liqui-dualcitra

Citraten worden gebruikt om de urine meer alkalisch (minder zuur) maken. Dit helpt voorkomen dat bepaalde vormen van nierstenen. Citraten worden soms gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen voor de behandeling van nierstenen die zich kunnen voordoen met jicht te helpen. Ze worden ook gebruikt om het bloed meer alkalisch onder bepaalde voorwaarden te

Gebruikt Voor Liqui-DualCitra

Citraten zijn alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van citraten bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen, zijn deze geneesmiddelen niet verwacht dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij kinderen dan in volwassenen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van citraten bij ouderen met gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Studies over effecten in de zwangerschap niet zijn gedaan bij mens of dier.

Hoewel het niet bekend is of citraten overgaan in de moedermelk, is dit geneesmiddel niet gemeld problemen bij zuigelingen veroorzaken.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Vóór het gebruik van Liqui-DualCitra

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die citraat bevatten. Het kan niet specifiek Liqui-DualCitra zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Voor patiënten die de tabletvorm van dit geneesmiddel

Voor patiënten die de vloeibare vorm van dit geneesmiddel

Voor patiënten die de kristallen vormen van dit geneesmiddel

Neem elke dosis onmiddellijk na een maaltijd of binnen 30 minuten na een maaltijd of snack voor bedtijd. Dit helpt voorkomen dat de medicijnen van het veroorzaken van maagpijn of een laxerend effect.

Drink minstens een vol glas (8 ounces) van water of een andere vloeistof (behalve melk) elk uur gedurende de dag (ongeveer 3 liter per dag), tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Dit zal de doorstroming van urine te verhogen en voorkomen nierstenen.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Dit is vooral belangrijk als u ook het nemen van een diureticum (water pil) of digitalis medicijnen voor uw hart.

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Dit is om ervoor te zorgen dat het medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Eet geen zout voedsel of gebruik extra tafel zout op je eten tijdens het gebruik van citraten. Dit zal helpen voorkomen dat nierstenen en ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts voordat u begint met een zware fysieke inspanning, vooral als je uit de staat en het nemen van eventuele andere medicijnen. Oefening en bepaalde medicijnen kan de hoeveelheid kalium in het bloed verhogen.

Correct gebruik van citraat

Voor patiënten die kalium-citraat bevattende geneesmiddelen

Voor patiënten die natrium-citraat bevattende geneesmiddelen

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Stop met het innemen van dit geneesmiddel en andere noodhulp onmiddellijk als een van de volgende effecten optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Liqui-DualCitra

Liqui-DualCitra Side Effects