lenalidomide (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert uw vorderingen nauwkeurig tijdens het gebruik van dit geneesmiddel te zien of het goed werkt en te zorgen voor een verandering in de dosis. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Vrouwen moeten de nodige voorzorgen te nemen om zwangerschap te voorkomen tijdens het gebruik van lenalidomide. Begin 2 vormen van een betrouwbare anticonceptie 4 weken voor aanvang van lenalidomide en contraceptieve maatregelen tijdens de behandeling en tot 4 weken na de laatste dosis voort te zetten. Routine zwangerschap tests zijn nodig met dit geneesmiddel. Bel uw arts of 1-888-668-2528 voor noodanticonceptie informatie als u denkt dat u zwanger bent.

Mannen, zelfs degenen die een vasectomie hebben gehad, moeten tijdens de behandeling en tot 4 weken na de laatste dosis zwangerschap in hun seksuele partners te voorkomen. Heeft sperma niet doneren terwijl u dit geneesmiddel. Bel uw arts of 1-888-668-2528 voor noodanticonceptie informatie als u denkt dat uw seksuele partner zwanger zou kunnen zijn.

Geen bloed geven tijdens de behandeling en gedurende 1 maand na de laatste dosis.

Dit geneesmiddel verlaagt het aantal van sommige soorten bloedcellen in je lichaam. Hierdoor kunt u bloeden of krijgen gemakkelijker infecties. Om te helpen met deze problemen te voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties. Was uw handen vaak. Blijf weg van ruwe sport of andere situaties waar je kon worden gekneusd, geknipt of gewond. Poets en flos je tanden zachtjes. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, waaronder scheerapparaten en vingernagel tondeuse.

Dit geneesmiddel kan uw risico op bloedstolsels te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: angst, pijn op de borst, flauwvallen, een snelle hartslag, plotselinge kortademigheid of moeilijke ademhaling, of pijn, roodheid of zwelling in de arm of been.

Dit geneesmiddel kan uw risico op een hartaanval of beroerte vergroten. Dit is meer waarschijnlijk optreden als u al een hart-en vaatziekten, hoge cholesterol, of als u rookt. Neem contact op met uw arts meteen als je met pijn op de borst of ongemak, snel of onregelmatige hartslag, misselijkheid of braken, pijn of ongemak in de armen, kaak, rug of nek, kortademigheid, of zweten.

Ernstige leverproblemen kunnen optreden met dit geneesmiddel. Uw arts kan bloedonderzoek laten doen om uw lever te controleren. Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van leverproblemen, zoals donker gekleurde urine of bleke ontlasting, misselijkheid, braken, verlies van eetlust, pijn in de bovenbuik, of gele huid of ogen.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u blaarvorming, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Lenalidomide kan een ernstige vorm van reactie genoemd tumorlysissyndroom veroorzaken. Uw arts kan u een geneesmiddel om te helpen dit te voorkomen. Bel uw arts meteen als u een afname of een verandering in de urine hoeveelheid, gewrichtspijn, stijfheid, of zwelling, onderrug, zijkant of maagpijn, een snelle gewichtstoename, zwelling van de voeten of onderbenen, of ongewone vermoeidheid of zwakheid.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het krijgen van bepaalde vormen van kanker (bijvoorbeeld acute myeloïde leukemie, Hodgkin lymfoom) te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Dit geneesmiddel kan een tumor flare reactie veroorzaken. Vertel uw arts als u gezwollen en pijnlijke lymfeklieren, een lichte koorts, pijn of een uitslag.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.