lamictal

Ernstige, levensbedreigende huiduitslag waarvoor ziekenhuisopname en staken van de behandeling zijn veroorzaakt door lamotrigine bij volwassenen en kinderen. De snelheid van ernstige huiduitslag is groter bij kinderen dan bij volwassenen. Lamotrigine XR wordt verwacht dat het risico dat ernstige huiduitslag, hoewel er onvoldoende gegevens naar de frequentie en risico lamotrigine XR bepalen. Het risico van de uitslag kan ook worden verhoogd door gelijktijdige toediening van lamotrigine met valproaat (inclusief valproïnezuur en divalproexnatrium), meer dan de aanbevolen startdosering van lamotrigine, of hoger dan de aanbevolen dosis escalatie voor lamotrigine. Hoewel ernstige huiduitslag hebben plaatsgevonden zonder dat deze factoren. Bijna alle gevallen van levensbedreigende huiduitslag geassocieerd met lamotrigine geweest gedurende 2-8 weken behandeling start, maar soms zijn ook opgetreden met 6 maanden behandeling. Goedaardige huiduitslag ook optreden, maar het is niet mogelijk te voorspellen welke huiduitslag blijken ernstige of levensbedreigende zijn. Lamotrigine moet meestal worden gestaakt bij de eerste tekenen van huiduitslag, tenzij de uitslag is duidelijk niet in verband met drugs. Huiduitslag kunnen nog steeds worden levensbedreigend, invaliditeit of ontsierende nadat de behandeling is gestaakt.

Toepassingen voor Lamictal

Therapeutische klasse: Anticonvulsief

Chemische Klasse: Phenyltriazine

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van lamotrigine kauwtabletten, uiteenvallende tabletten of tabletten bij kinderen met bepaalde vormen van epilepsie ouder dan 2 jaar zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van lamotrigine verlengde afgifte tabletten bij kinderen met partiële aanvallen die jonger zijn dan 13 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Lamictal

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van lamotrigine kauwtabletten, desintegrerende tabletten of tabletten bij kinderen met een bipolaire stoornis. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van lamotrigine werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie worden geriatrische-specifieke problemen niet verwacht dat het nut van lamotrigine bij ouderen beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die lamotrigine nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die lamotrigine bevatten. Het kan niet specifiek Lamictal zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem lamotrigine alleen zoals voorgeschreven door uw arts om uw conditie zo veel mogelijk te helpen en om de kans op ongewenste effecten te verminderen. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Lamotrigine kunnen worden genomen met of zonder voedsel of op een volle of lege maag. Echter, als uw arts u de medicijnen te nemen op een bepaalde manier, neem het precies zoals voorgeschreven.

Als u het nemen van de kauwtabletten dispergeerbare tabletten, kunnen zij geheel worden ingeslikt, gekauwd, en slikte, of verspreid in een kleine hoeveelheid vloeistof en slikte. Als de tabletten worden gekauwd, moeten zij worden gevolgd door een kleine hoeveelheid water of verdunde vruchtensap te helpen met slikken. Te breken deze tabletten, voegt u de tabletten in voldoende water of verdund vruchtensap om de tabletten (ongeveer een theelepel) te dekken, wachten totdat de tabletten volledig zijn verspreid (ongeveer 1 minuut), dan zwenk de oplossing en meteen slikken.

Als u het nemen van de uiteenvallende tablet, zorg ervoor dat uw handen droog zijn voordat u de tablet af te handelen. Heeft de blisterverpakking dat de tablet bevat totdat u klaar bent om het te nemen zijn niet open. Haal de tablet uit de blisterverpakking door het afpellen van de folie, dan is het nemen van de tablet uit. Druk niet op de tablet door de folie. Leg de tablet in je tong en verhuisde rond in je mond. Het moet snel smelten. Nadat de tablet is gesmolten, slikken of neem een ​​slok water.

Slik de tabletten met langdurige afgifte geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen.

Gebruik alleen het merk van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken en doseringsvormen kunnen niet op dezelfde manier werken.

Dit geneesmiddel kan worden gebruikt met andere geneesmiddelen beslag. Houd het gebruik van al uw beslag geneesmiddelen, tenzij uw arts u vertelt om te stoppen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

Correct gebruik van lamotrigine

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste paar maanden van de behandeling met lamotrigine. Hierdoor kan uw arts uw dosis veranderen, indien nodig, en zal helpen ongewenste effecten te verminderen.

Het is belangrijk om uw arts te vertellen als u zwanger wordt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Uw arts kunt u deelnemen aan een zwangerschap register voor patiënten die een aanval geneesmiddel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Lamictal

Je moet niet starten of stoppen met de pil of andere vrouwelijke hormonale producten, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt totdat u uw arts heeft geraadpleegd.

Vertel het uw arts meteen als u ongewone veranderingen in uw menstruele cyclus, zoals doorbraak bloeden tijdens het gebruik van lamotrigine en de pil of andere vrouwelijke hormonale producten.

Dit geneesmiddel kan de effecten van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken) te verhogen. Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Lamotrigine kan wazig zien, dubbel zien, onhandigheid, wankel, duizeligheid of slaperigheid veroorzaken. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert, goed gecoördineerd, of in staat om goed te zien doen. Als deze reacties zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Huiduitslag kan een teken zijn van een ernstig ongewenst effect. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u of uw kind huiduitslag, koorts, griep-achtige symptomen, of gezwollen klieren ontwikkelen, of als uw aanvallen erger wordt.

Lamotrigine kan ernstige allergische reacties van invloed zijn meerdere lichaamsorganen (bijv., Lever of de nieren) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind de volgende symptomen: koorts, donkere urine, hoofdpijn, netelroos, spierpijn of stijfheid, maagpijn, ongewone vermoeidheid, of gele ogen of huid.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u, uw kind of uw zorgverlener een van deze bijwerkingen opmerkt, raadpleeg dan uw arts of arts van uw kind meteen.

Lamictal Side Effects

Lamictal (lamotrigine)

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind beginnen met een stijve nek, verwardheid, sufheid, koorts, koude rillingen, hoofdpijn, misselijkheid of braken, huiduitslag, of gevoeligheid voor licht hebben. Dit kunnen symptomen van een zeldzame en ernstige aandoening, de zogenaamde aseptische meningitis.

Stop niet met lamotrigine zonder eerst met uw arts. Stoppen met dit geneesmiddel plotseling kan uw aanvallen om terug te keren of vaker voor te komen. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen geleidelijk te verminderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Bipolaire stoornis Seroquel, lithium, clonazepam, Klonopin, Abilify, quetiapine

Inbeslagneming Preventie clonazepam, Klonopin, diazepam, Valium, Topamax, topiramaat

Schizo-affectieve stoornis Seroquel, Prozac, lithium, fluoxetine, Abilify, quetiapine

Epilepsie gabapentine, Lyrica, Neurontin, Depakote, Keppra, lamotrigine