levothyroxine: toepassingen, dosering, bijwerkingen

Wat is levothyroxine?

Levothyroxine traktaties hypothyreoïdie (lage schildklierhormoon). Het wordt ook gebruikt voor het behandelen of struma (vergrote schildklier), die kan worden veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden, bestraling, chirurgie, of kanker te voorkomen.

Je mag niet in staat zijn om levothyroxine nemen als u een bepaalde medische aandoeningen. Vertel uw arts als u een onbehandelde of ongecontroleerde bijnier stoornis, een schildklier aandoening genaamd thyreotoxicose, of als u een recente of huidige symptomen van een hartaanval.

Levothyroxine mag niet worden gebruikt om overgewicht of obesitas te behandelen. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan het gevolg zijn van het misbruik van levothyroxine, vooral als u het nemen van eventuele andere gewichtsverlies medicijnen of eetlustremmers.

Belangrijke gegevens

Levothyroxine mag niet worden gebruikt om overgewicht of obesitas te behandelen. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan het gevolg zijn van het misbruik van levothyroxine, vooral als u het nemen van eventuele andere gewichtsverlies medicijnen of eetlustremmers.

Omdat schildklierhormoon nature in het lichaam, kan bijna iedereen levothyroxine nemen. U mag echter niet in staat zijn om deze medicatie te nemen als u een bepaalde medische aandoeningen.

Om ervoor te zorgen levothyroxine veilig is voor u, vertel uw arts als u

een schildklier aandoening genaamd thyreotoxicose

Voordat u dit geneesmiddel

hart-en vaatziekten, coronaire hartziekten, of een geschiedenis van bloedstolsels

suikerziekte (insuline of orale diabetes medicatie doses moet mogelijk worden veranderd wanneer u begint met het nemen van levothyroxine)

anemie (tekort aan rode bloedlichaampjes)

osteoporose, of een lage botmineraaldichtheid

problemen met uw hypofyse

geen voedsel of drug allergieën

een onbehandelde of ongecontroleerde bijnier stoornis; of

als u onlangs een hartaanval gehad, of hebben geen symptomen van een hartaanval (pijn op de borst of zwaar gevoel, pijn zich naar de kaak of schouder, misselijkheid, zweten, algemeen ziek gevoel).

Vertel uw arts als u onlangs radiotherapie hebben gekregen met jodium (zoals I-131).

Levothyroxine wordt niet verwacht dat een ongeboren baby schaden. Als u zwanger wordt terwijl u dit geneesmiddel, niet stoppen met het innemen van het geneesmiddel zonder het advies van uw arts. Met een laag gehalte aan schildklierhormoon tijdens de zwangerschap kan zowel moeder als kind schaden. Uw dosis behoeften kan anders tijdens de zwangerschap.

Levothyroxine kan overgaan in de moedermelk, maar het is naar verwachting niet schadelijk voor een zogende baby te zijn. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn. Uw dosis behoeften kan anders zijn, terwijl u de verpleging.

Neem levothyroxine precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Gebruik dit medicijn niet delen met een andere persoon, ook al hebben ze dezelfde symptomen die je hebt.

Levothyroxine werkt het beste als je het op een lege maag, ten minste 30 minuten vóór het ontbijt. Volg de dosering instructies van uw arts en probeer om het geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

Het is zeer belangrijk om Levoxyl ingenomen met een vol glas (8 ounce) water. De Levoxyl tablet kan zeer snel oplossen en zwellen in de keel, wat kan leiden tot verstikking of kokhalzen.

Tijdens het gebruik van levothyroxine, kunt u frequente medische tests nodig.

Vertel elke arts of tandarts die u behandelt dat u levothyroxine.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Het kan enkele weken duren voordat uw lichaam begint te reageren op levothyroxine. Houd het gebruik van dit geneesmiddel, zelfs als u zich goed voelt. Mogelijk moet u dit geneesmiddel te gebruiken voor de rest van je leven ter vervanging van de schildklierhormoon je lichaam kan niet produceren.

Hoe moet ik levothyroxine nemen?

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Overdosering symptomen kunnen hoofdpijn, krampen in de benen, tremoren, het gevoel nerveus of prikkelbaar, pijn op de borst, kortademigheid, en snel of beukende hartslagen.

Bepaalde geneesmiddelen kunnen levothyroxine minder effectief indien genomen op hetzelfde moment. Als u een van de volgende drugs te gebruiken, voorkomen dat ze binnen 4 uur vóór of 4 uur na je levothyroxine nemen

calciumcarbonaat (Alka-Mints, Calcium Oester Shell, Caltrate, Os-Cal, Oyster Shell Calcium, Rolaids Soft Chew, Tums, en anderen)

cholestyramine, colestipol

ijzersulfaat ijzersupplement

sucralfaat

natriumpolystyreensulfonaat (Kalexate, Kayexalate, Kionex); of

maagzuurremmers die aluminium of magnesium bevatten – Acid Gone, Gaviscon, Maalox, Melk van Magnesia, Mintox, Mylanta, Pepcid complete, en anderen).

Vermijd de volgende voedingsmiddelen, die kan je lichaam te absorberen minder levothyroxine: zuigeling soja formule, katoenzaad maaltijd, walnoten, en vezelrijke voedingsmiddelen.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op levothyroxine: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

snelle of onregelmatige hartslag

koorts, opvliegers, zweten

Wat moet ik vermijden?

slaapproblemen (slapeloosheid)

veranderingen in uw menstruatie; of

braken, diarree, eetlustveranderingen, gewichtsveranderingen.

Levothyroxine bijwerkingen

Vaak levothyroxine bijwerkingen kunnen zijn milde haaruitval.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Veel andere medicijnen kunnen beïnvloed worden door uw niveaus van het schildklierhormoon. Andere geneesmiddel kan ook verhogen of de effecten van levothyroxine verminderen.

Veel geneesmiddelen kunnen interageren met levothyroxine en niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, gaat gebruiken, of stoppen met het gebruik tijdens de behandeling met dit geneesmiddel. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Geef een lijst van al uw geneesmiddelen aan een zorgverlener die je behandelt.

11.04.2016-02-09, 10:51:03.

Zwangerschap Categorie A Studies tonen geen risico

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Hashimoto ziekte Synthroid, Levoxyl, Armour schildklier, Tirosint, Levothroid, Natuur-Throid

Traag werkende schildklier Synthroid, Levoxyl, Armour schildklier, Cytomel, liothyronine, Tirosint

Hypothyreoïdie, Na schildklier verwijdering Synthroid, Levoxyl, Armour schildklier, Cytomel, liothyronine, Tirosint

TSH Onderdrukking Synthroid, Levoxyl, Armour schildklier, Cytomel, liothyronine, Tirosint

Welke andere drugs zullen levothyroxine beïnvloeden?

levothyroxine