Kytril: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Kytril?

Kytril wordt gebruikt om misselijkheid en braken die door geneesmiddelen worden veroorzaakt tegen kanker (chemotherapie of bestraling) voorkomen.

Kytril kan worden gebruikt voor andere doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet geen gebruik maken van Kytril als je allergisch bent voor granisetron of voor soortgelijke geneesmiddelen zoals dolasetron (Anzemet), ondansetron (Zofran), of palonosetron (Aloxi) zijn.

Belangrijke gegevens

Alvorens Kytril, vertel uw arts als u een leverziekte, een hartritme stoornis, een elektrolyt onbalans (zoals lage niveaus van kalium of magnesium in het bloed), of een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van lange QT-syndroom.

Kytril wordt doorgaans opgestart tot 1 uur voor de chemotherapie. Vertel uw arts als u vergeet om de medicatie binnen de bepaalde tijd duren voordat uw procedure.

Je moet geen gebruik maken van Kytril als u allergisch bent voor granisetron zijn, voor soortgelijke geneesmiddelen zoals dolasetron (Anzemet), ondansetron (Zofran), of palonosetron (Aloxi).

Als u een van deze andere voorwaarden, kunt u een dosisaanpassing of speciale tests nodig hebben om veilig te nemen Kytril

Voordat u dit geneesmiddel

een hartritmestoornis

een verstoring van de elektrolytenbalans (zoals lage niveaus van kalium of magnesium in het bloed); of

een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van lange QT-syndroom.

de zwangerschap categorie overheid B. Kytril is naar verwachting niet schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Het is niet bekend of granisetron overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Do Kytril niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Neem Kytril precies zoals het was voor jou. Laat de medicijn niet in grotere hoeveelheden, of neem voor meer dan de aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Kytril wordt doorgaans opgestart tot 1 uur voor de chemotherapie. Volg de instructies van uw arts.

Meet de vloeibare vorm van Kytril met een speciale dosis maatlepel of beker, niet een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Store Kytril bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Vertel uw arts als u vergeet uw dosis binnen 1 uur voor de chemotherapie. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Zoek direct medische hulp als u denkt dat u teveel van dit geneesmiddel hebben gekregen.

Overdosering symptomen kunnen hoofdpijn.

Volg de instructies van uw arts over eventuele beperkingen op voedsel, dranken, of activiteit.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Kytril: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

snel of beukende hartslagen

koorts, pijn in het lichaam, griepsymptomen; of

gemakkelijk blauwe plekken of bloeden; ongewone zwakte.

Minder ernstige Kytril bijwerkingen kunnen zijn

Hoe moet ik nemen Kytril?

hoofdpijn

maagpijn of overstuur, verlies van eetlust

diarree of constipatie

duizeligheid; of

slaapproblemen (slapeloosheid)

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Er kunnen andere geneesmiddelen die kunnen interageren met Kytril. Vertel uw arts over al uw recept en over-the-counter medicijnen, vitaminen, mineralen, kruiden-producten en drugs door andere artsen voorgeschreven. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

9.01.01 / 08/2010 3:09:25

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Misselijkheid / braken, chemotherapie-geïnduceerde lorazepam, Ativan, ondansetron, Zofran, dexamethason, metoclopramide, Reglan, Decadron

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Misselijkheid / braken, Postoperatieve ondansetron, Zofran, metoclopramide, Reglan, Zofran ODT, Emend, granisetron, Aloxi

Misselijkheid / braken, stralingsgeïnduceerde ondansetron, Zofran, Zofran ODT, granisetron, Zuplenz, Granisol

Wat moet ik vermijden?

Kytril bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Kytril beïnvloeden?

Kytril (granisetron)