leven met angina

Angina is niet een hartaanval, maar het verhogen van uw risico op een hartaanval. Het risico is nog groter als u instabiele angina. Om deze redenen is het belangrijk dat je weet

Stabiele angina gebeurt meestal in een patroon. Je zou moeten weten

Na een aantal afleveringen, dan heb je het patroon van je angina pectoris te leren. U wilt aandacht te besteden aan de vraag of het patroon verandert. Patroon veranderingen kunnen omvatten angina die vaker optreedt, langer duurt, is ernstiger, gebeurt zonder fysieke inspanning, of niet weg met rust of medicijnen te gaan.

Ken de patroon van uw Angina

Deze veranderingen kunnen een teken zijn dat uw symptomen erger worden of onstabiel zijn. U dient medische hulp te zoeken. Instabiele angina suggereert dat je een hoog risico op een hartaanval zeer binnenkort.

Ken uw Medicijnen

Je moet weten welke medicijnen je neemt, het doel van elk, hoe en wanneer ze mee te nemen, en de mogelijke bijwerkingen. Precies weten wanneer en hoe u snelwerkende nitroglycerine of andere nitraten nemen om pijn op de borst te verlichten.

Correct opslaan van uw angina medicijnen en weten wanneer je moet ze ook vervangen is belangrijk. Uw arts kan u adviseren over dit.

Als u bijwerkingen van uw medicijnen, uw arts laten weten. Je moet nooit stoppen met het nemen van uw medicijnen zonder goedkeuring van uw arts.

Praat met uw arts als u nog vragen of opmerkingen heeft over het nemen van uw angina geneesmiddelen. Vertel hem of haar over andere geneesmiddelen die je neemt. Sommige geneesmiddelen kunnen ernstige problemen veroorzaken als ze worden ingenomen met nitraten of andere angina geneesmiddelen.

Na een aantal angina afleveringen, zult u het niveau van de activiteit, stress en andere factoren die uw angina veroorzaken weten. Door te weten dit, kunt u stappen ondernemen om te voorkomen of verminderen van de ernst van de afleveringen te nemen.

Weten welk niveau van lichamelijke inspanning triggers uw angina en proberen te stoppen en te rusten voordat pijn op de borst begint. Bijvoorbeeld, als lopen op een trap leidt tot pijn op de borst, stoppen halverwege en te rusten voordat u verder gaat.

Als de pijn op de borst optreedt tijdens lichamelijke inspanning, stoppen en te rusten of neem je angina geneesmiddel. De pijn moet verdwijnen in een paar minuten. Als de pijn niet weggaat of langer duurt dan normaal, bel 9-1-1 voor spoedeisende hulp.

Woede, ruzie, en verontrustend zijn voorbeelden van emotionele stress die kan leiden tot angina pectoris. Probeer te voorkomen of situaties die deze emoties veroorzaken te beperken.

Inspanning en ontspanning kan helpen verlichten stress. Alcohol- en drugsgebruik een rol spelen bij het ontstaan ​​van stress en niet te verlichten. Als stress is een probleem voor u, praten met uw arts over het krijgen van hulp voor.

Als grote maaltijden leiden tot pijn op de borst, eet kleinere maaltijden. Ook, vermijd het eten van rijk voedsel.

De meeste mensen die stabiele angina kunnen hun normale activiteiten voort te zetten. Dit geldt ook voor werk, hobby’s en seksuele relaties. Echter, als je zeer inspannende activiteiten te doen of hebben een stressvolle baan, praten met uw arts.

Angina verhoogt je risico op een hartaanval. Het is belangrijk dat u en uw familie weten hoe en wanneer om medische hulp te zoeken.

Praat met uw arts over het maken van een noodsituatie actieplan. Het plan moet ervoor zorgen dat u en uw familieleden weten

Bespreek uw noodplan met uw gezinsleden. Onderneem actie snel als uw pijn op de borst ernstig wordt, langer duurt dan een paar minuten, of wordt niet afgelost door rust of medicijnen.

Soms is het moeilijk om het verschil tussen de onstabiele angina en een hartaanval te vertellen. Beide zijn noodsituaties, dus moet je 9-1-1 bellen meteen.

Weet hoe je je Angina controle

Ken de grenzen van je fysieke activiteit

Weten hoe en wanneer om medische hulp te zoeken