l-theanine

Populaire namen: L-theanine wordt ook wel Suntheanine.

Werkzaamheid-veiligheid waardering

ÒÒ … Ethno of ander bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

Theanine wordt gewonnen uit theebladeren. Thee is afkomstig uit Oost-Azië en is een lid van de familie Theaceae. Deze groenblijvende heester of boom groeit tot meer dan 9 m hoog en wordt gesnoeid van 60 cm tot 1,5 m voor de teelt. Zijn donkergroene, getande randen bladeren zijn afwisselend en ovaal, terwijl de witte en geurende bloesems afzonderlijk of in clusters verschijnen.

De chemische stof is ook geïsoleerd van de eetbare paddestoel Boletus badius. De paddestoel wordt vaak gevonden in de late zomer en herfst in de Verenigde Staten, en is roodachtig bruin tot donker baksteen / bruin van kleur met een 4-12 cm lange steel. Het vruchtvlees is wit tot geel van kleur, en wordt een licht blauw / groene kleur bij te snijden of gekneusd.

De tweede alleen voor water, thee is de meest geconsumeerde drank in de wereld. L-theanine werd ontdekt als een bestanddeel van groene thee in 1949 en werd in Japan goedgekeurd in 1964 voor onbeperkt gebruik in alle voedingsmiddelen, met inbegrip van chocolade, frisdrank, en kruidenthee, met uitzondering van zuigelingenvoeding. Het biedt ook een unieke umami (brothy of hartig) smaak en smaak aan groene thee infusie.

L-theanine kan helpen stress te verlichten door het induceren van een ontspannende effect zonder sufheid en kan ook immunologische eigenschappen bezitten. Theanine kan ook gevolgen hebben op het cardiovasculaire systeem en een preventieve rol spelen bij kanker; echter beperkte klinische gegevens beschikbaar zijn om deze beweringen te ondersteunen.

Gegevens ter ondersteuning van een klinische rol voor theanine zijn zwak. Studies melden van een anti-angst effect voor enkelvoudige doses van theanine 200 tot 250 mg.

Geen goed ingeburgerd.

Informatie met betrekking tot veiligheid en werkzaamheid bij zwangerschap en borstvoeding ontbreekt.

Geen goed gedocumenteerd.

Er zijn maar weinig bijwerkingen zijn gemeld. Bijwerkingen opgenomen in menselijke studies met behulp van thee-extracten onder meer hoofdpijn, duizeligheid, en GI symptomen.

Theanine wordt verkocht in de Verenigde Staten als een voedingssupplement en is verleend GRAS (algemeen erkend als veilig) status van door de Food and Drug Administration.

Referenties