jodium en kaliumjodide (sterke jood) (oraal) beschrijving en merknamen

Sterke jodium wordt gebruikt voor de behandeling van overactieve schildklier, jodium deficiëntie, en de schildklier tegen de effecten van straling van radio-actieve iodine beschermen. Het kan worden gebruikt voor en na toediening van een radioactief geneesmiddel met radioactief jodium of na blootstelling aan straling (bijvoorbeeld van kerncentrale ongevallen). Het kan ook worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

Sterke jodium is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

allergieën

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Sterke jodium kan huiduitslag en schildklierproblemen bij zuigelingen veroorzaken.

Oplossing

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen. Hoewel er geen specifieke informatie vergelijken gebruik van sterke jodium bij ouderen gebruik in andere leeftijdsgroepen, is dit geneesmiddel niet verwacht verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen dan in jongere volwassenen.

Pediatric

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

geriatrisch

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Borstvoeding

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Borstvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Borstvoeding

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

geneesmiddelinteracties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

andere interacties

Voor patiënten die dit medicijn voor blootstelling aan straling

Als sterke jodium verstoort uw maag, neem het na de maaltijd of met voedsel of melk, tenzij anders voorgeschreven door uw arts. Als maagklachten (misselijkheid, braken, buikpijn, of diarree) aanhoudt, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel moet worden genomen door de mond, zelfs als het komt in een dropper fles.

Gebruik deze oplossing niet gebruiken als blijkt bruingeel.

Neem sterke jodium in een vol glas (8 ounces) van water of fruitsap, melk of bouillon aan de smaak te verbeteren en het verminderen van maagklachten. Zorg ervoor dat alle van de vloeistof drinken om de volledige dosis van het geneesmiddel te krijgen.

Als kristallen in sterke jodium oplossing, kunnen zij worden ontbonden door de opwarming van de gesloten houder van de oplossing in warm water en dan zachtjes de container te schudden.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Andere medische problemen

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

doseren

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Uw arts moet uw vooruitgang bij regelmatige bezoeken controleren om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel geen ongewenste effecten veroorzaakt.

Voor patiënten met een laag kalium dieet

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

gemiste Dosis

opslagruimte