Lexapro bijwerkingen: is borsten met elkaar gemeen?

Escitalopram (Lexapro) is een voorgeschreven medicijn vaak gebruikt voor de behandeling van depressie en gegeneraliseerde angststoornis. Borsten niet tot de gepubliceerde Lexapro bijwerkingen, maar sommige studies en officieuze rapporten hebben verbonden Lexapro en borsten.

Lexapro kan interfereren met de normale verwerking van prolactine – een hormoon dat borstweefsel be├»nvloedt. Het is mogelijk dat dit kan leiden tot gevoelige borsten. Pijn in de borst is gedocumenteerd als een zeldzame bijwerking van andere antidepressiva, met inbegrip van citalopram (Celexa), venlafaxine (Effexor XR), sertraline (Zoloft) en mirtazapine (Remeron), en bepaalde andere psychotrope medicijnen.

Houd in gedachten dat een aantal andere dingen kan leiden tot pijn in de borst. Uw arts kan een eventuele onderliggende oorzaken voor uw klachten te overwegen.

Uw arts kan hebben u stopt met Lexapro voor een periode van tijd om te zien of uw borsten verbetert. Maar niet uw dosis veranderen of stoppen met het nemen van uw antidepressivum totdat u met uw arts praten. Als u stopt met Lexapro te snel, kan je ernstige symptomen zoals angst, hoofdpijn of verwarring te krijgen.

Als uw borsten lijkt verband te houden met Lexapro, kan uw arts een ander antidepressivum aanraden. Lexapro en diverse andere antidepressiva zijn beschikbaar in generieke vorm, hoewel bijwerkingen vergelijkbaar met de merknaam product zou moeten zijn.

Met

een bezoek aan uw arts