leven met de ziekte van von Willebrand

Als u de ziekte van von Willebrand (VWD), kunt u stappen ondernemen om bloeden te voorkomen en gezond te blijven nemen.

Vermijd bijvoorbeeld over-the-counter geneesmiddelen die invloed kan hebben op de bloedstolling, zoals aspirine, ibuprofen, en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Controleer altijd met uw arts voordat u geneesmiddelen.

Vertel uw arts, tandarts en apotheker die je hebt VWD. Uw tandarts kan uw arts vragen of u moet geneeskunde voordat tandheelkundige werk om het bloeden te verminderen.

Zwangerschap en von Willebrand Disease

U kunt ook andere mensen vertellen over uw conditie, net als uw werknemer gezondheid verpleegkundige, fitness trainer, en sportcoach. Hen bewust te maken zal hen in staat stellen om snel te handelen als je een blessure.

Kinderen en von Willebrand Disease

Denk aan het dragen van een medische ID armband of ketting als u een ernstige vorm van VWD (bijvoorbeeld, type 3). In het geval van een ernstig ongeval of letsel, de gezondheidszorg team behandelen zult u weten dat u VWD.

Wees fysiek actief en handhaven van een gezond gewicht. Fysieke activiteit zorgt ervoor dat spieren soepel. Het helpt ook schade aan spieren en gewrichten te voorkomen. rekken altijd voor de training.

Sommige veilige fysieke activiteiten zijn zwemmen, fietsen en wandelen. Voetbal, hockey, worstelen, en het tillen van zware gewichten zijn niet veilig activiteiten als u problemen hebt bloeden. Controleer altijd met uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma.

Je ouders, broers en zussen, en kinderen kunnen ook VWD hebben. Praat met hen over uw diagnose en suggereren dat ze te laten testen.

De zwangerschap kan een uitdaging voor vrouwen die VWD te hebben. Bloedspiegels van von Willebrand factor en factor VIII neiging te stijgen tijdens de zwangerschap. Echter, vrouwen die VWD hebben kunnen bloeden problemen tijdens de bevalling. Ze zijn ook kans op zware bloeden hebben voor een langere tijd na de bevalling.

U kunt stappen om het risico op complicaties verminderen tijdens de zwangerschap nemen. Indien mogelijk, praat met een hematoloog en een verloskundige die is gespecialiseerd in risicovolle zwangerschappen voordat u zwanger wordt.

Een hematoloog is een arts die is gespecialiseerd in de diagnose en de behandeling van bloedziekten. Een verloskundige is een arts die behandeling en zorg biedt voor zwangere vrouwen.

Overweeg het gebruik van een medisch centrum dat is gespecialiseerd in high-risk verloskunde en heeft een hematoloog op het personeel voor prenatale zorg en de levering.

Voordat u een invasieve procedure, zoals vruchtwaterpunctie (AM-ne-o-sen-TE-sis) hebben, te bespreken met uw arts of u moet stappen om ernstig bloedverlies te voorkomen.

Tijdens het derde trimester, moet je bloed afgenomen om te meten von Willebrand factor en factor VIII te helpen bij het plannen voor de levering.

Je moet ook een ontmoeting met een anesthesist om je keuzes voor anesthesie (AN-es-THE-ze-ah) te beoordelen en te bespreken het innemen van medicijnen om uw bloeden risico te verminderen. De term “verdoving” verwijst naar een verlies van gevoel en bewustzijn. Sommige soorten van anesthesie tijdelijk je in slaap vallen, terwijl anderen alleen gevoelloos bepaalde delen van je lichaam.

Met deze stappen voor de veiligheid, kunnen de meeste vrouwen met VWD hebben succesvolle zwangerschappen.

Als uw kind VWD dat is ernstig genoeg om bloedingen te veroorzaken, anyone who cares voor hem of haar moet worden verteld over de toestand.

Bijvoorbeeld, moet de school verpleegkundige, leraar, opvang leverancier, coach, of een leider van naschoolse activiteiten te weten, vooral als uw kind heeft ernstige VWD. Deze informatie zal hen helpen om de situatie om te gaan als uw kind een blessure.