juveniele fibromyalgie behandelingen en drugs

Multidisciplinariteit dat artsen, psychologen en revalidatiespecialisten omvat en dat biedt een combinatie van farmacologische, cognitieve gedragstherapie en fysieke ingrepen, samen met voorlichting, is het meest effectief gebleken bij de behandeling van kinderen en tieners met fibromyalgie te zijn.

Medicijnen kunnen helpen verminderen de pijn van fibromyalgie en verbetering van de slaap. Gegevens over het gebruik van geneesmiddelen bij de behandeling van fibromyalgie juveniele beperkt. Echter, middelen die getoond voordeel bij volwassenen eveneens zijn gebruikt bij kinderen, en zijn soms effectief. Common keuzes omvatten

medicijnen

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een interventie die is goed bestudeerd bij de behandeling van chronische pijn bij kinderen, en is gevonden te helpen verminderen invaliditeit en depressie. CGT richt zich op het helpen van mensen met fibromyalgie beheren van hun pijn met behulp van adaptieve coping-vaardigheden. Deze omvatten het gebruik van ontspanning gebaseerde behandelingen, afleiding, activiteit pacing, plannen aangename activiteiten, het oplossen van problemen, en het vervangen van negatief en katastrofisch mening met meer kalmerende en realistische taxaties.

Cognitieve gedragstherapie

Voor kinderen en jongeren met fibromyalgie, de ouders meestal deelnemen aan een aantal CBT-sessies om te leren hoe om te coachen en te ondersteunen hun kinderen gebruik van deze copingvaardigheden thuis.