levonorgestrel (intra-uteriene route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Deze bezoeken gewoonlijk elke 4 tot 12 weken na het inbrengen, maar sommige artsen vereisen ze vaker.

Bel uw arts meteen als u denkt dat u zwanger bent terwijl u dit geneesmiddel. U kunt een hoger risico van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap als u zwanger te krijgen, terwijl je spiraaltje is op zijn plaats. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan een ernstige en levensbedreigende aandoening. Het kan ook problemen die kunnen maken het moeilijker voor u om zwanger te worden in de toekomst veroorzaken.

Een spiraaltje kan gedeeltelijk of het geheel van de weg uit je baarmoeder glijden zonder dat je het weet. Als dit gebeurt, zult u geen bescherming tegen zwanger raken of je kan een verhoogd risico op ernstige problemen. Dit is meer waarschijnlijk in de loop van het eerste jaar dat u uw spiraaltje, maar kan op elk ogenblik gebeuren. Regelmatig controleren van de snaar van je spiraaltje kan je vertellen of je spiraaltje is nog op zijn plaats.

Je mag wat bloed spotten en krampen tijdens de eerste paar weken na het spiraaltje is geplaatst. Deze symptomen moeten verdwijnen binnen een paar maanden. Zelden kan de IUD een gat in de wand van de baarmoeder als deze wordt geplaatst. Als dit gebeurt, contact op met uw arts meteen.

Een spiraaltje verhoogt het risico op een ernstige infectie van de vrouwelijke organen genaamd bekken ontstekingsziekte (PID). PID kunnen ernstig zijn, zelfs levensbedreigend zijn. Deze infectie kan littekens van de vrouwelijke organen, die kunnen maken het moeilijk voor u om zwanger te worden in de toekomst leiden, en kan uw kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te vergroten.

Bel uw arts meteen als u griepachtige symptomen, koorts, koude rillingen, krampen, pijn, bloeden of vloeistof lekken uit je vagina. Dit kunnen tekenen zijn dat je een infectie.

Dit apparaat zal je niet beschermen tegen HIV / AIDS, herpes of andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Vertel uw arts als u of uw partner begint om seksuele gemeenschap te hebben met andere mensen, of u of uw partner testen positief voor een seksueel overdraagbare aandoening. Als dit een probleem voor u, praten met uw arts.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in uw bloedsuikerspiegel veroorzaken. Ook kan dit geneesmiddel bedekken tekenen van een lage bloedsuikerspiegel, zoals een snelle hartslag. Neem contact op met uw arts als u deze problemen hebt of als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Het is belangrijk om uw arts dat u gebruik van dit geneesmiddel voordat u een medische procedure, zoals magnetische resonantie beeldvorming of MRI moet vertellen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.