lichen nitidus symptomen

Grootte. De hobbels variëren in grootte van lokaliseren om pinhead grootte;. Shape. Ze zijn plat bijgevuld en rond;. Kleur. Hobbels zijn meestal dezelfde kleur als je huid. . Ze kunnen enigszins roze op mensen met een lichtere huid, of lichter dan de normale huid kleur op mensen met een donkere huid; Location. Lichen nitidus hobbels vaak voorkomen op de borst, buik, armen en genitale gebieden, met inbegrip van de penis. Ze komen zelden op de handpalmen, voetzolen of vingernagels. Lichen nitidus kan opruimen op één plaats op je lichaam, maar dan verschijnen op een ander;. Itch. In zeldzame gevallen kan de hobbels van korstmossen nitidus jeuk, soms intens. Zij kunnen in een lijn waar er een kras, kreuken of constante druk op de huid, zoals een huidplooi op de buik of de vouw van de huid aan de binnenzijde van de elleboog en pols.

Wanneer een arts te zien

Lichen nitidus verschijnt als clusters van kleine, glinsterende bultjes (papels). Kenmerken van de hobbels zijn de volgende

Raadpleeg uw arts als kleine hobbels of huiduitslag-achtige toestand verschijnt op uw huid zonder duidelijke reden, zoals een bekende allergische reactie of contact met poison ivy. Omdat een aantal voorwaarden huidreacties kan veroorzaken, is het best om een ​​snelle en nauwkeurige diagnose te krijgen.

Krijg directe zorg als uw huidconditie wordt vergezeld door andere tekenen en symptomen, zoals

Koorts, jeuk, Pus of lekt uit een uitslag