listeria infectie (listeriose) symptomen

Koorts, spierpijn, misselijkheid, diarree

Symptomen tijdens de zwangerschap en voor pasgeborenen

Wanneer een arts te zien

Als u een listeria-infectie ontwikkelt, kan je ervaart

De symptomen kunnen beginnen een paar dagen na je hebt gegeten besmet voedsel, maar het kan zo lang duren als twee maanden voordat de eerste tekenen en symptomen van de infectie te beginnen.

Als de listeria-infectie zich uitbreidt naar je zenuwstelsel, kunnen tekenen en symptomen zijn

Tijdens de zwangerschap, een listeria infectie waarschijnlijk slechts milde symptomen bij de moeder veroorzaken. De gevolgen voor de baby, kan echter verwoestende. De baby wordt onverwacht overlijden voor de geboorte of ervaring een levensbedreigende infectie in de eerste paar dagen na de geboorte.

Zoals bij volwassenen, de symptomen van een listeria infectie bij een pasgeborene subtiel, maar kunnen

Als je hebt gegeten voedsel die is teruggeroepen vanwege een listeria-uitbraak, besteden veel aandacht aan mogelijke tekenen of symptomen van de ziekte. Als u koorts, spierpijn, misselijkheid of diarree, neem dan contact op met uw arts. Hetzelfde geldt voor de ziekte na het eten van een mogelijk besmet product, zoals levensmiddelen gemaakt met gepasteuriseerde melk of slecht verwarmde hotdogs of vleeswaren.

Als je een hoge koorts, ernstige hoofdpijn, stijve nek, verwarring of gevoeligheid voor licht ervaart, vragen dringende zorg. Deze tekenen en symptomen kunnen bacteri├źle meningitis, een levensbedreigende complicatie van een listeria-infectie aan te geven.

Hoofdpijn, stijve nek, verwarring of veranderingen in alertheid, verlies van evenwicht; Stuiptrekkingen

Weinig interesse in voeding, prikkelbaarheid, koorts, braken