junk food blues: zijn depressie en voeding gerelateerde?

Depressie en dieet kan worden gerelateerd. Verschillende studies hebben aangetoond dat mensen die een slechte kwaliteit voeding aten – een die hoog in verwerkt vlees, chocolade, zoete desserts, gefrituurd voedsel, geraffineerde granen en vetrijke zuivelproducten was – was het meer waarschijnlijk om de symptomen van depressie te melden. Het goede nieuws is dat de mensen die in fruit, groenten en vis een dieet rijk aten waren minder kans om verslag depressief.

Deze resultaten zijn in lijn met andere onderzoeksresultaten die van gezonde voeding helpen bij de bescherming tegen de ziekte. Bijvoorbeeld, studies suggereren dat mensen die het mediterrane dieet te volgen – wat fruit, groenten en vis benadrukt, en beperkt vlees en zuivelproducten – hebben lagere tarieven van depressie en andere ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, diabetes en hart-en vaatziekten.

Meer onderzoek is nodig naar het verband tussen depressie en voeding. In de tussentijd zou het verstandig zijn om te bezuinigen op de minder voedzame opties knippen en maken gezondere keuzes.

Met

Katherine Zeratsky, R. D., L.D.