]. Planta Med 198; 43 (3): 209-239.

Ammon HP en Handel M. [Crataegus, toxicologie en farmacologie. Deel III: Farmacodynamie en farmacokinetiek] (vert auteur)]. Planta Med 198; 43 (4): 313-322.

Bahorun T, Gressier B, Trotin F, en et al. Zuurstofradicalen wegvangen activiteit van fenol uittreksels uit meidoorn verse plantaardige organen en farmaceutische preparaten. Arzneim-Forsch 199; 46 (2): 1086-1089.

Baklykova, O. B., Sizova, ZHM en Shikh, E. V. [Mogelijk gebruik van gestandaardiseerde Crataegus sanguinea extract in correctie van het hartritme stoornissen bij patiënten met chronisch hartfalen]. Antibiot.Khimioter. 200; 54 (1-2): 47-52.

Beier A, Königstein RP en Samec V. [klinische ervaringen met een crataegus pentaerythrityl-tetranitrate combinatie drug in hart-en vaatziekten als gevolg van coronaire sclerose op oudere leeftijd]. Wien Med Wochenschr 6-15-197; 124 (24): 378-381.

Belz, G. G. en Loew, D. Dosis-respons-gerelateerde werkzaamheid bij orthostatische hypotensie van een vaste combinatie van D-kamfer en een uittreksel uit verse Crataegus bessen en de bijdrage van de afzonderlijke componenten. Phytomedicine. 200; 10 Suppl 4: 61-67.

Belz, G. G., Butzer, R., Gaus, W., en Loew, D. kamfer-Crataegus bessen extract combinatie dosis-afhankelijk vermindert tilt geïnduceerde daling van de bloeddruk in orthostatische hypotensie. Phytomedicine. 200; 9 (7): 581-588.

Bodigheimer K en Chase D. [Effectiviteit van meidoorn extract bij een dosering van 3x100mg per dag]. Munch Med Wschr 199; 136 Suppl 1: S7-S11.

Brixius K, Frank K, G Muench en c.s.. WG 1442 (Crataegus spezialextrakt) werkt op de ontoereikende menselijke hartspier contractible kracht toenemende. Verhandlungen der Deutschen Gesellschaft fur Herz und Kreislaufforschung 199; 30: 28-33.

Chatterjee SS, E Koch, Jaggy H, en et al. [In vitro en in vivo studies op het cardioprotectieve werking van oligomere procyanidinen in een Crataegus extract van bladeren en bloemen]. Arzneimittelforschung 199; 79: 821-825.

Crataegus oxyacantha (meidoorn). Monografie. Altern.Med Rev. 201; 15 (2): 164-167.

Dalli, E., Valles, J., Cosin-Sales, J., Santos, M. T., Moscardo, A., Milara, J., en Sotillo, J. F. Effecten van meidoorn (Crataegus laevigata) op de aggregatie van bloedplaatjes bij gezonde vrijwilligers. Thromb.Res 201; 128 (4): 398-400.

Eichstädt, H., Stork, T., Mockel, M., en et al. Effectiviteit van en tolerantie voor Crataegus extract WS 1442 bij patiënten met hartfalen en een verminderde linker ventrikel functie. Perfusie 200; 14: 212-217.

Ventilator, C., Yan, J., Qian, Y., Wo, X., en Gao, L. verordening van lipoproteïne lipase expressie door effect van meidoorn flavonoïden op peroxisoom proliferator respons element route. J Pharmacol Sci 200; 100 (1): 51-58.

Forster A, Forster K, Bühring M, en et al. Crataegus bei massig reduzierter linksventrikularer Auswurffraktion. Ergospirometrische Verlaufsuntersuchung bei 72 Patienten in Doppel-blindem Vergleich mit Plazebo. [Crataegus voor matig verminderde linkerventrikel ejectiefractie. Ergospirometric controle studie met 72 patiënten in een dubbelblinde vergelijking met placebo]. Munch Med Wschr 199; 136 (suppl 1): S21-S26.

Francis, M. J., Doherty, R. R., Patel, M., Hamblin, J. F., Ojaimi, S., en Korman, T. M. Curtobacterium flaccumfaciens septische artritis na punctie met een doorn Coxspur Hawthorn. J Clin Microbiol. 201; 49 (7): 2759-2760.

Furey, A. en Tassell, M. Naar een systematische wetenschappelijke benadering bij de beoordeling van de werkzaamheid van een kruidenpreparaat: (. Crataegus spp) Hawthorn. Eur J Heart Fail. 200; 10 (12): 1153-1157.

Gorret, J., Chevalier, J., Gaschet, A., Fraisse, B., altviolen, P., Chapuis, M., en Jolivet-Gougeon, A. Childhood vertraagde septische artritis van de knie veroorzaakt door Serratia fonticola. Knie. 200; 16 (6): 512-514.

Hanack T en Bruckel MH. [De behandeling van milde stabiele vormen van angina pectoris gebruik Crategutt novo]. Therapiewoche 198; 33: 4331-4333.

Harris, E. J. Ingehouden Hawthorn fragment in de mond van een kind gecompliceerd door een infectie: diagnose en excisie geholpen door localisatie met echografie. J enkelblessure Surg. 201; 49 (2): 161-165.

Hertog MG, Kromhout D, Aravanis C, en et al. Flavonoïde inname en lange termijn risico van coronaire hartziekten en kanker in het onderzoek zeven landen. Arch Intern Med 2-27-199; 155 (4): 381-386.

Holubarsch, C. J., Colucci, W. S., Meinertz, T., Gaus, W., en Tendera, M. Survival en prognose: onderzoek naar Crataegus extract WS 1442 in congestief hartfalen (SPICE) – rationale, onderzoeksopzet en de studie protocol. Eur J Heart Fail. 200; 2 (4): 431-437.

Horoz, M., Gok, E., Genctoy, G., Ozcan, T., Olmaz, R., Akca, M., Kiykim, A., en Gurses, I. Crataegus orientalis geassocieerd multiorgan overgevoeligheidsreactie en acuut nierfalen . Intern.Med 200; 47 (23): 2039-2042.

Hosseinimehr, S. J., Mahmoudzadeh, A., Azadbakht, M., en Akhlaghpoor, S. radioprotectieve effecten van Hawthorn tegen genotoxiciteit geïnduceerd door gammastraling in menselijk bloed lymfocyten. Radiat.Environ.Biophys. 200; 48 (1): 95-98.

Hu, L. en Xiong, C. L. [De invloed van medicinale serum met wortel van Crataegus cuneata op de menselijke beweeglijkheid van de zaadcellen parameters in vitro]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 200; 31 (4): 333-335.

Islam, J., Uretsky, B. F. en Sierpina, V. S. Hartfalen verbetering met CoQ10, Hawthorn, en magnesium in een patiënt gepland voor cardiale resynchronisatie-defibrillator therapie: een case study. Ontdek (NY) 200.; 2 (4): 339-341.

Joseph G, Zhao Y, en Klaus W. [farmacologische werking profiel van Crataegus extract in vergelijking met epinefrine, amrinone, milrinon en digoxine in het geïsoleerde geperfundeerde cavia hart]. Arzneimittelforschung 199; 45 (12): 1261-1265.

Koller, M., Lorenz, W., Aubke, W., Jensen, A., Gerlach, FM, Kuhl, J., Pfeil, T., Regitz-Zagrosek, V., Rusche, H., en Rychlik, R . [Crataegus speciaal extract WS 1442 bij de behandeling van vroege stadia van CHD geassocieerde hartfalen]. MMW Fortschr Med 2-9-200; 148 (6): 42.

Ling, S., Nheu, L. Dai, A., Guo, Z. en Komesaroff, P. Effecten van vier geneeskrachtige kruiden op humane vasculaire endotheelcellen in kweek. Int J Cardiol. 8-29-200; 128 (3): 350-358.

Liu, P., Konstam, M. A., en Force, T. Hoogtepunten van de 2004 wetenschappelijke bijeenkomsten van de harttransplantatie Society of America, Toronto, Canada, 12 september tot en met 15, 2004. Publicatieblad van de College of Cardiology 200; 45 (617): 625.

Loew D, Albrecht M en Podzuweit H. werkzaamheid en verdraagbaarheid van een Hawthorn voorbereiding bij patiënten met hartfalen Fase I en II volgens NYHA – een surveillance studie. Phytomedicine 199; 3 (Suppl 1): 92.

Mahmood, Z. A., Sualeh, M., Mahmood, S. B. en Karim, M. A. Herbal behandeling van hart- en vaatziekten de evidence based therapie. Pak J Pharm Sci 201; 23 (1): 119-124.

Mang C, Herrmann V, Butzer R, en et al. Crataegus Fructi extract: een placebogecontroleerde studie naar hemodynamische effecten van enkele en herhaalde doses bij gezonde vrijwilligers. Eur J Clin Pharmacol 199; 52 extra wissel (abstract 116): A59.

Mavers WH en Hensel H. [Wijzigingen in plaatselijke myocardiale bloedcirculatie na orale toediening van een Crataegus-extract in niet-honden verdoofd]. Arzneimittelforschung 197; 24 (5): 783-785.

Min, B. S., Kim, Y. H., Lee, S. M., Jung, H. J., Lee, J. S., Na, M. K., Lee, C. O., Lee, J.P., en Bae, K. Cytotoxische triterpenen van Crataegus pinnatifida. Arch Pharm Res 200; 23 (2): 155-158.

Maan, H. I., Kim, T. I., Cho, H. S., en Kim, E. K. Identificatie van potentiële en selectieve collagenase, gelatinase inhibitoren van Crataegus pinnatifida. Bioorg.Med Chem Lett. 2-1-201; 20 (3): 991-993.

Muller, A., Linke, W., en Klaus, W. Crataegus extract blokken kalium stromen in cavia ventriculaire hartspiercellen. Planta Med 199; 65 (4): 335-339.

NASA Y, Hashizume H, Hoque AN en c.s.. Beschermende effect van Crataegus extract op de cardiale mechanische disfunctie in geïsoleerde geperfuseerde werken rat hart. Arzneimittelforschung 199; 43 (9): 945-949.

O’Conolly M, Bernhoft G, en Bartsch G. [Behandeling van stenocardia (angina pectoris) pijn in gevorderde leeftijd patiënten met multi-morbiditeit]. Therapiewoche 198; 37: 3587-3600.

O’Conolly M, Jansen W, Bernhoft G, en et al. [Behandeling van afnemende hartfunctie. Therapie met behulp van gestandaardiseerde Crataegus extract in gevorderde leeftijd]. Fortschr Med 11-13-198; 104 (42): 805-808.

Petkov V. Planten met bloeddrukverlagende, antiatheromatous en coronarodilatating actie. Am J Med Chinese 197; 7 (3): 197-236.

Popping S, Rose H, Ionescu I, en et al. Effect van een meidoorn extract op contractie en energie omzet van geïsoleerde cardiomyocyten van de rat. Arzneim Forsch 199; 45 (11): 1157-1161.

Rajendran S, Deepalakshmi PD, Parasakthy K, en et al. Effect van tinctuur van Crataegus op de LDL-receptor activiteit van de lever plasmamembraan van ratten gevoed een atherogeen dieet. Atherosclerosis 199; 123 (1-2): 235-241.

Rakotoarison DA, Gressier B, Trotin F, en et al. Antioxidant activiteiten van polyfenolische uittreksels uit bloemen, in vitro eelt en celsuspensieculturen van Crataegus monogyna. Pharmazie 199; 52 (1): 60-64.

Rasmussen, P. Hawthorn – Crataegus monogyna (gemeenschappelijke meidoorn) of Crataegus laevigata (midland Hawthor; Crataegus oxyacantha, ook wel bekend als haw, thornapple, Maythorn, whitethorn J Prim.Health Care 201, 3 (1): 63-64..

Raudonis, R., Jakstas, V., Burdulis, D., Benetis, R., en Janulis, V. Onderzoek van de bijdrage van de afzonderlijke bestanddelen in antioxidant activiteit in medicinale kruiden met behulp van postcolumn HPLC-methode. Medicina 200 (Kaunas.); 45 (5): 382-394.

Rechciński, T. en Kurpesa, M. [oligomere procyanidinen van meidoorn extract als aanvullende therapie bij patiënten met linker ventrikel systolische dysfunctie]. Przegl.Lek. 200; 62 (4): 243-244.

Roddewig C en Hensel H. [Reactie plaatselijke myocardiale bloedstroom bij niet-verdoofde honden en katten verdoofde de orale en parenterale toediening van een Crateagus fractie (oligomeer procyanidines)]. Arzneimittelforschung 197; 27 (7): 1407-1410.

Rogov VD. [Toxiderma als gevolg van de vruchten van de meidoorn]. Vestn Dermatol Venerol 198; 7 (7): 46-47.

Rothfuss, M. A., Pascht, U. en Kissling, G. Effect van langdurig gebruik van Crataegus oxyacantha op ischemie en reperfusie geïnduceerde aritmieën bij ratten. Arzneimittelforschung 200; 51 (1): 24-28.

Saenz MT, Ahumada MC, en Garcia MD. Uittreksels uit Viscum en Crataegus zijn cytotoxische tegen strottenhoofd kankercellen. Z Naturforsch 199; 52c: 42-44.

Schlegelmilch R en Heywood R. toxiciteit van Crataegus (meidoorn) extract (WS 1442). J Am Coll Toxicol 199; 13 (2): 103-111.

Schmidt U, U Kuhn, Ploch M, en et al. De werkzaamheid van meidoorn (Crataegus) de voorbereiding LI 132 in 78 patiënten met chronisch hartfalen gedefinieerd als NYHA functionele klasse II. Phytomedicine 199; 1: 17-24.

Schmidt U, U Kuhn, Ploch M, en et al. De werkzaamheid van de meidoorn extract LI 132 (600 mg / d) tijdens de behandeling van acht weken. Placebogecontroleerde dubbelblinde studie met 78 NYHA stadium II patiënten met hartfalen. Munch Med Wochenschr 199; 136 (suppl 1): S13-S19.

Schmidt, U., Albrecht, M., en Schmidt, S. [Effecten van een kruiden crataegus kamfer-combinatie op de symptomen van hart- en vaatziekten]. Arzneimittelforschung 200; 50 (7): 613-619.

Schroder, D., Weiser, M., en Klein, P. Effectiviteit van een homeopathisch preparaat Crataegus in vergelijking met de gebruikelijke therapie voor mild (NYHA II) hartinsufficiëntie: resultaten van een observationele cohort studie. Eur.J.Heart Fail. 200; 5 (3): 319-326.

Schussler M, Holzl J en Fricke U. myocard effecten van flavonoïden uit Crataegus species. Arzneimittelforschung 199; 45 (8): 842-845.

Tauchert M, Ploch M, en Hubner WD. Effectiviteit van meidoorn extract LI 132 vergeleken met de ACE-remmer Captopril: Multicenter dubbelblinde studie met 132 NYHA Fase II. Munch Med Wochenschr 199; 136 (suppl. 1): S27-S33.

Tauchert, M., Gildor, A. en Lipinski, J. [Hooggedoseerde Crataegus extract WS 1442 bij de behandeling van NYHA II hartfalen]. Herz 199; 24 (6): 465-474.

Ventura P, Girola M en Lattuada V. [Klinische evaluatie en verdraagbaarheid van een geneesmiddel met knoflook en meidoorn]. Acta Toxicol Ther 199; 11 (4): 365-372.

Vibes, J., Lasserre, B., Gleye, J., en Declume, C. Remming van thromboxaan A2 biosynthese in vitro door de belangrijkste componenten van Crataegus oxyacantha (meidoorn) bloemhoofdjes. Prostaglandines Leukot Essent Fatty Acids 199; 50 (4): 173-175.

Von Eiff M, Brunner H, Haegeli A, en et al. Meidoorn / passiebloem extract en de verbetering van het fysieke inspanningscapaciteit bij patiënten met ademnood klasse II van de NYHA functionele classificatie. Acta Therapeutica 199; 20: 47-66.

Weihmayr T en Ernst E. [Therapeutische effectiviteit van Crataegus]. Fortschr Med 1-20-199; 114 (1-2): 27-29.

Weikl A Noh HS. De invloed van Crataegus op de mondiale hartinsufficiëntie. Herz Gefabe 199; 11: 516-524.

Zhang, Z., Chang, Q., Zhu, M., Huang, Y., Ho, W. K., en Chen, Z. karakterisering van antioxidanten aanwezig in meidoorn vruchten. J Nutr Biochem 200; 12 (3): 144-152.

Zick, S. M., Blume, A., en Aaronson, K. D. De prevalentie en het patroon van complementaire en alternatieve supplement gebruik bij personen met chronisch hartfalen. J Card Fail. 200; 11 (8): 586-589.

Zumdick, S., Deters, A. en Hensel, A. In vitro intestinale transport van oligomere procyanidinen (DP 2 tot 4) over de monolagen van Caco-2 cellen. Fitoterapia 201; 83 (7): 1210-1217.

Zuo, Z., Zhang, L., Zhou, L. Chang, Q., en Chow, M. intestinale absorptie van meidoorn flavonoïden – in vitro, in situ en in vivo correlaties. Life Sci 11-25-200; 79 (26): 2455-2462.

Asher GN, Viera AJ, Wever MA, et al. Effect van meidoorn gestandaardiseerde extract op stroom-gemedieerde dilatatie in prehypertensive en mild hypertensieve volwassenen: een gerandomiseerde, gecontroleerde cross-over studie. BMCplement Altern.Med 201; 00:26.

Bourin M, Bougerol T, Guitton B, Broutin E. Een combinatie van plantenextracten voor de behandeling van poliklinische patiënten met aanpassingsstoornis met angstige stemming: gecontroleerde studie versus placebo. Fundam Clin Pharmacol 199; 11: 127-32.

Chang Q, Zuo Z, Harrison F, Chow MS. Hawthorn. J Clin Pharmacol 200; 42: 605-12.

Dalli E, E Colomer, Tormos MC, et al. Tweestijlige meidoorn vermindert neutrofielen elastase en heeft hypolipidemische effect: een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie. Phytomedicine. 6-15-201; 18: 769-75.

Daniele C, Mazzanti G, Pittler MH, et al. Adverse-event profiel van Crataegus spp .: een systematische review. Drug Saf 200; 29: 523-35.

Degenring FH, Suter A, Weber M, Saller R. Een gerandomiseerde dubbelblinde placebo-gecontroleerde klinische trial van een gestandaardiseerd extract van de verse Crataegus bessen (Crataegisan) in de behandeling van patiënten met congestief hartfalen NYHA II. Phytomedicine 200; 10: 363-9.

Forster A, Forster K, Bühring M, en et al. Crataegus bei massig reduzierter linksventrikularer Auswurffraktion. Ergospirometrische Verlaufsuntersuchung bei 72 Patienten in Doppel-blindem Vergleich mit Plazebo. [Crataegus voor matig verminderde linkerventrikel ejectiefractie. Ergospirometric controle studie met 72 patiënten in een dubbelblinde vergelijking met placebo]. Munch Med Wschr 199; 136: S21-S26.

Hanus M, Lafon J, Mathieu M. dubbelblinde, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie naar de werkzaamheid en veiligheid van een vaste combinatie met twee plantenextracten (Crataegus oxyacantha en Eschscholtzia californica) en magnesium in milde tot matige angststoornissen te evalueren . Curr Med Res Opin 200; 20: 63-71.

Hertog MG, Feskens EJ, Hollman PC, et al. Dietary antioxidant flavonoïden en het risico van coronaire hartziekten: de Zutphen Ouderen Studie. Lancet 199; 342: 1007-1011.

Holubarsch CJ, Colucci WS, Meinertz T, et al. De werkzaamheid en veiligheid van Crataegus extract WS 1442 bij patiënten met hartfalen: de SPICE trial. Eur J Heart Fail 200; 10: 1255-1263.

Iwamoto M, Sato T, en Ishizaki T. [Het klinische effect van Crataegus in hart-en vaatziekten van ischemische of hypertensieve herkomst. Een multicenter dubbelblinde studie]. Planta Med 198; 42: 1-16.

Jouad H, Lemhadri A, Maghrani M, et al. Hawthorn roept een krachtige anti-hyperglycemische capaciteit in-streptozotocine geïnduceerde diabetische ratten. Journal of Herbal Farmacotherapie 200; 3: 19-29.

Leuchtgens H. [Crataegus Special Extract WS 1442 in NYHA II hartfalen. Een placebo-gecontroleerde gerandomiseerde dubbelblinde studie]. Fortschr Med 7-20-199; 111: 352-54.

Maek-a-nantawat W, Phonrat B, Dhitavat J, et al. Veiligheid en werkzaamheid van CKBM-A01, een Chinese kruidengeneeskunde, bij asymptomatische HIV-patiënten. Zuidoost-Aziatische J Trop.Med Public Health 200; 40: 494-501.

Pittler MH, Guo R en Ernst E. Hawthorn extract voor de behandeling van chronisch hartfalen. Cochrane.Database.Syst Rev 2008: CD005312.

Pittler MH, Schmidt K, Ernst E. Hawthorn extract voor de behandeling van chronisch hartfalen: meta-analyse van gerandomiseerde studies. Am J Med 200; 114: 665-74 ..

Schmidt U, U Kuhn, Ploch M, Hubner WD. Werkzaamheid van Hawthorne (Crataegus) Bereiding LI 132 bij 78 patiënten met chronisch hartfalen gedefinieerd als NYHA functionele klasse II. Phytomedicine 199; 1: 17-24.

Schwinger RH, Pietsch M, Frank K, Brixius K. Crataegus speciale extract WS 1442 verhoogt de kracht van de krimp van de menselijke hartspier cAMP-onafhankelijk. J Cardiovasc Pharmacol 200; 35: 700-7.

Shi KQ, Fan YC, Liu WY, et al. Traditionele Chinese medicijnen voordeel voor niet-alcoholische steatohepatitis: een systematische review en meta-analyse. Mol.Biol Rep 201.; 39: 9715-22.

Tankanow R, Tamer HR, Streetman DS, et al. Interactiestudie tussen digoxine en een voorbereiding van meidoorn (Crataegus oxyacantha). J.Clin.Pharmacol. 200; 43: 637-42.

Tauchert M, Ploch M, en Hubner WD. Effectiviteit van meidoorn extract LI 132 vergeleken met de ACE-remmer Captopril: Multicenter dubbelblinde studie met 132 NYHA Fase II. Munch Med Wochenschr 199; 136: S27-S33.

Tauchert M. werkzaamheid en veiligheid van Crataegus extract WS 1442 in vergelijking met een placebo bij patiënten met chronische stabiele New York Heart Association klasse III hartfalen. Am Hart J 200; 143: 910-5.

Von Eiff M, Brunner H, Haegeli A, et al. Meidoorn / passiebloem extract en de verbetering van het fysieke inspanningscapaciteit bij patiënten met ademnood Klasse II van de NYHA functionele classificaties. Acta Therapeutica 199; 20: 47-66.

Von Holubarsch, CJ, Niestroj M, Wassmer A, et al. [Meidoornextract WS 1442 bij de behandeling van patiënten met hartfalen en LVEF van 25% -35%]. MMW.Fortschr.Med 7-1-201; 152: 56-61.

Walker AF, Marakis G, E Simpson, et al. Hypotensieve effecten van meidoorn voor patiënten met diabetes het nemen van geneesmiddelen op recept: een gerandomiseerde gecontroleerde trial. Br J Gen.Pract 200; 56: 437-43.

Weikl A, Assmus KD, Neukum Schmidt-A, en et al. [Crataegus Special Extract WS 1442. Beoordeling van de objectieve effectiviteit bij patiënten met hartfalen (NYHA II)]. Fortschr Med 8-30-199; 114: 291-96.

Weng WL, Zhang WQ, Liu FZ en et al. Therapeutisch effect van Crataegus pinnatifida op 46 gevallen van angina pectoris – een dubbelblind onderzoek. J Tradit Chin Med 198; 4: 293-94.

Werner NS, Duschek S en Schandry R. D-kamfer-Crataegus bessen extract combinatie verhoogt de bloeddruk en cognitief functioneren bij ouderen – een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde dubbel-blind studie. Phytomedicine. 200; 16: 1077-1082.

Zand J, Lanza F, Garg HK, Bryan NS. Volledig natuurlijke nitriet en nitraat bevattende voedingssupplementen bevordert stikstofmonoxide en vermindert triglyceriden in de mens. Nutr Res 201; 31 (4): 262-9.

Zapfe juni G. klinische werkzaamheid van Crataegus extract WS 1442 in congestief hartfalen NYHA klasse II. Phytomedicine 200; 8: 262-6.

Zick SM, Gillespie B, Aaronson KD. Het effect van Crataegus oxycantha Special Extract WS 1442 op de klinische progressie bij patiënten met milde tot matige symptomen van hartfalen. Eur J Heart Fail 200; 10: 587-93.

Zick SM, Vautaw BM, Gillespie B, et al. Hawthorn Extract Randomized Blinded chronisch hartfalen (CHF HERB) trial. Eur J Heart Fail. 200; 11: 990-99.

Natural Medicines Comprehensive Database versie voor consumenten. zie Natural Medicines Comprehensive Database Professional Version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, vitamine C, Depressie