Liposyn

Sterfgevallen als gevolg van intravasculaire vetophoping in de longen bij premature pasgeborenen na infusie van intraveneuze vetemulsie zijn in de medische literatuur. Wees voorzichtig bij de behandeling van premature en een laag geboortegewicht zuigelingen met een intraveneuze vetemulsie en zich strikt aan de aanbevolen totale dagelijkse dosis en elk uur infusiesnelheden. Per uur infusiesnelheid moet zo langzaam mogelijk in elk geval te zijn en vet mag in geen geval meer dan 1 g vet / kg in vier uur. nauwlettend serum triglyceriden en / of plasma vrije vetzuren niveaus bij deze patiënten.

Gebruikt Voor Liposyn

Therapeutische klasse: parenterale Lipids

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Het gebruik van Clinolipid® niet bij kinderen aangegeven. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van Clinolipid® bij ouderen zou beperken.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Liposyn

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die vetemulsie bevatten. Het kan niet specifiek Liposyn zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel geven in een ziekenhuis. Dit geneesmiddel wordt toegediend via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Dit geneesmiddel kan soms worden gegeven thuis aan patiënten die niet hoeven te worden in het ziekenhuis of de kliniek. Als u gebruik van dit geneesmiddel thuis, zal uw arts of verpleegkundige u leren hoe u voor te bereiden en te injecteren het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u weet hoe u het medicijn te gebruiken, en niet afwijken van de instructies gegeven.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang wekelijks controleren terwijl u ontvangt vetemulsies om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel geen ongewenste effecten veroorzaakt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Allergische reacties kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel het uw arts meteen als u de volgende symptomen: snelle, oppervlakkige ademhaling, moeite met ademhalen, snelle hartslag, duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen, misselijkheid of braken, huiduitslag of jeukende huid, of koorts of rillingen.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van infecties verhogen. Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Was uw handen vaak. Vertel uw arts als u enige vorm van infectie voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel uw arts als u ooit een infectie die niet weg zou gaan of een infectie die bleef terugkomen hebben gehad.

Bel uw arts meteen als u begint met een hoest die niet weg zal gaan, gewichtsverlies, nachtzweten, koorts, koude rillingen, of griepachtige symptomen, zoals een loopneus of verstopte neus, hoofdpijn, wazig zicht, of het gevoel hebben algemeen ziek. Dit kunnen tekenen zijn dat je een infectie.

Dit geneesmiddel kan een zeldzame aandoening genaamd vetoverbelastingssyndroom veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u een koorts, koude rillingen, hoesten, keelpijn, rechts boven in de buik of maagpijn en volheid, of ongebruikelijke bloeden, blauwe plekken, of zwakte.

Dit geneesmiddel kan parenterale leverziekte voeding geassocieerd (PNALD) veroorzaken. Dit komt meestal voor bij patiënten die een parenterale voeding gedurende lange tijd, vooral prematuren. Neem contact op met uw arts meteen als u een donker gekleurde urine of bleke ontlasting, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, pijn in de bovenbuik, gele huid of ogen.

Bel uw arts als u roodheid, zwelling, pijn, of infectie op de injectieplaats.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Correct gebruik van vetemulsie

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Liposyn

Totale parenterale voeding Intralipid, vetemulsie, Procalamine, Kabiven, parenterale voeding oplossing, Addamel N, sporenelementen

 of gaan deelnemen aan de vetemulsie steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

Liposyn Side Effects

vetemulsie