kreeg 5 minuten? het kan uw leven redden

Louise Chang, MD

Vijf minuten kan een groot verschil in uw gezondheid te maken.

“In de tijd die het kost om het bestand of de clip je nagels, blaas je haar of scheren, zou je in plaats daarvan nemen levensreddende maatregelen en het uitvoeren van snelle gezondheid check-ups die jaren kunnen toevoegen aan je leven”, zegt Marie Savard, MD, een klinische universitair hoofddocent van de interne geneeskunde aan de Universiteit van Pennsylvania in Philadelphia.

Trek uw meetlint en uw cheque buikomvang of taille-heup ratio, “zegt Savard, auteur van Appels en Peren. Een revolutionaire dieet programma voor gewichtsverlies en Optimum Health” Iedereen heeft een meetlint en dit zo belangrijk is dat artsen beginnen te noemen de nieuwe vitale tekenen “, zegt ze. voor vrouwen, een optimale taille is minder dan 35 inch en voor mannen, het is minder dan 40 inches.

Hoe lager de tailleomtrek, hoe beter “, zegt ze. Bijvoorbeeld,” vrouwen met een taille van 35 inch of meer betekent dat zij grotere hoeveelheden gevaarlijke vetten die spuwen chemische stoffen en hormonen, toenemende risico op diabetes, hart-en vaatziekten, borstkanker, en beroerte. “het goede nieuws is dat het lopen 30 minuten per dag verbrandt taille vet en krimpt de taille eerste — zelfs voordat we tip de schaal heel veel,” zegt ze. “Losing slechts 2 inches van de taille-omvang zal risico op diabetes te verminderen met 58% of meer,” vertelt ze.

Gom ziekte wordt geassocieerd met systemische ontsteking en een groeiende lijst van ziekten en aandoeningen, waaronder hart-en vaatziekten en vroegtijdige geboorte, “zegt Savard. Maar als je een vrij moment of twee, ‘pull-down je onderlip en trek je bovenlip en check uw tandvlees in de spiegel “, zegt ze. Kijk naar tekenen van roodheid of bloeden, wat kan betekenen infectie.” Als je deze symptomen opmerkt, raadpleeg dan uw tandarts, het kan uw leven en uw glimlach te redden!

Dit klinkt misschien grof, maar “controleer je stoelgang,” zegt Savard. “Gezond, grote, omvangrijke ontlasting betekent dat u het eten van voldoende vezels, die helpt bij dikke darm problemen, aambeien, diverticulosis (een aandoening die optreedt wanneer bepaalde zakjes in de dikke darm besmet of ontstoken raken), en misschien zelfs darmkanker langs de lijn te voorkomen,” zij zegt. “Het is het best bewaarde geheim en het duurt minder dan vijf minuten,” zegt ze. De eenvoudige oplossing kan zijn om uw dagelijkse inname van vezels, zegt ze. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn volkoren brood, pasta, granen en bruine rijst, gedroogde bonen, en verse groenten en fruit.

Terwijl u op zoek bent, controleer uw urine, ook. “Als de urine is echt donker en geconcentreerd, het is een teken dat je niet drinken genoeg vocht en moeten beginnen met het drinken van meer water,” zegt ze. “Als het bewolkt is of heeft bloed, kan het een urine of vaginale infectie,” zegt ze. Praat met uw arts.

gezonde, lekkere recepten, van en goed eten magazine.

Terwijl u oefenen, moet je tussen tellen …