jobenguaan i 123 intraveneuze

Therapeutische klasse: diagnostisch middel, radiofarmaceutische Imaging

Gebruikt Voor jobenguaan i 123

Jobenguaan I 123 wordt gebruikt om bepaalde soorten kanker van de bijnieren (bv, feochromocytoom, neuroblastoom) vinden. Bij zeer lage doses jobenguaan I 123 gegeven, de radioactiviteit door de bijnier taken flexibel wat tumoren van de bijnieren. Een afbeelding van de klier op film of op een computerscherm kan worden verschaft om te helpen bij de diagnose.

Jobenguaan I 123 wordt ook gebruikt tijdens een test bij patiënten met congestief hartfalen. Dit kan helpen de dokter bepaalde hartproblemen.

jobenguaan i 123 wordt alleen gegeven door of onder directe supervisie van een arts met een gespecialiseerde opleiding in de nucleaire geneeskunde.

Bij de beslissing om een ​​diagnostische test te gebruiken, moet de risico’s van de proef worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Ook kunnen meer invloed testresultaten. Voor deze test, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op i jobenguaan 123 of enige andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van jobenguaan I 123 bij kinderen met neuroblastoom jonger dan 1 maand oud zijn, of bij kinderen van alle leeftijden met congestief hartfalen. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij deze populaties.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van jobenguaan I 123 bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosis voor patiënten kunnen eisen ontvangen van jobenguaan ik 123 te hebben.

Voordat u jobenguaan i 123

Studies bij vrouwen borstvoeding hebben schadelijke baby effecten aangetoond. Een alternatief voor deze medicatie moet worden voorgeschreven of dat u moet stoppen met het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van jobenguaan i 123.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt deze diagnostische test, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Ontvangt deze diagnostische test met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van deze diagnostische test beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Uw arts of andere opgeleide zorgverlener zal u jobenguaan i 123. jobenguaan i 123 wordt gegeven door middel van een naald geplaatst in één van uw aderen.

Drink extra vocht voor het ontvangen van jobenguaan ik 123 zodat u meer plassen. Je moet vaak vervallen voor de eerste 48 uur na ontvangst van jobenguaan i 123.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om er zeker van te maken jobenguaan i 123 goed werkt.

U wordt blootgesteld aan straling wanneer je krijgt jobenguaan i 123. Praat met uw arts als u zich zorgen maakt over dit hebben.

jobenguaan i 123 kan een ernstige vorm van een allergische reactie genaamd anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, zwelling van het gezicht, tong en keel, moeite met ademhalen of pijn op de borst na jobenguaan i 123 ontvangen.

jobenguaan i 123 bevat benzylalcohol die ernstige reacties op voortijdige of laag geboortegewicht baby’s kan veroorzaken. Bespreek dit met uw arts als u bezorgd bent.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Correct gebruik van jobenguaan i 123

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diagnose en Opsporingsdienst glucagon, mannitol, arginine, L-Arginine, Lexiscan, GlucaGen, Thyrogen, Aplisol, Tubersol, inuline, regadenoson, Gastrografin, Lipiodol Ultra-Fluide, diatrizoaat, Lipiodol, gadobutrol, Provocholine, Metopiron, tuberculine gezuiverd eiwit derivaat, Amyvid , Cardiolite, methacholine, indocyaninegroen, Hicon, natriumjodide-i-131

 of gaat u lid worden van de jobenguaan I 123 steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van jobenguaan i 123

jobenguaan i 123 Side Effects

jobenguaan I 123