lisdexamfetamine dimesylate (oraal) beschrijving en merknamen

Lisdexamfetamine dimesylate wordt gebruikt voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) bij volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder. Dit geneesmiddel wordt ook gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige binge eating disorder (BED). Het behoort tot de groep geneesmiddelen die het centrale zenuwstelsel (CNS) stimulerende middelen.

Lisdexamfetamine dimesylate verhoogt de aandacht en verlaagt onrust bij kinderen en volwassenen die overactief, kan me niet concentreren voor zeer lang, of zijn snel afgeleid en impulsief. Dit geneesmiddel wordt gebruikt als onderdeel van een totale behandelingsprogramma die ook sociale, educatieve en psychologische behandeling.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Capsule

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van lisdexamfetamine dimesylate voor de behandeling van ADHD bij kinderen van 6 jaar en ouder zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 6 jaar.

allergieën

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van lisdexamfetamine dimesylate voor de behandeling van binge eating disorder in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Pediatric

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van lisdexamfetamine dimesylate bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde hart problemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die lisdexamfetamine dimesylate nodig hebben.

geriatrisch

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

andere interacties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Andere medische problemen

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

doseren

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als er te veel wordt genomen, kan het verslavend geworden. Als u of uw kind het gevoel hebben dat het geneesmiddel niet goed werkt nadat u deze hebt genomen voor een aantal weken, controleer dan eerst met uw arts en niet de dosis verhogen.

Dit geneesmiddel moet komen met een medicatie gids. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt. Vraag uw apotheker om de handleiding Medicijnen als je er geen hebt.

Neem dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

Het beste is om dit geneesmiddel in de ochtend. Inname van dit geneesmiddel in de namiddag of ‘s avonds kan het moeilijker voor u om in slaap te vallen te maken.

De capsule moet geheel worden doorgeslikt, en niet gebroken, verdeeld of gekauwd. Als u of uw kind niet in staat zijn om de capsule in zijn geheel voorzichtig de capsule open en giet het geneesmiddel in een glas water, yoghurt of sinaasappelsap. Roer het mengsel goed en slik het meteen. Het geneesmiddelmengsel kan niet worden opgeslagen voor toekomstig gebruik.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

gemiste Dosis

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

opslagruimte

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Niet weg te gooien alle resterende, ongebruikte of vervallen medicijnen in de prullenbak omdat het schade kan toebrengen aan andere mensen of dieren. Vraag uw arts of apotheker om een ​​geneesmiddel-back programma in uw gemeenschap.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken en zorg ervoor dat uw dosis gelijk heeft en dat het medicijn helpt jou. Uw arts zal moeten bloed, hart en bloeddruk van u of uw kind te controleren op eventuele problemen of ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Je moet geen gebruik maken van dit geneesmiddel als u of uw kind een MAO-remmer (MAO-remmers) zoals Eldepryl®, Marplan®, Nardil® of Parnate® hebben gebruikt in de afgelopen 14 dagen.

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u of uw kind te nemen of van plan te nemen, met inbegrip van recepten en nonprescription (over-the-counter) geneesmiddelen, voedingssupplementen, kruidengeneesmiddelen of geneesmiddelen voor de eetlust controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts en sinus problemen.

Dit geneesmiddel kan wazig zien of maak je slaperig of duizelig. Als een van deze zich voordoen, niet rijden, machines bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn totdat u weet hoe dit geneesmiddel op u heeft doen.

Lisdexamfetamine dimesylate kan ernstige hart- of bloedvat problemen, zoals een hartaanval of een beroerte veroorzaken. Dit kan vaker bij patiënten die een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind pijn op de borst, kortademigheid of flauwvallen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Vertel het uw arts meteen als u of uw familie merkt ongewone veranderingen in het gedrag, zoals een toename van agressie, vijandigheid, agitatie, prikkelbaarheid, of suïcidale gedachten of gedrag. Vertel uw arts als u of uw kind hallucinaties of ongebruikelijke gedachten te hebben, vooral als ze nieuw of erger snel.

Dit geneesmiddel kan een trage groei veroorzaken. Als uw kind is het gebruik van dit geneesmiddel, zal de arts nodig hebben om bij te houden van de lengte en het gewicht van uw kind te houden om ervoor te zorgen dat uw kind goed groeit.

Dit geneesmiddel kan een aandoening genaamd Raynaud fenomeen veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u tintelingen of pijn in de vingers of tenen bij blootstelling aan koude, bleekheid of een koud gevoel in de vingertoppen en tenen, of een huidskleur verandering in je vingers.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u of uw kind dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.