ketoconazol (actuele route) beschrijving en merknamen

Ketoconazol wordt gebruikt om infecties veroorzaakt door schimmels of gist behandelen. Het werkt door het doden van de schimmel of gist of voorkomen van de groei.

Ketoconazol crème wordt gebruikt voor de behandeling

Canadese Merknaam

Ketoconazole schuim of gel wordt gebruikt voor de behandeling seborrheic dermatitis (schilferige gebieden op uw huid of de hoofdhuid).

Ketoconazol 1% shampoo wordt gebruikt voor de behandeling van roos.

Ketoconazole 2% shampoo wordt gebruikt voor de behandeling “sun schimmel” (tinea versicolor; pityriasis versicolor).

Dit geneesmiddel kan ook worden gebruikt voor andere schimmelinfecties van de huid zoals bepaald door uw arts.

Shampoo, Foam, Gel / Jelly; Solution; Cream

De meeste vormen van dit geneesmiddel zijn alleen beschikbaar met een recept van uw arts. Sommige vormen zijn zonder recept verkrijgbaar. Echter, kan uw arts speciale instructies over het juiste gebruik van uw medische toestand te hebben.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

allergieën

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Pediatric

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

geriatrisch

Zwangerschap

Borstvoeding

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van ketoconazol actueel bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

geneesmiddelinteracties

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van ketoconazol actueel bij ouderen zou beperken. Echter, sommige oudere patiënten gevoeliger voor de bijwerkingen van dit geneesmiddel.

andere interacties

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

doseren

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Het is zeer belangrijk dat u dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts te gebruiken. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan ongewenste bijwerkingen of huidirritatie veroorzaken.

Dit geneesmiddel is voor gebruik op alleen de huid. Snap het niet in uw ogen, neus, mond of vagina. Gebruik het niet op de huid gebieden die snijwonden, schrammen of brandwonden hebben. Als het niet te krijgen op deze gebieden, afspoelen meteen met water.

Voor patiënten met de crème

Voor patiënten die het schuim

Voor patiënten met de gel

Voor patiënten met de 1% shampoo

Voor patiënten met de 2% shampoo

gemiste Dosis

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

opslagruimte

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, breng het zo snel mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en controleer je voor enige problemen of ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Gebruik dit medicijn voor een huid probleem dat niet werd gecontroleerd door uw arts.

of 4 weken voor seborrheic dermatitis,, als uw huid probleem niet binnen 2 weken voor cutane candidiasis, pityriasis versicolor, tinea corporis of tinea cruris niet verbetert of 4 tot 6 weken voor tinea pedis, of als het erger wordt, contact op met uw arts .

Een goede gezondheid gewoonten zijn ook vereist voor patiënten met behulp van de crème vorm van dit geneesmiddel om te helpen opruimen van uw infectie volledig en om te helpen ervoor te zorgen dat niet terugkeert.

Voor patiënten gebruik van de crème voor voetschimmel (tinea pedis, ringworm van de voet), de volgende instructies zal helpen om de voeten koel en droog

Voor patiënten gebruik van de crème voor ringworm van de lies (tinea cruris, jock itch), zal de volgende instructies helpen verminderen schuren en irritatie en zal ook helpen om de liesstreek koel en droog

Het schuim vorm van dit geneesmiddel kan uw huid gevoeliger voor zonlicht maken. Gebruik een zonnebrandcrème wanneer je buiten bent. Vermijd sunlamps en zonnebanken.

Dit geneesmiddel kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Vertel uw arts als u de volgende symptomen tijdens het gebruik van de ketoconazol 2% shampoo: haar verkleuring, afwijkende haartextuur, het verwijderen van de krul van permanent zwaaide haar, haaruitval, jeuk, een branderig gevoel van de huid, of blaren, peeling, of roodheid van de huid.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u of uw kind een huiduitslag, brandend, stekend gevoel, zwelling, of irritatie op de huid.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.