linker ventriculaire hypertrofie

Linker ventrikel hypertrofie is de uitbreiding en verdikking (hypertrofie) van de muren van uw hart belangrijkste pompkamer (linker ventrikel).

Linker ventriculaire hypertrofie kunnen ontwikkelen reactie op enige factor – zoals hoge bloeddruk of hartproblemen – die maakt dat de linker ventrikel om harder te werken. Aangezien de werklast toeneemt, het spierweefsel in de kamerwand dikker en soms de grootte van de kamer zelf verhoogt. De vergrote hartspier verliest elasticiteit en kan uiteindelijk niet aan de pomp met evenveel kracht als nodig is.

Linker ventrikel hypertrofie komt vaker voor bij mensen met ongecontroleerde hoge bloeddruk. Maar maakt niet uit wat uw bloeddruk, het ontwikkelen van linkerventrikelhypertrofie brengt u een hoger risico op een hartaanval en beroerte.

De behandeling van hoge bloeddruk kan helpen verlichten van de symptomen en kunnen linkerventrikelhypertrofie keren.

Linker ventrikel hypertrofie ontwikkelt zich meestal geleidelijk. U mag geen tekenen of symptomen, in het bijzonder tijdens de vroege stadia van de aandoening.

Wanneer een arts te zien

Als de linker ventrikel hypertrofie vordert, kunt u ervaren

Wat je kunt doen

Seek spoedeisende zorg als

Als je een lichte kortademigheid of andere symptomen, zoals hartkloppingen ervaart, raadpleeg uw arts.

Als u een hoge bloeddruk of een andere aandoening die het risico op linkerventrikelhypertrofie verhoogt, uw arts waarschijnlijk adviseren regelmatig afspraken om je hart te volgen. Zelfs als u zich goed voelt, moet u uw bloeddruk jaarlijks gecontroleerd, of vaker als u

Linker ventrikel hypertrofie kan optreden wanneer sommige factor maakt je hart harder werken dan normaal om bloed te pompen om uw lichaam.

Vragen aan uw arts te vragen

Factoren die je hart kan leiden tot harder werken omvatten

In aanvulling op hypertensie en aortaklepstenose, factoren die het risico verhogen voor de linker ventrikel hypertrofie omvatten

Linker ventrikel hypertrofie verandert de structuur en de werking van het hart. De vergrote linkerventrikel kan

Als gevolg van deze veranderingen, complicaties van linker ventriculaire hypertrofie omvatten

U kunt worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in aandoeningen van het hart (cardioloog).

Wat te verwachten van uw arts

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd aan besteden vertrekken. U kan worden gevraagd

Uw arts zal beginnen met een geschiedenis gezondheid, familie geschiedenis en grondig lichamelijk onderzoek met inbegrip van het controleren van uw bloeddruk en hartfunctie.

Uw arts kan dan raden screeningtests

Behandeling van linker ventriculaire hypertrofie afhankelijk van de onderliggende oorzaak, en kunnen medicijnen of chirurgie omvatten.

Uw arts zal waarschijnlijk adviseren veranderingen in levensstijl, met inbegrip van

De behandeling van hoge bloeddruk

Bloeddruk medicatie kan ook helpen voorkomen dat verdere uitbreiding van de linker hartkamer en zelfs krimpen uw hypertrofische spieren. Uw arts zou aanraden

Als je hebt al gediagnosticeerd met slaapapneu, de behandeling van deze slaapstoornis kan uw bloeddruk verlagen en helpen ombuigen linkerventrikelhypertrofie.

De behandeling van slaapapneu

Als u nog niet gediagnosticeerd met slaapapneu, maar je partner je vertelt dat je snurkt of dat je stoppen met ademen even terwijl je slaapt, praten met uw arts over het krijgen getest op slaapapneu.

Slaapapneu behandeling omvat het gebruik van een apparaat dat continuous positive airway druk (CPAP) terwijl u slaapt biedt. CPAP houdt uw luchtwegen geopend, zodat u de zuurstof die je nodig hebt om uw bloeddruk op een normaal niveau te houden krijgen.

Linker ventriculaire hypertrofie die wordt veroorzaakt door aortaklepstenose kan chirurgie de smalle klep te repareren of te vervangen door een kunstmatige of weefselklep.

Lifestyle veranderingen kunnen helpen uw bloeddruk verlagen en de verbetering van linker ventrikel hypertrofie borden. Overwegen

De beste manier om de linker ventriculaire hypertrofie te voorkomen is een goede bloeddruk handhaven. Om beter te beheren uw bloeddruk

Aortaklep reparatie of vervanging

een bezoek aan uw arts