maagzuur otc drugs: maagzuurremmers, zuur-blokkers, en nog veel meer

Er zijn een verscheidenheid van maagzuur medicijnen beschikbaar over de toonbank symptomen te verlichten. Als deze niet aan uw symptomen te verlichten, overleg dan met uw arts over andere beschikbare maagzuur behandeling opties. Uw arts kan willen u te evalueren voor gastro-oesofageale reflux ziekte of GERD.

Je eet een grote maaltijd, ‘s avonds laat. Je geniet van seconden en dan tweederde, hebben een paar te veel glazen wijn of kopjes koffie, en ga dan naar bed op een volle maag. Wakker worden een paar uur later, en de pijn wordt opwaarts schreeuwen uit je borst in je keel. U kreunen: Slaap is onmogelijk. Je eindelijk rollen, uit bed, en struikelen op het medicijnkastje. Wat kunt u doen om maagzuur snel stoppen?

Antacida neutraliseren maagzuur te helpen verlichten van brandend maagzuur, zure maag, zure oprispingen en maagklachten. Sommige maagzuurremmers simethicon bevatten ook, een ingrediënt dat helpt bij het elimineren overtollige gas. Sommige antacida bevatten ingrediënten die diarree kunnen veroorzaken, zoals magnesium of verstopping, zoals aluminium.

Voorbeelden van maagzuurremmers omvatten

U moet antacids precies nemen zoals voorgeschreven door uw arts, of op basis van het pakket label. Als u het gebruik van de tabletten, kauwen ze goed alvorens door te slikken voor een snellere opluchting.

Ernstige bijwerkingen kunnen optreden met een overdosis of overmatig gebruik van maagzuurremmers. Bijwerkingen zijn constipatie, diarree, veranderingen in de kleur van ontlasting en buikkrampen.

Er zijn twee typen geneesmiddelen die werken op de productie van zuur te verminderen in de maag: histamineantagonisten (H2 antagonisten of H2 blokkers) en protonpompremmers (PPI).

Voorbeelden van H2-blokkers beschikbaar over de toonbank bevatten

De FDA heeft ingestemd met de protonpompremmers lansoprazol (Prevacid 24 uur), omeprazol (Prilosec OTC) en esomeprazol (Nexium 24 uur) voor over-the-counter gebruik bij de behandeling van frequente maagzuur (twee of meer keer per week) gedurende 14 dagen. Al deze middelen zijn ook beschikbaar als recepten. Neem deze geneesmiddelen volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals geadviseerd door uw arts.

Als deze medicijnen niet uw symptomen verlichten, of als uw maagzuur symptomen erger worden of blijven langer dan twee weken, moet u uw arts te zien.

Pepcid Compleet combineert het zuur-neutraliserende vermogen van een antacidum en het zuur-reducerende acties van een H2-blokker en Zegerid OTC combineert een PPI met natriumbicarbonaat.

Al deze over-the-counter geneesmiddelen, in verschillende mate, effectief in het verlichten van de symptomen van maagzuur. Mensen die meer ernstige brandend maagzuur symptomen die niet zijn opgelucht met deze medicijnen of die al gebruik van deze medicijnen voor meer dan twee weken moeten contact opnemen met hun arts. Zij kunnen hebben behoefte aan een sterkere medicijnen en testen om te zien wat de oorzaak is van hun symptomen.

BRONNEN

FDA.

College of Gastroenterology.

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases.