koorts zorg voor jonge kinderen

Als u een ouder bent, het is een scène die is maar al te bekend. Je zet je hand op het voorhoofd van uw zieke kind en het voelt warm. Bevestigt vervolgens de thermometer uw vermoeden: Hij heeft koorts. Maar als je een paar eenvoudige regels te volgen zul je hem nog comfortabeler te maken en te houden hem veilig.

: 10 manieren om rusten wanneer u verkouden

Paracetamol kan de temperatuur van uw kind te verlagen. Als hij ouder is dan 2, zal de dosis worden vermeld op het etiket. Als hij jonger, vraag dan uw arts hoeveel om hem te geven.

Een andere optie is ibuprofen als uw kind is ten minste 6 maanden oud.

Er is veel dat je kunt doen om hem beter te voelen. Zet een koele kompres op zijn hoofd en houdt zijn kamer bij een gematigde temperatuur – niet te warm en niet te koud. Kleed hem in een laag van lichte kleding en bieden een lichte deken. U kunt ook afkoelen hem af met een lauwe spons.

En vergeet niet – zorg ervoor dat hij drinkt veel vocht.

Geef nooit uw kind aspirine. Het kan een ernstige aandoening, de zogenaamde syndroom van Reye veroorzaken.

Vermijd combinatie van kou en griep rechtsmiddelen bij jonge kinderen. Zij mogen niet worden gebruikt bij kinderen jonger dan 4. Bij oudere kinderen, het is onduidelijk hoe goed ze werken.

Als u besluit om te gebruiken koude geneeskunde, lees het etiket en kies degene die het meest overeenkomt met de symptomen van uw kind. Niet heen en weer schakelen tussen verschillende medicijnen zonder OK van uw kinderarts.

Heeft een ijzig koud bad gebruikt of wrijf de huid van uw kind met alcohol. Ofwel kan eigenlijk rijden koorts op.

En zelfs als uw kind de koude rillingen, hem niet bundelen met dikke dekens of kleding.

Meestal heb je niet nodig hebt om je zieke kind naar de dokter. Maar soms koorts kan een ernstige waarschuwing zijn. Bellen als uw kinderarts hij