lazanda

Wat is Lazanda?

Lazanda neusspray wordt gebruikt voor de behandeling “doorbraak” kanker pijn. Het wordt samen met andere niet-fentanyl verdovende pijn geneesmiddel dat gebruikt wordt rond de klok genomen. Dit medicijn is niet voor de behandeling van pijn die niet-kanker-gerelateerde, zoals pijn van een operatie, tandheelkundige werk, of migraine.

Tenzij gegeven in een ziekenhuis, Lazanda is beschikbaar gebruik alleen onder een speciaal programma. Je moet in het programma worden geregistreerd en begrijpen van de risico’s en voordelen van het nemen van deze medicatie.

Lazanda neusspray kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Belangrijke gegevens

Do Lazanda niet gebruiken, tenzij u al wordt behandeld met een vergelijkbare opioïde pijnstillers en je lichaam is tolerant voor het. Do Lazanda niet om elke andere vorm van fentanyl te vervangen. Als u overschakelt van een andere vorm van fentanyl, zul je niet dezelfde dosis te gebruiken.

Fentanyl kan vertragen of stoppen met je ademhaling. Gebruik nooit Lazanda in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven. Fentanyl kan verslavend zijn, zelfs op regelmatige doses. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Bewaar de medicatie op een plaats waar anderen niet aan het kan krijgen.

Lazanda is niet voor de behandeling van pijn die niet-kanker-gerelateerde, zoals pijn van een operatie, tandheelkundige werk, of migraine. MISBRUIK van verdovende pijnstillers KAN Verslaving, Overdosering of overlijden, vooral in een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept

Veel andere drugs kan interageren met fentanyl. Vertel uw arts over al uw geneesmiddelen en eventuele u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Lazanda.

Voordat u Lazanda

Houd dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. De hoeveelheid fentanyl in elke fles van Lazanda kan fataal zijn voor een kind.

Tenzij gegeven in een ziekenhuis, Lazanda is beschikbaar gebruik alleen onder een speciaal programma dat u moet worden geregistreerd.

Do Lazanda niet gebruiken, tenzij u al wordt behandeld met een vergelijkbare opioïde pijnstillers en je lichaam is tolerant voor het. Praat met uw arts als u niet zeker bent u opioïd-tolerant.

Vertel uw arts als er kinderen in het huis waar u dit geneesmiddel zal opslaan. Buiten het bereik van kinderen. De hoeveelheid fentanyl in Lazanda kan fataal zijn voor een kind.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met fentanyl en leiden tot een ernstige aandoening, de zogenaamde serotoninesyndroom. Zorg ervoor dat uw arts weet of u ook medicijnen tegen depressie, geestelijke ziekte, de ziekte van Parkinson, migraine, ernstige infecties, of het voorkomen van misselijkheid en braken. Vraag uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in de manier waarop of wanneer u uw medicijnen te nemen.

Om ervoor te zorgen Lazanda veilig is voor u, vertel uw arts als u

elk type van de ademhaling probleem of longziekte

een geschiedenis van hoofdletsel, hersentumor of epileptische aanvallen

een geschiedenis van drugsgebruik, alcohol verslaving of psychische aandoening

urineren problemen

lever- of nierziekte

een verstopping in de maag of darmen

problemen met uw galblaas, pancreas, of schildklier.

Fentanyl is meer kans op ademhalingsproblemen veroorzaken bij oudere volwassenen en mensen die ernstig ziek, ondervoed of anderszins verzwakte.

Het is niet bekend of Lazanda een ongeboren baby zal schaden. Als u fentanyl gebruiken terwijl je zwanger bent, kan je baby afhankelijk van de drug geworden. Dit kan levensbedreigende ontwenningsverschijnselen veroorzaken in de baby na de geboorte. Baby’s geboren afhankelijk verslavend geneesmiddel kan medische behandeling gedurende enkele weken nodig hebben. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Fentanyl kan ook slaperigheid, ademhalingsproblemen, of verslaving en ontwenningsverschijnselen veroorzaken bij een zuigeling. Doe geen borstvoeding geven terwijl u Lazanda.

Mis deze medicatie aan niemand te geven onder de 18 jaar oud.

Do Lazanda niet om elke andere vorm van fentanyl, zoals Abstral, Actiq, Fentora, Onsolis, Duragesic of generieke merken van fentanyl (injectie, pleister, het oplossen van de film, of “lollipop” apparaat) te vervangen.

Fentanyl kan verslavend zijn, zelfs op regelmatige doses. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon. MISBRUIK van verdovende pijnstillers KAN Verslaving, Overdosering of overlijden, vooral in een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar. Verkopen of weggeven Lazanda neusspray aan een andere persoon is tegen de wet.

Hoe moet ik Lazanda gebruiken?

Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Fentanyl kan vertragen of stoppen met je ademhaling. Gebruik nooit Lazanda in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven. Vertel uw arts als het medicijn lijkt te stoppen met werken en ook in het verlichten van de pijn.

Houd het gebruik van uw rond-de-klok verdovende pijn geneeskunde, maar nooit gebruik Lazanda samen met een tweede vorm van fentanyl.

Als u overschakelt naar Lazanda van een andere vorm van fentanyl, zul je niet dezelfde dosis te gebruiken. Je moet beginnen met de laagste dosis (100 microgram).

De gebruikelijke startdosering is 1 enkele verstuiving in 1 neusgat. Uw arts kan uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Volg de doseringsinstructies zeer zorgvuldig. Niet meer dan één dosis niet voor elke aflevering van doorbraak kankerpijn.

Bel uw arts als u nog steeds pijn binnen 30 minuten na gebruik van de neusspray. Heeft de nasale Gebruik geen spuiten meer dan 4 keer in 24 uur. U moet minstens 2 uur na de laatste dosis Lazanda wachten voordat je kan de behandeling van een nieuwe episode.

Neem niet meer dan 4 episodes per dag niet te behandelen met Lazanda. Bel uw arts als u doorbraakpijn meer dan 4 keer in één dag.

Niet stoppen met het gebruik Lazanda plotseling na langdurig gebruik, of je kan onaangename ontwenningsverschijnselen hebben. Vraag uw arts hoe u ontwenningsverschijnselen te vermijden als u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel.

Buiten het bereik van kinderen. De hoeveelheid fentanyl in elke fles van Lazanda kan fataal zijn voor een kind.

Vergeet niet een fles Lazanda dat niet is gebruikt voor 5 dagen of langer niet te gebruiken. Zodra u een spuitfles hebben gevuld, gooi het weg na 14 dagen, ook al is er nog steeds medicijnen achtergelaten in het.

Bewaren bij kamertemperatuur, weg van warmte en vocht. Houd de fles goed gesloten en opgeslagen in de kindveilige container wanneer niet in gebruik.

Blijf op de hoogte van het bedrag van de geneeskunde gebruikt vanaf elk karton. Fentanyl is een drug en u moet zich bewust zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift.

Aangezien Lazanda wordt gebruikt voor pijn, je bent het niet waarschijnlijk dat een dosis mist. Sla elke gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

 Een fentanyl overdosis kan fataal zijn, vooral bij een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar. Overdosering symptomen kunnen extreme slaperigheid, zwakke pols, flauwvallen, en langzame ademhaling (ademhaling kan stoppen) bevatten.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Fentanyl kan je denken of reacties aantasten. Vermijd het rijden of het bedienen van machines totdat u weet hoe dit geneesmiddel u zal beïnvloeden. Duizeligheid of ernstige sufheid kunnen vallen of andere ongelukken veroorzaken.

Vermijd het gebruik van een decongestivum neusspray terwijl u Lazanda.

Wat moet ik vermijden?

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met fentanyl. Controleer uw voedsel en medicijnen labels om zeker te zijn deze producten geen alcohol bevatten.

Grapefruit en grapefruitsap kunnen interageren met fentanyl en leiden tot ongewenste bijwerkingen. Bespreek het gebruik van grapefruit producten met uw arts.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Lazanda: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Lazanda bijwerkingen

Stop met het gebruik Lazanda en bel uw arts onmiddellijk als u

trage hartslag, zwak of oppervlakkige ademhaling, zuchten

verwardheid, extreme angst, ongebruikelijke gedachten of gedrag

gevoel alsof u misschien flauwvalt

onvruchtbaarheid, gemiste menstruatie

impotentie, seksuele problemen, verlies van interesse in seks; of

lage cortisol levels – misselijkheid, braken, verlies van eetlust, duizeligheid, verergering vermoeidheid of zwakte.

Raadpleeg een arts meteen als u symptomen van het serotoninesyndroom, zoals: agitatie, hallucinaties, koorts, zweten, rillingen, snelle hartslag, spierstijfheid, spiertrekkingen, verlies van coördinatie, misselijkheid, braken of diarree.

Vaak Lazanda bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, braken, constipatie; of

koorts.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Sommige geneesmiddelen kunnen ongewenste of gevaarlijke effecten veroorzaken bij gebruik met Lazanda. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu, en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

Met behulp van dit medicijn met andere medicijnen die u slaperig of langzaam je ademhaling kan gevaarlijk of levensbedreigende bijwerkingen veroorzaken. Vraag uw arts voordat u een slaappil, een kalmerend middel of een kalmeringsmiddel, andere narcotische pijnstillers, spier relaxer, of medicijnen voor angst, depressie of epileptische aanvallen.

Je moet Lazanda niet gebruiken als u een MAO-remmer heeft gebruikt in de afgelopen 14 dagen. Een gevaarlijke drug interactie kan plaatsvinden. MAO-remmers zijn onder isocarboxazid, linezolid, methyleenblauw injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, tranylcypromine, en anderen.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met fentanyl, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids. Vertel uw arts over al uw geneesmiddelen en eventuele u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Lazanda.

2.02.2016-03-28, 00:03:16

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Welke andere drugs zullen Lazanda beïnvloeden?

Chronische Pijn tramadol, oxycodon, Cymbalta, Percocet, duloxetine, fentanyl, morfine, Dilaudid, OxyContin, methadon, Ultram, hydromorfon

Doorbraakpijn fentanyl, subsys, Actiq, Fentora, Abstral, Onsolis

Lazanda (fentanyl)