lo Loestrin fe: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Lo Loestrin Fe?

Lo Loestrin Fe wordt gebruikt als anticonceptie om zwangerschap te voorkomen.

Lo Loestrin Fe kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Gebruik geen Lo Loestrin Fe als u zwanger bent of als u onlangs een baby. Je moet Lo Loestrin Fe niet in als u een van de volgende voorwaarden: ongecontroleerde hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, een bloedstolling stoornis, problemen met de bloedsomloop, diabetische problemen met uw ogen of nieren, ongewone vaginale bloeden, leverziekte of leverkanker , ernstige migraine, als u rookt en ouder bent dan 35, of als u ooit heb gehad borst of baarmoederkanker, geelzucht, veroorzaakt door de pil, een hartaanval, een beroerte of een bloedstolsel.

Belangrijke gegevens

Mogelijk moet u een back-up anticonceptie, zoals condooms of zaaddodende pasta, te gebruiken wanneer je voor het eerst gaat gebruiken Lo Loestrin Fe of als u een dosis mist. Volg de instructies van uw arts.

Het missen van een pil verhoogt het risico op zwangerschap. volg dan de “gemiste dosis” instructies zorgvuldig als u vergeet uw Lo Loestrin Fe tabletten.

Sommige medicijnen kunnen Lo Loestrin Fe minder effectief in het voorkomen van zwangerschap, waaronder antibiotica, hepatitis C medicatie, HIV / AIDS-medicijnen, epileptica, of barbituraat sedativa te maken. Vertel uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt.

Lo Loestrin Fe kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken. Niet gebruiken als u zwanger bent. Vertel het uw arts meteen als u zwanger wordt, of als u twee menstruatie op een rij te missen. Als u onlangs een baby hebben gehad, wacht minstens 4 weken voor het nemen van Lo Loestrin Fe. Je moet Lo Loestrin Fe niet als u hebt

Voordat u dit geneesmiddel

onbehandeld of ongecontroleerde hoge bloeddruk

hart-en vaatziekten (coronaire hartziekte, ongecontroleerde hartklep stoornis, geschiedenis van een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel)

een bloedstolling aandoening of problemen met de bloedsomloop

problemen met uw ogen, nieren of het verkeer veroorzaakt door diabetes

een geschiedenis van hormoon-gerelateerde kanker zoals borstkanker en baarmoederkanker

ongewone vaginale bloeden dat niet is gecontroleerd door een arts

leverziekte of leverkanker

ernstige migraine (met aura, gevoelloosheid, zwakte, of visie veranderingen), vooral als u ouder dan 35 zijn

een geschiedenis van geelzucht, veroorzaakt door zwangerschap of anticonceptiepillen; of

als u rookt en ouder bent dan 35 jaar oud.

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt nemen Lo Loestrin Fe, vertel uw arts als u een van deze andere voorwaarden

hoge bloeddruk, spataderen

hoge cholesterol of triglyceriden, of als je te zwaar bent

een geschiedenis van depressie

traag werkende schildklier

Galblaas ziekte

suikerziekte

aanvallen of epilepsie

een geschiedenis van onregelmatige menstruatiecyclus

Hoe moet ik Lo Loestrin Fe?

tuberculose; of

een geschiedenis van fibrocystische borst ziekte, knobbeltjes, knobbeltjes, of een abnormale mammogram.

De hormonen in Lo Loestrin Fe (ethinylestradiol en norethindron) kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Deze medicatie kan ook vertragen de productie van moedermelk. Gebruik geen Lo Loestrin Fe als u borstvoeding geeft een baby.

Neem Lo Loestrin Fe zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

U zult uw eerste pil op de eerste dag van je menstruatie of op de eerste zondag na je menstruatie begint. Mogelijk moet u back-up anticonceptie, zoals condooms of een zaaddodend middel gebruiken, wanneer je voor het eerst gaat gebruiken Lo Loestrin Fe. Volg de instructies van uw arts.

Neem één pil per dag, maximaal 24 uur na elkaar. Wanneer de pillen opraken, start een nieuwe verpakking de volgende dag. U kunt zwanger worden als je een pil niet dagelijks doen nemen. Haal je recept bijgevuld voordat je pillen helemaal leeg.

De 28 dagen anticonceptie pak bevat 4 ijzerhoudende fumarate “herinnering” pillen om u op uw regelmatige cyclus te houden. Uw periode zal beginnen meestal tijdens het gebruik van deze herinnering pillen.

Misschien heeft u doorbraak bloeden, vooral tijdens de eerste 3 maanden. Vertel uw arts als het bloeden aanhoudt of is erg zwaar.

Gebruik maken van een back-up anticonceptie als je ziek met ernstige braken of diarree zijn.

Als u een operatie of medische tests of als u zal zijn op bedrust nodig heeft, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van Lo Loestrin Fe voor een korte tijd. Elke arts of chirurg die je behandelt zou moeten weten dat u gebruik maakt van Lo Loestrin Fe.

Terwijl het nemen van Lo Loestrin Fe, moet u uw arts regelmatig te bezoeken.

Bewaar Lo Loestrin Fe bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Volg de patiënt instructies die bij uw Lo Loestrin Fe tabletten. Vraag uw arts of apotheker als u deze instructies niet begrijpt. Het missen van een pil verhoogt het risico op zwangerschap.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Als je er een blauwe pil missen als volgt te werk

Neem deze dan in zodra u eraan denkt. Neem de volgende pil binnen de reguliere speeltijd. Dit betekent dat u twee pillen in 1 dag. U hoeft niet naar een back-up anticonceptie methode te gebruiken als je seks hebt.

Wat moet ik vermijden?

Als je mist twee blauwe pillen in een rij in week 1 of 2 Week van je rugzak, als volgt te werk

Nemen

1. Twee pillen op de dag dat u herinneren en twee pillen de volgende dag.

Lo Loestrin Fe bijwerkingen

2. Een pil per dag vóór het einde van het peloton.

Je zou kunnen zwanger worden als je seks hebt tijdens de eerste 7 dagen nadat u uw Lo Loestrin Fe pillen opnieuw op te starten. U MOET een niet-hormonale anticonceptie methode (zoals een condoom en spermicide) als back-up voor de 7 dagen.

Als u twee pillen (blauw of wit) missen in een rij in week 3 of 4 Week van je rugzak, als volgt te werk

Gooi de rest van de pil verpakking en start een nieuwe verpakking die dezelfde dag. Je mag niet je menstruatie deze maand, maar dit wordt verwacht. Echter, als u uw periode van 2 maanden missen op rij, bel uw zorgverlener, omdat je zwanger zou kunnen zijn.

Je zou kunnen zwanger worden als je seks hebt tijdens de eerste 7 dagen nadat u uw Lo Loestrin Fe pillen opnieuw op te starten. Je moet gebruik maken van een niet-hormonale anticonceptie methode (zoals een condoom en spermicide) als back-up voor die 7 dagen nadat u uw Lo Loestrin Fe pillen opnieuw op te starten.

Als je drie of meer pillen (blauw of wit) in een rij missen op elk gewenst moment als volgt te werk

Gooi de rest van de pil verpakking en start een nieuwe verpakking die dezelfde dag.

Je mag niet je menstruatie deze maand, maar dit wordt verwacht. Echter, als u uw periode van 2 maanden missen op rij, bel uw zorgverlener, omdat je zwanger zou kunnen zijn.

Je zou kunnen zwanger worden als je seks hebt op de dagen dat je pillen gemist of tijdens de eerste 7 dagen na het herstarten van uw Lo Loestrin Fe pillen. Je moet gebruik maken van een niet-hormonale anticonceptie methode (zoals een condoom en spermicide) als een back-up de volgende keer dat je seks hebt en voor de eerste 7 dagen nadat u uw pillen opnieuw op te starten.

Als u een van de 2 bruine “herinnering” pillen vergeten in week 4, als volgt te werk

Gooi de pillen die je gemist. Houd het nemen van een pil per dag totdat de verpakking leeg is. U hoeft niet naar een back-up methode van anticonceptie te gebruiken.

Gebruik maken van een back-up methode van anticonceptie wanneer je seks hebt.

Houd het nemen van een pil per dag totdat u uw zorgverlener kan bereiken.

 Overdosering symptomen kunnen zijn misselijkheid, braken en vaginale bloeden.

Roken kan uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval veroorzaakt door Lo Loestrin Fe te verhogen, vooral als u ouder dan 35 zijn.

Lo Loestrin Fe zal je niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen – waaronder HIV en AIDS. Het gebruik van een condoom is de enige manier om jezelf te beschermen tegen deze ziekten.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Lo Loestrin Fe: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop het gebruik van Lo Loestrin Fe en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

plotselinge gevoelloosheid of zwakte, in het bijzonder aan een kant van het lichaam

plotselinge en ernstige hoofdpijn, verwardheid, problemen met visie, spraak, of balans

pijn op de borst of zwaar gevoel, pijn zich naar de arm of schouder, misselijkheid, zweten, algemeen ziek gevoel

plotselinge hoesten, piepende ademhaling, snelle ademhaling, ophoesten van bloed

Welke andere drugs zullen beïnvloeden Lo Loestrin Fe?

pijn, zwelling, warmte, roodheid of één of beide benen

een verandering in het patroon of ernst van migraine

Lo Loestrin Fe (ethinylestradiol / norethindron)

misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

zwelling in uw handen, enkels of voeten

een knobbeltje in de borst; of

symptomen van depressie (slaapproblemen, zwakte, vermoeidheid, stemmingswisselingen).

Minder ernstige Lo Loestrin Fe bijwerkingen kunnen zijn

lichte misselijkheid (vooral wanneer u voor het eerst gebruik van dit geneesmiddel), braken, een opgeblazen gevoel, maagkrampen

borsten of zwelling, tepel

sproeten of donkere verkleuring van de gezichtshuid, toegenomen haargroei, verlies van hoofdhaar

veranderingen in het gewicht of eetlust

problemen met contactlenzen

vaginale jeuk of lozing; of

veranderingen in uw menstruatie, verminderde zin in seks.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Sommige geneesmiddelen kunnen Lo Loestrin Fe minder effectief, wat kan resulteren in zwangerschap. Voor het gebruik van Lo Loestrin Fe, vertel uw arts als u één van de volgende geneesmiddelen

bosentan (Tracleer)

een antibioticum of tuberculose medicatie

geneesmiddelen voor de behandeling van hepatitis C, HIV of AIDS

fenobarbital (Solfoton) en andere barbituraten

Sint-janskruid; of

epileptica.

Vertel uw arts over alle andere geneesmiddelen die u gebruikt, in het bijzonder

dantroleen (dantrium)

lamotrigine (Lamictal)

tizanidine (Zanaflex); of

tranexaminezuur (Cyklokapron, Lysteda).

Deze lijst is niet compleet en andere geneesmiddelen kunnen interageren met Lo Loestrin Fe. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

11.06.2013-9-10.

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Geboortebeperking Mirena, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, Implanon NXT, NuvaRing, Yaz, norethindron, levonorgestrel, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, Lutera, Skyla, Implanon , TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20, Necon 1/35