lapatinib (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Geneesmiddelen voor de behandeling van kanker zijn zeer sterk en kunnen veel bijwerkingen hebben. Vóór de ontvangst van dit geneesmiddel, zorg ervoor dat je alle risico’s en voordelen te begrijpen. Het is belangrijk voor u om nauw samen te werken met uw arts tijdens uw behandeling.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Dit geneesmiddel moet worden genomen ten minste 1 uur vóór of 1 uur na de maaltijd. Alle tabletten worden tezamen als één dosering.

Lapatinib wordt gegeven samen met capecitabine of letrozol. Het is belangrijk dat je elk geneesmiddel in te nemen op het juiste moment. Volg de instructies van uw arts over wanneer deze geneesmiddelen te nemen.

opslagruimte

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.