knie bursitis

Knie bursitis is een ontsteking van een slijmbeurs in de buurt van uw kniegewricht. Een slijmbeurs is een kleine met vloeistof gevulde, pad-achtige sac die wrijving en kussens drukpunten tussen je botten en pezen en spieren in de buurt van je gewrichten vermindert.

Elk van je knieën heeft 11 bursae. Wanneer een van deze bursae kan ontsteken, knie bursitis gebeurt meestal op de knieschijf of aan de binnenzijde van de knie onder het gewricht.

Knie bursitis veroorzaakt pijn en kan uw mobiliteit beperken. De behandeling van de knie bursitis omvat vaak een combinatie van zelfzorg praktijken en-arts toegediend behandelingen om pijn en ontsteking te verlichten.

Knie bursitis tekenen en symptomen kunnen variëren, afhankelijk van de bursa wordt aangetast en wat precies de oorzaak is van de ontsteking.

In het algemeen kunnen de getroffen gedeelte van je knie warme, pijnlijke en gezwollen voelen wanneer je onder druk te zetten op. Je kan ook het gevoel pijn bij het bewegen of zelfs in rust.

Wanneer een arts te zien

Een harde klap aan de knie kan leiden tot symptomen snel verschijnen. Maar de meeste gevallen van knie bursitis gevolg van herhaalde verwondingen – opgelopen in banen die veel knielen nodig – dus de symptomen meestal geleidelijk beginnen en kan verergeren na verloop van tijd.

Wat je kunt doen

De slijmbeurs dat over je knieschijf ligt soms besmet raken. Bel uw arts als u koorts in aanvulling op pijn en zwelling in de knie.

Knie bursitis kan worden veroorzaakt door

Knie bursitis is een veel voorkomende klacht, maar de volgende factoren kunnen het risico op het ontwikkelen van deze pijnlijke aandoening te verhogen.

Terwijl je in eerste instantie uw huisarts kan raadplegen, kan hij of zij u doorverwijzen naar een reumatoloog – een arts die gespecialiseerd is in artritis en andere gewrichtsaandoeningen – of een orthopedisch chirurg.

Wat te verwachten van uw arts

Misschien wilt u een lijst die bestaat uit schrijven

Voor knie bursitis, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Uw arts zal een onderzoek uitvoeren naar de oorzaak van de pijn in de knie te bepalen. Hij of zij kan beginnen met vragen die kunnen helpen onderscheiden bursitis van andere aandoeningen

Artsen kan vaak een diagnose van de knie bursitis maken tijdens een lichamelijk onderzoek. Uw arts zal uw knie te inspecteren door

Om u te helpen uit te sluiten verwondingen die kan leiden tot tekenen en symptomen lijken op die van bursitis, kan uw arts een of meer van de volgende beeldvormende tests opdracht

Imaging testen

Als uw arts vermoedt dat u een infectie of jicht in de bursa, kan hij of zij een steekproef van de slijmbeurs vloeistof voor het testen te krijgen door het inbrengen van een naald in het getroffen gebied en het aftappen van een deel van de vloeistof.

Afhankelijk van welke delen van je knie zijn aangetast, kan uw arts een of meer behandelmethoden aanbevelen.

Als er een infectie de knie bursitis heeft veroorzaakt, zal uw arts een cursus van behandeling met antibiotica voorschrijven.

Uw arts kan u doorverwijzen naar een fysiotherapeut of specialist in sportgeneeskunde, die u kan helpen de juiste oefeningen leren om de flexibiliteit te verbeteren en versterken van de spieren. Deze therapie kan de pijn verlichten en verminderen het risico op terugkerende episodes van de knie bursitis.

Meer invasieve behandelingen voor knie bursitis behandeling omvatten

Om de pijn en het ongemak van de knie bursitis te verlichten, probeer deze huismiddeltjes.

Aspiratie

U kunt stappen ondernemen om de knie bursitis voorkomen of herhaling ervan te voorkomen

medicijnen

een bezoek aan uw arts

Behandeling

Chirurgische en andere procedures