laxeermiddel oraal

Gebruikt Voor dit geneesmiddel

Orale laxeermiddelen zijn geneesmiddelen die via de mond tot stoelgang te stimuleren om constipatie te verlichten.

Er zijn verschillende typen orale laxeermiddelen en ze werken op verschillende manieren. Aangezien aanwijzingen voor gebruik zijn verschillend voor elk type, is het belangrijk om te weten welke u gebruikt. De verschillende typen orale laxeermiddelen omvatten

Bulk-vormers -Bulk vormende laxeermiddelen niet verteerd maar absorbeert vloeistoffen in de darmen en zwellen tot een zachte, volumineuze ontlasting vormen. De darm wordt dan gewoonlijk gestimuleerd door de aanwezigheid van de volumineuze massa. Sommige bulk-vormende laxeermiddelen, zoals psyllium en polycarbofil, kunnen worden door uw arts voorgeschreven voor de behandeling van diarree.

Hyperosmotics -Hyperosmotic laxeermiddelen bevorderen de stoelgang door het tekenen van water in de darm uit de omliggende lichaamsweefsels. Dit zorgt voor een zachte ontlasting massa en verhoogde darm actie.

Er zijn drie soorten hyperosmotische laxeermiddelen oraal-de zoutoplossing, de lactulose en de polymeertypen

Smeermiddelen -Lubricant laxeermiddelen, zoals minerale olie, oraal bevorderen ontlasting door het bekleden van de darm en de ontlasting massa met een waterdichte film. Dit houdt vocht in de ontlasting. De kruk blijft zacht en de passage wordt vergemakkelijkt.

Stimulerende middelen -Stimulant laxeermiddelen, ook wel bekend als contact laxeermiddelen, stimuleren stoelgang door inwerking op de darmwand. Ze verhogen de spiercontracties die bewegen langs de ontlasting massa. Stimulerende laxeermiddelen zijn een populaire vorm van laxeermiddel voor zelf-behandeling. Echter, ze zijn ook meer kans op bijwerkingen veroorzaken. Een van de stimulerende laxeermiddelen, dehydrocholzuur, kan ook worden gebruikt voor de behandeling van bepaalde aandoeningen van de galwegen.

Het belang van het dieet

Kruk weekmakers (verzachtende middelen) -Stool weekmakers stimuleren stoelgang door te helpen vloeistoffen te mengen in de ontlasting en het voorkomen van droge, harde ontlasting massa. Dit type laxeermiddel gezegd een stoelgang te veroorzaken maar kan de patiënt een stoelgang zonder belasting.

Combinaties -Er zijn vele producten die u kunt kopen voor constipatie die meer dan één type laxeermiddel bevatten. Bijvoorbeeld kan een product zowel een laxeermiddel en stimulerend laxeermiddel bevatten. In het algemeen kunnen combinatieproducten meer kans op bijwerkingen vanwege de verschillende bestanddelen veroorzaken. Bovendien kunnen zij geen voordeel ten opzichte van producten die slechts één type laxeermiddel. Als u het nemen van een combinatie laxeermiddel, zorg ervoor dat u het juiste gebruik en de voorzorgsmaatregelen voor elk van de verschillende ingrediënten kennen.

De meeste laxeermiddelen (met uitzondering van zoutoplossing laxeermiddelen) kan gebruikt worden om hulp te bieden

Saline laxeermiddelen meer beperkte toepassingen en kunnen worden gebruikt om snelle resultaten opleveren

Laxeermiddelen zijn zowel over-the-counter (OTC) en met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt psyllium hydrofiele muciloïde gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Voor patiënten die psyllium hydrofiele muciloïde voor hoge cholesterol

Laxeermiddelen worden gebruikt om alleen op korte termijn hulp te bieden, tenzij anders voorgeschreven door een arts. Een goede voeding met ruwvoer (volkoren brood en granen, zemelen, fruit en groene bladgroenten), met 6 tot 8 volle glazen (8 ounces elk) van vloeistoffen elke dag, en dagelijkse oefening zijn het meest belangrijk voor het behoud van een gezonde darmwerking . Ook voor mensen die problemen hebben met constipatie hebben, voedingsmiddelen zoals gebak, puddingen, suiker, snoep, koek en kaas kan de constipatie verergeren.

Zorg ervoor dat uw zorgverlener weet dat als je op een speciaal dieet, zoals een zoutarm of lage-suiker dieet. Sommige laxeermiddelen hebben grote hoeveelheden natrium of suikers daarin.

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Laxeermiddelen mag niet worden gegeven aan jonge kinderen (tot 6 jaar), tenzij voorgeschreven door hun arts. Omdat kinderen meestal niet hun symptomen goed te beschrijven, moeten ze worden gecontroleerd door een arts voordat het krijgen van een laxeermiddel. Het kind kan een aandoening die een andere behandeling nodig hebben. Als dat zo is, zal laxeermiddelen niet helpen, en kan zelfs ongewenste effecten veroorzaken of maken de toestand nog erger.

Minerale olie mag niet worden gegeven aan jonge kinderen (tot 6 jaar), omdat een vorm van longontsteking kan worden veroorzaakt door het inademen van oliedruppels in de longen.

Ook moet bisacodyl tabletten niet worden gegeven aan kinderen tot en met 6 jaar, want als gekauwd ze kunnen maag irritatie veroorzaken.

Minerale olie niet door bedlegerige ouderen doordat een vorm van longontsteking kan worden veroorzaakt door het inademen van oliedruppels in de longen. Ook, stimulerende laxeermiddelen (bijvoorbeeld, bisacodyl of casanthranol), als het te vaak genomen, kan zwakte, gebrek aan coördinatie, of duizeligheid en licht gevoel in het hoofd verergeren.

Polyethyleen glycol 3350 moet worden stopgezet als diarree optreedt, vooral bij ouderen in verpleeghuizen.

Hoewel laxeermiddelen vaak gebruikt tijdens de zwangerschap, sommige zijn beter dan andere. Kruk weekmakers (verzachtend) laxeermiddelen en bulk-vormende laxeermiddelen worden waarschijnlijk het meest gebruikt. Als u gebruik maakt van een laxeermiddel tijdens de zwangerschap, bedenk dan dat

Laxeermiddelen met cascara en danthron kan overgaan in de moedermelk. Hoewel de hoeveelheid laxeermiddel in de melk over het algemeen wordt gedacht te klein zijn om de problemen bij de baby veroorzaken, moet uw arts te vertellen als u van plan bent om een ​​dergelijke laxeermiddelen te gebruiken. Sommige rapporten beweren dat diarree veroorzaakt bij de zuigeling.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u één van deze geneesmiddelen, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Voordat u dit geneesmiddel

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u niet te behandelen met een medicijn in deze klasse of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse met een van de volgende is niet aan te raden. Uw arts kan besluiten om u niet te behandelen met een medicijn in deze klasse, te veranderen een aantal van de andere geneesmiddelen die u neemt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Voor een veilig en effectief gebruik van uw laxeermiddel

Met allerlei laxeermiddelen, tenminste 6-8 glazen (8 oz elk) vloeistoffen per dag moeten worden genomen. Dit zal helpen om de ontlasting zachter.

Voor patiënten die laxeermiddelen die een bulk-vormende bestanddeel

Juiste gebruik van dit geneesmiddel

Voor patiënten die laxeermiddelen die een laxeermiddel (verzachtend)

Voor patiënten die laxeermiddelen die een hyperosmotische ingrediënt

Voor patiënten die laxeermiddelen bevatten minerale olie

Voor patiënten die laxeermiddelen die een stimulerend ingrediënt

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Buiten het bereik van kinderen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Gebruik geen laxeermiddel geen rekening

Als u een plotselinge verandering in de stoelgang of functie die langer dan 2 weken duurt, of dat houdt terugkeren en uit te schakelen merken, contact op met uw arts voordat u een laxeermiddel. Hierdoor kan de oorzaak van het probleem vast te stellen voordat het ernstiger kunnen worden.

De “laxerende gewoonte” -Laxative producten worden veel gebruikt door veel mensen. Een dergelijke praktijk vaak leidt tot afhankelijkheid van de laxerende werking een stoelgang produceren. In ernstige gevallen, heeft overmatig gebruik van sommige laxeermiddelen beschadiging van de zenuwen, spieren en weefsels van de darm en darm veroorzaakt. Als u vragen hebt over het gebruik van laxeermiddelen, contact op met uw zorgverlener.

Vele laxeermiddelen bevatten vaak grote hoeveelheden suikers, koolhydraten en natrium. Als je op een low-suiker, weinig calorieën, of zoutarm dieet, contact op met uw zorgverlener voordat u een laxeermiddel.

Voor patiënten die laxeermiddelen bevatten minerale olie

Grote doses minerale olie kan enige lekkage uit het rectum veroorzaken. Het gebruik van absorberende kussens of een verlaging van de dosis nodig zijn om de vervuiling van de kleding te voorkomen.

Heeft minerale olie niet binnen 2 uur van een laxeermiddel (verzachtend laxeermiddel). De laxeermiddel kan de hoeveelheid minerale olie geabsorbeerd verhogen.

Voor patiënten die laxeermiddelen die een stimulerend ingrediënt

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.