Leukemie

Leukemie is kanker van de bloedcellen. Meest bloedcellen in het beenmerg. In leukemie, kankercellen bloedcellen vormen en verdringen de gezonde bloedcellen in het beenmerg.

De vorm van leukemie afhankelijk van het type bloedcel die kwaadaardig is geworden. Bijvoorbeeld, acute lymfatische leukemie is een kanker van de lymfoblasten (witte bloedcellen die infectie bestrijden). Witte bloedcellen zijn de meest voorkomende type bloedcel kanker worden. Maar rode bloedcellen (cellen die zuurstof uit de longen te dragen naar de rest van het lichaam) en bloedplaatjes (cellen die het bloed stollen) kunnen kanker worden.

Leukemie gebeurt meestal bij volwassenen ouder dan 55 jaar en het is de meest voorkomende kanker bij kinderen jonger dan 15 jaar.

Leukemie ofwel acuut of chronisch. Acute leukemie is een snel groeiende kanker die meestal erger snel. Chronische leukemie is een langzamer groeiende kanker die langzaam erger wordt na verloop van tijd. De behandeling en prognose van leukemie afhankelijk van het type bloedcel getroffen en of de leukemie acute of chronische. Chemotherapie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van leukemie.

Belangrijkste statistieken over leukemie van de ziener Cancer Statistics Review, 1975-2010.

Een momentopname van leukemie

Venetoclax voor Chronische Lymfatische Leukemie

Twee Drugs tonen doeltreffendheid tegen veel voorkomende vorm van leukemie

Mutation Persistence na chemotherapie Gekoppeld aan slechte resultaten in AML