leukoplakie symptomen

Wit of grijs in patches die niet weg kan worden afgeveegd, Onregelmatige of platte structuur, Verdikte of gehard in gebieden; Samen met verhoogd, rode laesies (erytroplakie), die meer kans om voorstadia veranderingen laten zien zijn

Wanneer een arts te zien

Leukoplakie kan verschillende verschijningsvormen hebben. Wijzigingen treden meestal op uw tandvlees, de binnenkant van je wangen, aan de onderkant van je mond en, soms, je tong.

Leukoplakie kan verschijnen

Een type leukoplakie genaamd harige leukoplakie treft voornamelijk mensen van wie het immuunsysteem is verzwakt door medicatie of ziekte, vooral HIV / AIDS. Harige leukoplakie veroorzaakt wazige, witte vlekken die plooien of richels lijken aan de zijkanten van je tong. Het is vaak verward met spruw – een infectie wordt gekenmerkt door romig witte vlekken, die weg kan worden afgeveegd, op het gebied dat zich uitstrekt van de achterkant van je keel naar de bovenkant van uw slokdarm (keelholte) en de binnenkant van de wangen. Spruw is ook vaak voor bij mensen met hiv / aids.

Soms zweertjes in de mond kan vervelend of pijnlijk zonder schadelijk zijn. Maar in andere gevallen kan de mond problemen een ernstige aandoening aan te geven.

Zie uw tandarts als u één van de volgende

Wit plaques of zweren in de mond die niet genezen op hun eigen binnen twee weken, klompen of wit, rood of donkere vlekken in uw mond, blijvende veranderingen in de weefsels van je mond