links naar andere informatie over aangeboren hartafwijkingen

De leden van de National Heart, Lung, and Blood Institute en het Children’s National Medical Center discussiëren over de nieuwe pediatrische imaging suite opening in het Children’s Hospital en hoe het ons vermogen om de diagnose en de behandeling van aangeboren hartafwijkingen kan bevorderen.

Dit Google+ Hangout uit de NHLBI beschikt senior auteurs uit een document dat online 12 mei 2013 werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature, over de eerste grootschalige sequencing analyse van aangeboren hartafwijkingen. Dit NHLBI-gesteunde internationale, multicenter collaboratief onderzoek inspanning brengt ons dichter bij het begrijpen van de meest voorkomende vorm van geboorteafwijking.

De senior auteurs die besproken worden zijn: Dr. Bruce D. Gelb, directeur van het Child Health and Development Institute van de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï in New York City; Dr. Christine E. Seidman, professor in de geneeskunde en de genetica en directeur van het Cardiovascular Genetics Center aan de Brigham en Women’s Hospital in Boston en een Howard Hughes onderzoeker en Dr. Wendy Chung, klinische en moleculair geneticus en directeur van Klinische Genetica aan de Columbia University in New York City. De Hangout wordt gemodereerd door Dr. Jonathan R. Kaltman, hoofd van de ontwikkeling van het hart en de structuurfondsen Ziekten Branch in de NHLBI de Afdeling Cardiovasculaire Wetenschappen en co-auteur van het papier.

NHLBI Resources

Meer informatie over dit onderzoek en aangeboren hartafwijkingen hier.

Non-NHLBI Resources

Jonathan R. Kaltman, MD, van de NHLBI Division of Cardiovascular Sciences, en Richard Lifton, MD, Ph.D., voorzitter van de afdeling Genetica aan de Yale University, bespreken de bevindingen van de eerste grootschalige gen-sequencing analyse van aangeboren hartafwijkingen ziekte. De bevindingen, die online 12 maart 2013 werden gepubliceerd in het tijdschrift Nature, zal toekomstig onderzoek te informeren naar de oorzaken van aangeboren hartafwijkingen. Lees hier het persbericht.

Richard Lifton, M.D., Ph.D., voorzitter van de afdeling Genetica aan de Yale University, bespreken het belang van de Pediatric Cardiac Genomics Consortium, een internationale, multi-center collaboratief onderzoek inspanning ondersteund door de NHLBI. Lees hier het persbericht.

Clinical Trials

Message Related Director’s