lacosamide (oraal) beschrijving en merknamen

Lacosamide wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen te helpen bij de controle partiële aanvallen (convulsies) bij de behandeling van epilepsie. Het werkt op het centrale zenuwstelsel (CNS) het aantal en de ernst van aanvallen verminderen. Echter, kan dit geneesmiddel niet genezen van epilepsie en zal alleen werken om aanvallen onder controle voor zo lang als u doorgaat met het te nemen.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van lacosamide bij kinderen jonger dan 17 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Tablet; Solution

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van lacosamide bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op hart-, nier-, of problemen met leeftijdsgebonden lever, wat voorzichtigheid bij patiënten die met lacosamide nodig hebben.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts, om uw conditie zo veel mogelijk te helpen. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

doseren

Dit geneesmiddel moet komen met een medicatie gids. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Dit geneesmiddel kan worden ingenomen met of zonder voedsel.

Meet de mondelinge vloeistof met een gemarkeerde maatlepel, orale spuit, of medicijnen beker. Het gemiddelde huishouden theelepel mag nooit aan de juiste hoeveelheid vloeistof.

Lacosamide kan gebruikt worden samen met andere geneesmiddelen beslag. Houd het gebruik van al uw geneesmiddelen, tenzij uw arts u vertelt om te stoppen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

gemiste Dosis

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

opslagruimte

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Niet in de vriezer van de drank. Gooi ongebruikte medicijnen na 7 weken van de eerste opening van de fles.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het is belangrijk om uw arts te vertellen als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden te worden. Uw arts kan wilt u lid worden van de Noord-Amerikaanse anti-epilepticum Pregnancy Registry. Dit register wordt gebruikt door zwangere patiënten die dit medicijn.

Als u ongewone of vreemde gedachten en gedrag te ontwikkelen tijdens het gebruik van lacosamide, zeker om het te bespreken met uw arts. Sommige veranderingen die zich hebben voorgedaan bij mensen gebruik van dit geneesmiddel zijn als die gezien bij mensen die teveel alcohol drinken. Andere wijzigingen kunnen verwarring, verergering van depressie, hallucinaties (zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn), suïcidale gedachten en ongewone opwinding, nervositeit of prikkelbaarheid.

Dit geneesmiddel kan wazig zien, dubbel zien, onhandigheid, wankel, duizeligheid, sufheid, slaperigheid, of moeite met denken veroorzaken. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of zien goed doen. Als deze bijwerkingen zijn vooral hinderlijk, raadpleeg dan uw arts.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in het hartritme, zoals een aandoening, de zogenaamde PR-verlenging veroorzaken. Het kan de manier waarop uw hart klopt veranderen en duizeligheid, flauwvallen, of ernstige bijwerkingen veroorzaken bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van hartritmestoornissen, zoals snel, traag, of een onregelmatige hartslag hebben.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Het stoppen van het geneesmiddel plotseling kan ertoe leiden dat uw aanvallen om terug te keren of vaker voor te komen. Uw arts kan vragen om het bedrag dat u gebruikt geleidelijk te verminderen alvorens volledig te stoppen.

Lacosamide kan ernstige allergische reacties van invloed zijn meerdere lichaamsorganen (bv, lever of nier) veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: koorts, donkere urine, hoofdpijn, huiduitslag, maagpijn, gezwollen, pijnlijke, of gevoelige lymfeklieren in de hals, oksel of lies, ongewone vermoeidheid, of gele ogen of huid .

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.