lacunaire beroerte gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Beroertes hersenweefsel beschadigen in het buitenste deel van de hersenen (de cortex) en diepere structuren in de hersenen onder de cortex. Een beroerte in een diep gebied van de hersenen (bijvoorbeeld een beroerte in de thalamus, de basale ganglia of pons) wordt een lacunaire beroerte. Deze diepere structuren ontvangen hun bloedstroom door een unieke set van de slagaders. Vanwege de kenmerken van deze slagaders, lacunaire beroerte gebeurt iets anders dan andere lijnen .; Een lacunaire beroerte ontstaat wanneer een van de slagaders die bloed naar dieptestructuren de hersenen verschaffen geblokkeerd. Deze slagaders zijn klein en kwetsbaar zijn uniek. In tegenstelling tot de meeste slagaders, die geleidelijk taps toelopen naar een kleinere omvang, de kleine bloedvaten van een lacunaire beroerte aftakking direct aan een grote, hoge druk, zwaar gespierde slagader. Hoge bloeddruk (hypertensie) kan leiden tot lacunaire beroerte omdat hierdoor een stampende puls. Omdat de slagaders niet geleidelijk af taps in hun grootte, kan hoge bloeddruk deze slagaders direct beschadigen. Hoge bloeddruk kan atherosclerose, een aandoening waarbij vetafzettingen (plaques) bouwen langs de wanden van bloedvaten. Wanneer atherosclerose aanwezig is, kan een stolsel binnen in één van deze kleine slagaders, blokkeren de bloedstroom in de slagader .; In tegenstelling slagen die de cortex beschadigd worden lacunaire beroerte zelden veroorzaakt door een bloedstolsel (ook “trombus”) vormt die elders in het lichaam, zoals de nek of het hart, en gaat door de bloedstroom naar de hersenen. Na een stolsel (of enig puin) begint te reizen via de bloedbaan het heet een embolus. Het is moeilijk voor een embolus zijn weg naar de kleine slagaders die een lacunaire beroerte kan veroorzaken .; Veel van de diepe hersenen organen die kunnen worden verwond door een lacunaire beroerte helpen om communicatie tussen de hersenstam en de hersenschors, of hulp relais ingewikkelde lichaamsbewegingen coördineren. In een lacunaire beroerte, hersencellen in een relatief klein gebied (meten van 3 mm tot wel 2 cm diameter) beschadigd of gedood door zuurstofgebrek. Zo’n klein gebied van de hersenen vernietiging wordt een lacune. Een lacunaire beroerte betreft slechts een klein deel van de hersenen, maar het kan significante invaliditeit veroorzaken .; Lacunaire beroerte goed voor ongeveer 20 procent van alle beroertes in de Verenigde Staten .; symptomen; De symptomen van lacunaire beroertes variëren afhankelijk van het deel van de hersenen dat wordt beroofd van haar bloedtoevoer. Verschillende gebieden van de hersenen verantwoordelijk zijn voor verschillende functies, zoals het gevoel, beweging, zicht, spraak, evenwicht en coördinatie .; Symptomen kunnen omvatten; Zwakte of verlamming van het gezicht, arm, been, voet of tenen; Sudden gevoelloosheid; Moeilijkheden bij het lopen; Moeilijkheden met spreken; Onhandigheid van een hand of arm; Zwakte of verlamming van de oogspieren; Andere neurologische symptomen

symptomen

De symptomen van lacunaire beroertes variëren afhankelijk van het deel van de hersenen dat wordt beroofd van haar bloedtoevoer. Verschillende gebieden van de hersenen verantwoordelijk zijn voor verschillende functies, zoals het gevoel, beweging, zicht, spraak, evenwicht en coördinatie .; Symptomen kunnen omvatten; Zwakte of verlamming van het gezicht, arm, been, voet of tenen; Sudden gevoelloosheid; Moeilijkheden bij het lopen; Moeilijkheden met spreken; Onhandigheid van een hand of arm; Zwakte of verlamming van de oogspieren; Andere neurologische symptomen

Diagnose

Uw arts zal vragen stellen over uw medische geschiedenis (hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, roken, hoge cholesterol en diabetes). Hij of zij zal uw vitale functies (temperatuur, hartslag, ademhaling en bloeddruk) te controleren en kan een elektrocardiogram (ECG) te bestellen.

Hoe lang duurt het?

Als uw symptomen voort te zetten zonder verbetering gedurende de tijd dat u op reis bent naar een alarmcentrale, is het het beste om te veronderstellen dat uw evenement is een full-blown beroerte, niet een TIA. Als een lacunaire beroerte vroeg wordt behandeld, volledig herstel mogelijk is. Als geneesmiddelen te herstellen circulatie naar de hersenen snel, kunnen de symptomen van een lacunaire beroerte verdwijnen binnen enkele uren. Als bloedtoevoer wordt onderbroken langer kan hersenletsel ernstiger zijn en symptomen kunnen nog vele weken of maanden, waarbij fysieke revalidatie. Er kan blijvende invaliditeit zijn.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

U kunt helpen om lacunaire beroerte te voorkomen door het voorkomen of beheersen van de risicofactoren voor een beroerte – hoge bloeddruk, roken, hart-en vaatziekten en diabetes. Als u een hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten, de aanbevelingen van uw arts voor het wijzigen van uw dieet en het nemen van uw medicatie. Oefening regelmatig, eet veel fruit en groenten, en vermijd voedingsmiddelen vol met verzadigde vetten en cholesterol. Als u rookt, stoppen. Als je diabetes hebt, bewaken uw bloedsuikerspiegel regelmatig, volg je dieet, en neem uw insuline of orale diabetes medicijnen zoals uw arts heeft voorgeschreven.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Als de artsen in staat zijn om de behandeling te bieden binnen drie uur nadat de symptomen beginnen, ze waarschijnlijk zullen gebruiken met een stolsel oplossende medicatie. Hoewel het bloedverdunnende medicijn heparine vaak wordt gebruikt om te slagen die grote slagaders van invloed zijn te behandelen, lijkt het niet om mensen te helpen met lacunaire beroertes te herstellen.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Bel voor spoedeisende behandeling onmiddellijk wanneer de symptomen van lacunaire beroerte optreden, zelfs als deze symptomen duren slechts een paar minuten. Voor het beste resultaat moet een beroerte behandeling plaatsvinden binnen drie uur na het begin van de symptomen.

Prognose

Mensen beginnen vaak te herstellen binnen enkele uren of dagen van een lacunaire beroerte. Lacunaire beroertes hebben een beter tarief van herstel dan andere streken die grotere bloedvaten te betrekken. Meer dan 90 procent van de mensen met een lacunaire beroerte aanzienlijk zal herstellen binnen de eerste drie maanden na de beroerte.