linker ventrikel hypertrofie en vaatziekten

Linker ventrikel hypertrofie is de uitbreiding en verdikking (hypertrofie) van de muren van uw hart belangrijkste pompkamer (linker ventrikel).

Linker ventriculaire hypertrofie kunnen ontwikkelen reactie op enige factor – zoals hoge bloeddruk of hartproblemen – die maakt dat de linker ventrikel om harder te werken. Aangezien de werklast toeneemt, het spierweefsel in de kamerwand dikker en soms de grootte van de kamer zelf verhoogt. De vergrote hartspier verliest elasticiteit en kan uiteindelijk niet aan de pomp met evenveel kracht als nodig is.

symptomen

Linker ventrikel hypertrofie komt vaker voor bij mensen met ongecontroleerde hoge bloeddruk. Maar maakt niet uit wat uw bloeddruk, het ontwikkelen van linkerventrikelhypertrofie brengt u een hoger risico op een hartaanval en beroerte.

Kortademigheid; Vermoeidheid; Pijn op de borst, vaak na het sporten; Sensatie van snelle, wapperen of beukende hartslagen (hartkloppingen); Duizeligheid of flauwvallen

De behandeling van hoge bloeddruk kan helpen verlichten van de symptomen en kunnen linkerventrikelhypertrofie keren.

Linker ventrikel hypertrofie ontwikkelt zich meestal geleidelijk. U mag geen tekenen of symptomen, in het bijzonder tijdens de vroege stadia van de aandoening.

Als de linker ventrikel hypertrofie vordert, kunt u ervaren

Je voelt pijn op de borst dat er meer dan een paar minuten duurt; U ernstige ademhalingsproblemen; U ernstige, terugkerende duizeligheid of het bewustzijn verliezen

Seek spoedeisende zorg als

Rook; Overgewicht; Andere aandoeningen die het risico op een hoge bloeddruk verhogen

Oorzaken

Als je een lichte kortademigheid of andere symptomen, zoals hartkloppingen ervaart, raadpleeg uw arts.

Als u een hoge bloeddruk of een andere aandoening die het risico op linkerventrikelhypertrofie verhoogt, uw arts waarschijnlijk adviseren regelmatig afspraken om je hart te volgen. Zelfs als u zich goed voelt, moet u uw bloeddruk jaarlijks gecontroleerd, of vaker als u

Linker ventrikel hypertrofie kan optreden wanneer sommige factor maakt je hart harder werken dan normaal om bloed te pompen om uw lichaam.

Factoren die je hart kan leiden tot harder werken omvatten

Linker ventrikel hypertrofie is een verdikking van de wand van het hart van de belangrijkste pompkamer. Deze verdikking kan leiden tot verhoging van de druk in het hart en soms slechte pompwerking. De meest voorkomende oorzaak is van hoge bloeddruk.

Risicofactoren

In aanvulling op hypertensie en aortaklepstenose, factoren die het risico verhogen voor de linker ventrikel hypertrofie omvatten

Hoge bloeddruk (hypertensie). Dit is de meest voorkomende oorzaak van linker ventriculaire hypertrofie. Meer dan een derde van de mensen er aanwijzingen van linker ventriculaire hypertrofie ten tijde van de diagnose met hypertensie .; Aortaklepstenose. Deze ziekte is een vernauwing van de weefselflap (aortaklep) de linker ventrikel van de grote bloedvaten waardoor het hart (aorta) scheidt. De vernauwing van de aortaklep moet de linkerventrikel harder werken om bloed te pompen in de aorta .; Hypertrofische cardiomyopathie. Deze genetische ziekte treedt op wanneer de hartspier abnormaal dik, waardoor het moeilijker voor het hart om bloed rond te pompen .; Atletische training. Intense, langdurige uithoudingsvermogen en krachttraining kan het hart te passen aan de extra werklast. Het is onduidelijk of dit atletische type linkerventrikel hypertrofie kan leiden tot verstijving van de hartspier en ziekte.

complicaties

Linker ventrikel hypertrofie verandert de structuur en de werking van het hart. De vergrote linkerventrikel kan

Leeftijd. Linker ventrikel hypertrofie komt vaker voor bij oudere mensen .; Gewicht. Overgewicht verhoogt het risico op hoge bloeddruk en linker ventrikel hypertrofie .; Familiegeschiedenis. Sommige genetische aandoeningen worden geassocieerd met de ontwikkeling van hypertrofie .; diabetes .; Race. Afro-Amerikanen hebben een hoger risico op linkerventrikelhypertrofie dan zijn blanke mensen met dezelfde bloeddrukmetingen .; Seks. Vrouwen met een hoge bloeddruk hebben een hoger risico op linkerventrikelhypertrofie dan mannen met gelijkaardige bloeddrukmetingen.

Als gevolg van deze veranderingen, complicaties van linker ventriculaire hypertrofie omvatten

Verzwakken; Opstijven en elasticiteit verliezen, waardoor de kamer niet goed te vullen en het verhogen van de druk in het hart; Druk de vergaderzaal van de bloedvaten (kransslagaders) en de toevoer van bloed te beperken

Voorbereiding voor uw afspraak

U kunt worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in aandoeningen van het hart (cardioloog).

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen.

Onderbreking van de bloedtoevoer naar het hart; Onvermogen van het hart om voldoende bloed te pompen om je lichaam (hartfalen); Abnormaal hartritme (aritmie); Onregelmatige, vaak snelle hartslag (boezemfibrilleren) die bloedtoevoer naar het lichaam afneemt; Onvoldoende toevoer van zuurstof naar het hart (ischemische hartziekte); Vergroting van een deel van de aorta (aortawortel dilatatie); Beroerte; Plotselinge, onverwachte verlies van hartfunctie, de ademhaling en het bewustzijn (plotselinge hartstilstand)

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd aan besteden vertrekken. U kan worden gevraagd

Noteer uw symptomen, met inbegrip van die geen verband houden met de reden ook mag lijken waarom u de afspraak gepland .; Maak een lijst van al uw geneesmiddelen, vitamines en supplementen .; Noteer uw belangrijkste medische gegevens, met inbegrip van andere voorwaarden .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van alle recente wijzigingen of stressoren in je leven .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen .; Zoek uit of uw familie heeft een geschiedenis van hart-en vaatziekten .; Vraag een familielid of vriend om u te begeleiden, om u te helpen herinneren wat de dokter zegt.

Uw arts zal beginnen met een geschiedenis gezondheid, familie geschiedenis en grondig lichamelijk onderzoek met inbegrip van het controleren van uw bloeddruk en hartfunctie.

Uw arts kan dan raden screeningtests

Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten ?; Welke testen heb ik nodig? Is er een speciale voorbereiding voor hen ?; Welke behandelingen heb ik nodig ?; Moet ik om het even welke veranderingen in levensstijl ?; Moet ik een van mijn activiteiten beperken ?; Ik heb andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste samen te beheren deze voorwaarden?

Tests en diagnose

Behandeling van linker ventriculaire hypertrofie afhankelijk van de onderliggende oorzaak, en kunnen medicijnen of chirurgie omvatten.

Wat zijn uw symptomen, en wanneer hebben ze beginnen ?; Hebben uw klachten erger geworden na verloop van tijd ?; Heeft u pijn op de borst of een snelle, wapperen of beukende hartslagen ?; Heeft u duizeligheid? Heb je ooit flauwgevallen ?; Hebt u moeite met ademhalen ?; Uitoefent of liggend maak uw symptomen erger ?; Heb je ooit opgehoest bloed ?; Heeft u een voorgeschiedenis van hoge bloeddruk of reumatische koorts ?; Heeft u een familiegeschiedenis van hartproblemen ?; Heeft u of heb je rookt? Heeft u alcohol of cafeïne te gebruiken?

Uw arts zal waarschijnlijk adviseren veranderingen in levensstijl, met inbegrip van

Bloeddruk medicatie kan ook helpen voorkomen dat verdere uitbreiding van de linker hartkamer en zelfs krimpen uw hypertrofische spieren. Uw arts zou aanraden

Behandelingen en drugs

Als je hebt al gediagnosticeerd met slaapapneu, de behandeling van deze slaapstoornis kan uw bloeddruk verlagen en helpen ombuigen linkerventrikelhypertrofie.

Als u nog niet gediagnosticeerd met slaapapneu, maar je partner je vertelt dat je snurkt of dat je stoppen met ademen even terwijl je slaapt, praten met uw arts over het krijgen getest op slaapapneu.

Elektrocardiogram (ECG of EKG). Elektrische signalen worden opgenomen als ze reizen door je hart. Uw arts kan zoeken naar patronen die abnormale hartfunctie en verhoogde linker ventrikel spierweefsel te geven .; Echo cardiogram. Geluidsgolven produceren live-action beelden van je hart. Echocardiogram kan verdikte spierweefsel in de linker ventrikel, de bloedstroom door het hart bij elke slag, en hartafwijkingen verband met linker ventriculaire hypertrofie, zoals aortaklepstenose onthullen .; MRI. Beelden van het hart kan worden gebruikt voor linker ventriculaire hypertrofie diagnosticeren.

Lifestyle en huismiddeltjes

Slaapapneu behandeling omvat het gebruik van een apparaat dat continuous positive airway druk (CPAP) terwijl u slaapt biedt. CPAP houdt uw luchtwegen geopend, zodat u de zuurstof die je nodig hebt om uw bloeddruk op een normaal niveau te houden krijgen.

het voorkomen

Linker ventriculaire hypertrofie die wordt veroorzaakt door aortaklepstenose kan chirurgie de smalle klep te repareren of te vervangen door een kunstmatige of weefselklep.

Lifestyle veranderingen kunnen helpen uw bloeddruk verlagen en de verbetering van linker ventrikel hypertrofie borden. Overwegen

De beste manier om de linker ventriculaire hypertrofie te voorkomen is een goede bloeddruk handhaven. Om beter te beheren uw bloeddruk

Meer informatie over linkerventrikelhypertrofie

1

Meer over de Linker ventrikel hypertrofie

)

Regelmatige lichaamsbeweging; Zoutarm, vetarm dieet; Stoppen met roken

Angiotensine converting enzyme (ACE) remmers. Deze medicijnen verwijden de bloedvaten om de bloeddruk te verlagen, het verbeteren van de bloedstroom en het hart van de werkdruk te verlagen. Voorbeelden hiervan zijn Captopril, Enalapril en Lisinopril. Bijwerkingen kunnen onder een irritante droge hoest .; Angiotensine II receptor blokkers (ARB’s). Medicatie zoals losartan (Cozaar) hebben soortgelijke voordelen op ACE-remmers maar een aanhoudende hoest veroorzaken .; Bètablokkers. Medicijnen zoals atenolol (Tenormin) kan lager uw hartslag, de bloeddruk verlagen en een aantal van de schadelijke effecten van stress hormonen te voorkomen. Bètablokkers worden meestal niet gezien als een eerste behandeling van hypertensie. Uw arts zou aanraden het toevoegen van een bètablokker als een ander soort medicatie niet effectief is alleen .; Calciumantagonisten. Deze medicijnen voorkomen dat calcium uit het invoeren van cellen van het hart en de bloedvaten muren, wat resulteert in een lagere bloeddruk. Voorbeelden omvatten amlodipine (Norvasc) en diltiazem (Cardizem) .; Diuretica. Medicijnen die bekend staat als thiazidediuretica kan de doorbloeding te bevorderen, het verlagen van hoge bloeddruk. Voorbeelden hiervan zijn chloortalidon en hydrochloorthiazide.

Gewichtsverlies. Linker ventrikel hypertrofie wordt vaak gevonden in zwaarlijvige mensen, ongeacht van de bloeddruk. Het verliezen van gewicht is aangetoond dat het linker ventrikel hypertrofie keren .; Het beperken van zout in uw dieet. Te veel zout kan de bloeddruk verhogen. Kies laag natriumgehalte of geen zout toegevoegd voedsel, en geen zout toe te voegen aan uw maaltijden .; Het drinken van alcohol met mate, of helemaal niet. Alcohol kan ook uw bloeddruk verhogen, vooral als het in grote hoeveelheden .; Regelmatige lichaamsbeweging. Streven naar ten minste 30 minuten van de lichamelijke activiteit, zoals wandelen, de meeste dagen van de week. Vraag uw arts als u nodig hebt om bepaalde fysieke activiteiten, zoals gewichtheffen, die tijdelijk uw bloeddruk kan verhogen beperken.

Monitor hoge bloeddruk. Koop een huis bloeddruk meetapparaat en controleer je bloeddruk regelmatig. Plan regelmatige controles met uw arts .; Maak tijd voor de oefening. Regelmatige lichaamsbeweging helpt om de bloeddruk te verlagen en houden het op een normaal niveau. Doel voor 30 minuten matige activiteit de meeste dagen van de week .; Let op je dieet. Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet en zout zijn, en eet meer groenten en fruit. Vermijd alcoholische dranken of drinken ze met mate .; Stoppen met roken. Stoppen met roken verbetert uw bloeddruk en de algehele gezondheid.