leven met tetralogie van Fallot

De vooruitzichten voor een kind geboren met tetralogie van Fallot is veel beter vandaag dan in het verleden. Vooruitgang in het testen en behandeling betekenen dat de meeste kinderen die deze aangeboren hartafwijking overleven naar volwassenheid. Echter, ze moeten langdurige zorg van specialisten zo gezond mogelijk te blijven.

Baby’s die tetralogie van Fallot hebben kunnen terwijl verpleging of voeden band. Kleine, frequente maaltijden kan het gemakkelijker voor je baby te hanteren.

Uw kind kan ook extra voeding nodig hebben. Een supplement of een extra voeding kan het kind meer calorieën, vitamines, of ijzer te geven. artsen van uw kind zal samen met u om te beslissen of je baby nodig extra voeding.

Zorgen voor uw kind thuis

“Tet werktijden” kan optreden bij baby’s van wie tetralogie van Fallot is nog niet hersteld. Het verlagen van angst of stress van je baby kan helpen voorkomen tet spreuken en energie te besparen van de baby. Zo langzaam oppakken van je baby en spreken in een rustgevende stem kan voorkomen dat hem of haar verrassende, die kunnen voorkomen of te verminderen huilen.

Lopende Medical Care

Vraag uw arts hoe u uw kind tet spreuken kan beheren. Uw arts kan voorstellen dat u

Als uw kind werd geboren met tetralogie van Fallot, kan hij of zij een aantal fysieke beperkingen activiteit. De limieten variëren met elk kind. Vraag de arts van uw kind of

Kinderen die tetralogie van Fallot hebben, moeten de lopende medische zorg. Dit geldt ook voor te zorgen dat uw kind

Kinderen die ernstige hartafwijkingen, zoals tetralogie van Fallot, kan op iets worden verhoogd risico op infectieuze endocarditis (IE). IE is een ernstige infectie van de binnenbekleding van de hartkamers en kleppen.

arts of tandarts van uw kind kan uw kind antibiotica te geven voor bepaalde medische en tandheelkundige ingrepen (zoals een operatie of tandheelkundige reinigingen) dat de bacteriën in de bloedbaan kan toestaan. De arts van uw kind zal u vertellen of uw kind moet antibiotica duren voordat dergelijke procedures.

Om het risico van IE te verminderen, zachtjes borstelen tanden uw jong kind elke dag, zodra ze beginnen te komen. Naarmate je kind ouder wordt, ervoor zorgen dat hij of zij borstels elke dag en ziet een tandarts regelmatig. Praat met de arts van uw kind en tandarts over hoe u mond en tanden van je kind gezond te houden.

Overweeg je kind dragen van een medische ID armband of ketting. Deze waarschuwt iedereen de zorg voor uw kind dat het kind een hartafwijking.

Als kinderen die hartafwijkingen opgroeien en tieners, moeten ze leren hoe ze hun hart afwijken van de normale harten. Zij moeten ook weten wat voor soort fouten ze hebben, hoe ze werden behandeld, en wat voor soort zorg is nog steeds nodig. Zij moeten in staat om te tekenen en symptomen te herkennen en weten hoe te reageren.

Werk met zorgverleners van uw kind om een ​​pakket van de medische dossiers en informatie die alle aspecten van het hart van uw kind defect dekt compileren, met inbegrip

Controleer uw huidige ziektekostenverzekering plan, zodat u uw dekking te begrijpen. Het houden van uw huidige zorgverzekering is belangrijk. Als u van plan bent om van baan te veranderen, erachter te komen of uw nieuwe zorgverzekering zorg voor aangeboren hartafwijking van uw kind zal dekken.

De overstap van pediatrische zorg naar zorg voor volwassenen is een belangrijke stap in de behandeling. Praat met uw tiener gezondheidszorg team over het maken van een plan om uw tiener overgang naar volwassen zorg te helpen. Beginnen met het plannen zodra uw tiener is in staat en bereid om volledig deel te nemen in dit proces.

Naar aanleiding van een transitieplan heeft vele voordelen. Het zal helpen uw tiener

Een transitie plan kan ook helpen uw tiener na te denken over andere belangrijke kwesties, zoals de toekomst van het onderwijs en de werkgelegenheid, anticonceptie en zwangerschap planning, en het maken van gezonde keuzes over voeding, lichamelijke activiteit en andere leefgewoonten.

Sommige tieners of jonge volwassenen behoefte aan extra chirurgie. Bijvoorbeeld kan de pulmonale klep weer ‘gedurende de tijd, waardoor de bloedstroom. Een chirurg kan nodig zijn om uit te breiden of te vervangen van de klep. De cardioloog zal met u en uw tiener praten over de noodzaak van eventuele aanvullende hartoperaties.

Na verloop van tijd, mensen die een operatie aan tetralogie van Fallot reparatie had ook te maken kunnen krijgen andere hartproblemen.

Lekkende hartkleppen. Het hart heeft vier kleppen die open en dicht bij elke hartslag. Deze kleppen zorgen dat bloed stroomt slechts in één richting.

Special Needs voor tieners en volwassenen

Als een klep niet goed werkt af te dichten, kan bloed terug in de kamer kwam uit lekken. Dit is de zogenaamde terugstroom of oprispingen (re-GUR-jih-TA-vlieden), en het kan leiden tot symptomen en complicaties.

De meest voorkomende probleem dat zich voordoet na tetralogie van Fallot reparatie pulmonale terugstroom of lekt uit de pulmonale klep. Terugstromen van de tricuspidalisklep en aortaklep kunnen ook voorkomen.

Chirurgie wordt gebruikt voor het repareren of vervangen van de lekkende klep. In sommige gevallen kan een katheter gebaseerde procedures worden gebruikt om lekkende kleppen te vervangen.

Ritmestoornissen. Aritmieën (ah-rith-me-ahs) zijn andere complicaties die kunnen optreden. Ritmestoornissen zijn problemen met de snelheid of het ritme van de hartslag.

Hartritmestoornissen geassocieerd met tetralogie van Fallot omvatten ventriculaire tachycardie, atriumfibrilleren, en atriale flutter. Voor meer informatie, ga naar de Gezondheid Onderwerpen aritmie artikel.

Artsen gebruiken medicijnen om deze ritmestoornissen te controleren. Zij kunnen ook medische procedures of chirurgie om ritmestoornissen te behandelen bevelen.

Longslagader branch stenose. Na verloop van tijd kan de pulmonale klep weer te verkleinen. Dit bloedtoevoer naar de longen te verminderen, waardoor het hart harder werken dan het zou moeten. Verschillende chirurgische technieken kunnen worden gebruikt om dit probleem op te lossen.

Rechter ventrikel aneurysma’s. De patch wordt gebruikt om een ​​ventrikelseptumdefect (VSD) vast te stellen kan leiden tot gebieden van de hartkamer te verzwakken. Deze gebieden, de zogenaamde aneurysma (AN-u-risms), kan verdikking of “ballon” out. Aneurysma’s maken het moeilijk voor het hart zo goed als het zou moeten. Aneurysma’s worden gerepareerd met een operatie.

Overblijvende ventrikelsepturndefect. Sommige VSDs nog steeds lekken, zelfs nadat ze zijn gerepareerd. VSDs opnieuw hersteld als ze groot zijn of veroorzaken problemen de functie van het rechterventrikel.

Coronaire hartziekten. Als mensen die hebben hersteld tetralogie van Fallot naderen middelbare leeftijd, kunnen ze zich ontwikkelen van coronaire hartziekte (CHD). (Volwassenen die niet ook hebben aangeboren hartafwijkingen kan CHD ontwikkelen.)

CHD is een aandoening waarbij een wasachtige stof genaamd plaque (plak) bouwt in de coronaire (hart) slagaders. CHD kan leiden tot pijn op de borst, kortademigheid, en een hartaanval.

Voor mensen die tetralogie van Fallot hebben hersteld, voorkomen CHD belangrijk. De voor de behandeling van CHD zoals CABG procedures kunnen problemen voor deze mensen veroorzaken.

Veel vrouwen met gerepareerd tetralogie van Fallot die zwanger worden in staat zijn om succesvol, voldragen zwangerschappen hebben. Anderen kunnen moeilijke zwangerschappen.

Vrouwen met tetralogie van Fallot die zwanger willen worden (of die zwanger zijn) met hun arts over moeten praten

Indien mogelijk, moeten deze vrouwen specialisten die zorgen voor zwangere vrouwen die hebben hartaandoeningen, zoals aangeboren hartafwijkingen te raadplegen.

Volwassenen die werden geboren met tetralogie van Fallot moet functiewijzigingen zorgvuldig te overwegen, omdat de voordelen voor de gezondheid kan veranderen. Wat de gezondheid van plannen periodes of clausules te wachten om sommige soorten van de dekking uit te sluiten. Alvorens een verandering van baan, erachter te komen of de verandering uw zorgverzekering zal beïnvloeden.

Verscheidene wetten de bescherming van de arbeidsrechten van mensen met gezondheidsproblemen, zoals aangeboren hartafwijkingen. De Americans with Disabilities Act en de Work Incentives Improvement Act proberen om eerlijkheid te garanderen in het inhuren voor alle mensen, met inbegrip van degenen die gezondheidsproblemen.