labetalol intraveneuze

Therapeutische klasse: Cardiovasculaire Agent

Gebruikt Voor labetalol

Farmacologische klasse: Alpha / Beta-adrenerge Blocker

labetalol is een bèta-blokker. Het werkt door het aantasten van de reactie op zenuwimpulsen in bepaalde delen van het lichaam, zoals het hart. Dientengevolge, het hart klopt langzamer en verlaagt de bloeddruk. Wanneer de bloeddruk wordt verlaagd, wordt de hoeveelheid bloed en zuurstof naar het hart verhoogd.

labetalol is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor labetalol, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op labetalol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van labetalol injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van labetalol bij geriatrische patiënten. Echter, oudere patiënten meer kans op lever- en hartproblemen aan leeftijd gerelateerde, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die labetalol injectie nodig hebben.

Voordat u labetalol

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt labetalol, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Labetalol gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van labetalol met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van labetalol beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u labetalol geven. labetalol wordt gegeven via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Uw arts geeft u alleen een paar doses van labetalol, en dan zul je worden overgeschakeld op een oraal geneesmiddel dat op dezelfde manier werkt. Als u zich zorgen maakt over deze, overleg dan met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Correct gebruik van labetalol

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Hypertensieve Emergency enalapril, hydralazine, nifedipine, labetalol, captopril, Vasotec

Hoge bloeddruk lisinopril, amlodipine, metoprolol, hydrochloorthiazide, losartan, furosemide

Feochromocytoom propranolol, labetalol, Inderal, fentolamine, Trandate, Normodyne

Mitralisklepprolaps metoprolol, atenolol, propranolol, Toprol-XL, Lopressor

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van labetalol

labetalol Side Effects

labetalol