leflunomide

Zwangerschap moet worden uitgesloten voor de start van de behandeling met leflunomide. Leflunomide is gecontraïndiceerd bij zwangere vrouwen of vrouwen in de vruchtbare leeftijd die geen betrouwbare anticonceptie. Zwangerschap moet tijdens leflunomidebehandeling of voorafgaand aan de voltooiing van het geneesmiddel eliminatie procedure na de behandeling te worden vermeden. Ernstige leverbeschadiging, waaronder fatale leverfalen, is gemeld bij sommige patiënten. Niet gebruiken bij patiënten met een acute of chronische leverziekte of ALT meer dan 2 maal de ULN. Controle aanbevolen, samen met mogelijke therapie onderbreking als tekenen / symptomen van leverschade optreden. Als waarschijnlijk leflunomide veroorzaakt, uit te voeren cholestyramine uitspoeling.

Gebruikt voor leflunomide

Therapeutische klasse: Immune onderdrukker

Farmacologische klasse: dihydro-orotaatdehydrogenase Inhibitor

leflunomide is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor leflunomide, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op leflunomide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van leflunomide in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van leflunomide bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde zenuw problemen, die voorzichtigheid bij patiënten die leflunomide nodig hebben.

Voordat u leflunomide

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van leflunomide, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Leflunomide gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van leflunomide in combinatie met één van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van leflunomide beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem leflunomide alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

De dosis leflunomide zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen het gemiddelde van leflunomide. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van leflunomide mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat leflunomide goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van leflunomide tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Leflunomide kan ook leiden tot aangeboren afwijkingen als de vader wordt gebruikt als zijn seksuele partner zwanger wordt. Mannen die leflunomide dient condooms te gebruiken als een vorm van geboortebeperking tijdens de geslachtsgemeenschap. Een man die voornemens is vader van een kind moet stoppen met leflunomide en laat met zijn arts meteen.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met leflunomide. Stop het gebruik van leflunomide en raadpleeg uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van leflunomide: blaren, peeling of versoepeling van de huid, koude rillingen, jeuk, gewrichtspijn of spierpijn, rode huid laesies, vaak met een paars centrum , zweren, zweren, of witte vlekken in de mond of op de lippen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Correct gebruik van leflunomide

Leverproblemen kunnen optreden tijdens het gebruik van leflunomide. Stop het gebruik van leflunomide en raadpleeg uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: buik- of maagpijn of tederheid, klei-gekleurde ontlasting, donkere urine, verminderde eetlust, koorts, hoofdpijn, verlies van eetlust, misselijkheid of braken , huiduitslag, zwelling van de voeten of onderbenen, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Leflunomide kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Neem contact op met uw arts meteen als u een hoest met of zonder koorts, kortademigheid, of moeilijkheden met ademhalen.

U moet een huidtest voor tuberculose voordat u begint met het gebruik van leflunomide. Vertel uw arts als u of iemand in uw huis ooit een positieve reactie op een tuberculose-test heeft gehad.

Het gebruik van leflunomide kan uw risico op het krijgen van ernstige infecties of kanker te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Stop het gebruik van leflunomide en raadpleeg uw arts meteen als u met branden, gevoelloosheid, tintelingen, of pijnlijk gevoel in de armen, handen, benen of voeten. Dit kunnen symptomen van een aandoening, de zogenaamde perifere neuropathie.

Terwijl u wordt behandeld met leflunomide, en nadat u stopt met het gebruik, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Levend virus vaccins mogen niet gegeven worden tijdens de leflunomide.

U moet uw bloeddruk gemeten vóór het begin van leflunomide en terwijl u het gebruikt te hebben. Als u een wijziging in uw aanbevolen bloeddruk opmerkt, bel dan uw arts meteen. Als u vragen over dit hebt, raadpleeg dan uw arts.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van leflunomide

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

leflunomide Side Effects

leflunomide

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Reumatoïde artritis Humira, Plaquenil, hydroxychloroquine, sulfasalazine, Enbrel, Remicade, Rituxan, rituximab, VIMOVO, Duexis, Cimzia, Orencia, Arava, Simponi, infliximab, adalimumab, Actemra, etanercept, Azulfidine, abatacept, tocilizumab, golimumab, Sulfazine, esomeprazol / naproxen, anakinra