jolivette

Het roken van sigaretten verhoogt de mogelijkheid van het lijden hartaanvallen en beroertes. Vrouwen die orale anticonceptiva gebruiken wordt sterk aangeraden niet te roken.

Gebruikt Voor Jolivette

Therapeutische klasse: Endocriene-Metabolic Agent

Farmacologische klasse: progestageen

Norethindron wordt ook gebruikt om secundaire amenorroe (afwezigheid van de menstruatie bij vrouwen die eerder menstruatie hebben die niet zwanger), endometriose, en onregelmatige menstruatie veroorzaakt door hormonale onbalans.

Geen anticonceptiemethode is 100 procent effectief. Anticonceptie zoals het hebben van een operatie om onvruchtbaar te worden of geen seks effectiever zijn dan de pil. Bespreek uw opties voor geboortebeperking met uw arts.

Dit geneesmiddel biedt geen bescherming tegen hiv-infectie of andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Het zal niet helpen als nood-anticonceptie, zoals na onbeschermd seksueel contact.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Voordat u Jolivette

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Ortho Micronor® zijn niet uitgevoerd in de pediatrische populatie. Echter, pediatrisch-specifieke problemen die het nut van dit geneesmiddel bij tieners zou beperken niet te verwachten. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt voor geboortebeperking in tiener vrouwtjes, maar mag niet gebruikt worden voor het begin van de menstruatie.

Het gebruik van norethindronacetaat tabletten wordt niet aanbevolen bij kinderen.

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van norethindron werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt bij oudere vrouwen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die norethindron bevatten. Het kan niet specifiek Jolivette zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Om het gebruik van hormonale anticonceptiemiddelen zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken, moet je begrijpen hoe en wanneer ze te gebruiken en welke effecten kunnen worden verwacht.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met de patiënt instructies. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Als u gebruik maakt van Ortho Micronor®

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Correct gebruik van norethindron

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als je een pil meer dan 3 uur te laat te nemen, gebruik maken van een andere vorm van anticonceptie voor de komende 48 uur.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Deze bezoeken gewoonlijk elke 6 tot 12 maanden, maar sommige artsen vereisen ze vaker. Bekken-examen, borstonderzoek en mammogram (borst x-ray) kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten, tenzij uw arts u anders. Zorg ervoor dat alle afspraken houden.

Hoewel u gebruik van dit geneesmiddel om zwangerschap te voorkomen, moet u weten dat het gebruik van dit geneesmiddel als u zwanger zou kunnen het ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Jolivette

Vaginale bloeden van verschillende hoeveelheden kan optreden tussen uw normale menstruatie gedurende de eerste 3 maanden van het gebruik. Dit wordt ook wel spotten bij lichte of doorbraak bloeden wanneer zwaarder.

Neem contact op met uw arts meteen als u een menstruatie missen. Gemiste periodes kan optreden als u een of meer tabletten over te slaan en heb je pillen niet precies genomen zoals voorgeschreven. Als u twee periodes op een rij te missen, overleg dan met uw arts. Je zou een zwangerschapstest nodig.

Als u vermoedt dat u zwanger zou kunnen zijn, stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel onmiddellijk contact op met uw arts.

Neem contact op met uw arts voordat het navullen van een oud recept, vooral na een zwangerschap. Je zal een andere lichamelijk onderzoek nodig hebt en uw arts kan uw recept te veranderen.

Bel uw arts meteen als u plotselinge of ernstige onderbuik of maagpijn. Dit kunnen symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een ovariële cyste te zijn.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u sigaretten rookt. Als u rookt tijdens het gebruik van anticonceptiepillen, uw risico op een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel verhoogt u. Uw risico is nog groter als u diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, of als je overgewicht. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken. Houd uw diabetes onder controle. Vraag uw arts over dieet en lichaamsbeweging om uw gewicht en cholesterolgehalte in het bloed te controleren.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als je problemen hebt met het dragen van contactlenzen of wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Jolivette Side Effects

Jolivette (norethindron)

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Abnormale baarmoeder Bloeden Mirena, Premarin, Megace, Depo-Provera, megestrol, medroxyprogesterone

Endometriose Lupron, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, norethindron, Ortho Tri-Cyclen

Amenorroe progesteron, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, norethindron, Prometrium

Geboortebeperking Mirena, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, Implanon NXT, NuvaRing