laryngospasme: wat de oorzaak is?

Laryngospasme (luh-RING-go-Spaz-um) is een korte spasme van de stembanden die tijdelijk maakt het moeilijk om te spreken of ademen. Het begin van de stembanden spasmen is meestal plotseling, en de ademhalingsproblemen kan alarmerend zijn. Echter, het probleem is niet levensbedreigend, en het is over het algemeen kort en zelfcorrigerend.

Uw stembanden bevinden zich in een bovenste deel van de luchtwegen genoemd het strottenhoofd (strottenhoofd). Een stembanden spasme beperkt de luchtstroom door het strottenhoofd. De oorzaak van laryngospasme is vaak niet bekend, maar bepaalde voorwaarden kan worden bijdragende factoren of triggers

Als u afleveringen van ademhalingsmoeilijkheden ervaart, raadpleeg uw arts. Omdat de symptomen van laryngospasm zijn vergelijkbaar met die van andere aandoeningen, is het belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose en juiste behandeling krijgen. Deze voorwaarden kunnen omvatten

Als de diagnose onduidelijk is, kan uw arts u verwijzen naar een oor, neus en keel specialist te kijken naar uw stembanden om zeker te zijn is er geen andere afwijkingen. Als de diagnose laryngospasme of andere stembanden dysfunctie, kan uw arts u verwijzen naar een logopedist om u te helpen leren ademhalingsoefeningen. Ontspannings- en ademhalingstechnieken kunnen de symptomen te verlichten en het verminderen van de frequentie of de ernst van Laryngospasms in de toekomst.

Uw arts zal ook willen om te bepalen of de onderliggende problemen, zoals GERD of angst, kunnen bijdragen aan stembanden spasmen. Behandeling van deze aandoeningen ook kan de frequentie of ernst van Laryngospasms verminderen.

Met