ketorolac (oraal, injectie route) beschrijving en merknamen

Ketorolac wordt gebruikt voor het verlichten matig ernstige pijn, meestal pijn die optreedt na een operatie of andere pijnlijke procedure. Het behoort tot de groep geneesmiddelen die niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Ketorolac is geen verdovende middelen en niet-verslavend. Het zal niet leiden tot lichamelijke of geestelijke afhankelijkheid, zoals verdovende middelen kan. Echter, ketorolac soms samen met een verdovende betere pijnverlichting dan beide geneesmiddelen alleen verschaffen.

Ketorolac heeft bijwerkingen die zeer gevaarlijk kunnen zijn. Het risico op een ernstige bijwerking toeneemt met de dosis van ketorolac en de duur van de behandeling. Derhalve ketorolac niet worden gebruikt voor meer dan 5 dagen. Voor het gebruik van dit geneesmiddel, moet u bespreken met uw arts het goede dat dit geneesmiddel ook kan doen als de risico’s van het gebruik ervan.

Ketorolac is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt ketorolac gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Tablet, Solution; Injectable

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen